Görüş Bildir
Haberler
Bu Nasıl Zarafet! Hürrem Sultan'ın Torunu Olan 10 Osmanlı Prensesi

etiket Bu Nasıl Zarafet! Hürrem Sultan'ın Torunu Olan 10 Osmanlı Prensesi

Amy Santiago
06.01.2021 - 07:30

Tarihi sadece diziden öğrenip bıraktık. Peki Hürrem Sultan'ın torunları kimlermiş gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dürrüşehvar Sultan

1. Dürrüşehvar Sultan

26 Ocak 1914'te doğdu. 7 Şubat 2006'da vefat etti. Son Osmanlı halifesi II. Abdülmecid'in kızı ve Berar Prensi Navab Azam Şah'ın eşi. Babası Abdülmecid Efendi vefat ettiğinde Türkiye'ye geldi. Babasının Türkiye'de gömülmesi için devlet yetkilileriyle görüştü. Babasının naaşı 10 yıl Paris'te bir camide bekledi. İzin çıkmayınca babası Medine'de gömüldü.

2. Neslişah Sultan

2. Neslişah Sultan

Sultan Vahideddin ile Halife Abdülmecid’in torunu 1921’de Nişantaşı’nda bir konakta doğdu. 2 Nisan 2012’de vefat etti.  Babası, son halife II. Abdülmecid’in oğlu Şehzade Ömer Faruk Efendi; annesi ise son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in kızı Sabiha Sultan’dır.

3. Mihrimah Sultan

3. Mihrimah Sultan

Sultan Reşad'ın torunu olan Mihrimah Sultan, hanedanın 'yeşil gözlü prensesi' olarak biliniyor. 1923'te babası Şehzade Ziyaeddin Efendi'nin Çamlıca'daki köşkünde doğdu ve 1 yaşında hanedanın diğer üyeleriyle birlikte sürgüne gönderildi. 2000 yılında Amman'da vefat etti.

4. Nurcihan Sultan

4. Nurcihan Sultan

Tam adı Emel Nurcihan Hodo. Sultan Reşad’ın torunudur. Maddi açıdan ailenin diğer üyelerine oranla daha rahat bir hayat süren Nurcihan Sultan İstanbul'da yaşıyor. Dışişleri Bakanlığı'nda katiplik yapan biriyle evlenmek istemiş fakat devlet izin vermemiş.

5. Kenize Murad

5. Kenize Murad

1940 yılında Paris'te doğdu. Anneannesi Hadice Sultan, Sultan V.Murad'ın kızıdır. Sonradan Türk vatandaşlığına geçerek ''Rajkumari Kenize de Kotwara'' olan adını Kenize Murad olarak değiştirmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fazile İbrahim Sultan

6. Fazile İbrahim Sultan

Tam adı Fazile İbrahim Bernard. Sultan Vahdettin'in torunu. 1941 yılında doğdu. Aynı zamanda Mısır Prensi Mehmet Ali İbrahim'in kızı. Nişanlı olduğu Irak Kralı ile evlenmeden iki hafta önce darbe oldu ve nişanlısı öldürüldü. Şu an yaşamını Paris'te sürdürmektedir.

7. Hanzade Özbaş

7. Hanzade Özbaş

Sultan Vahdeddin’in kızı Ulviye Sultan’ın torunu olan Hanzade Özbaş 1953’te dünyaya geldi. Okul yıllarında bir müsamerede büyük büyükannesi Hürrem Sultan’ı canlandırdı.

8. Bala Sultan

8. Bala Sultan

Tam adı Bala Hodo. 1955'te doğdu. Sultan Reşad’ın torunu Rukiye Sultan’ın torunu. İstanbul’da yaşıyor, çalışmıyor, evlenmedi, çocuğu yok.

9. Ayşe Gülnev Sultan

9. Ayşe Gülnev Sultan

Tam adı Ayşe Gülnev Osmanoğlu Sutton. Sultan v.Murad'ın torunun torunu. 1971 İngiltere doğumlu. Tarih ve politika eğitimi almış. Türkçe biliyor ama iyi konuşamıyor.

10. Lara Adra

10. Lara Adra

II. Abdülhamid’in torununun torununun kızı olan Lara Adra 1986’da Lübnan’da doğdu. Fransa'da eğitimini aldı ve şimdi Paris'te bir bankada çalışıyor. Türkçe bilmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1475
503
429
343
170
152
140
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kürş Efendi

Osmanlı bitti! ne sultanı kaldı ne veliahtı. Saçma sapan şeyleri çıkarıp durmayın artık gören de bişey sanacak. Hem soylarını incelesen beğenmediğin suriyeli... Devamını Gör

mahir riha

Saçma sapan bir yorum daha

şöyle fotoğraflara baktım içlerinde 1 tane muhafazakar görünümlü kadın yok. bizimkiler hep osmanlıya özenirler ama yapılanlar hep osmanlı yerine arap kültürü... Devamını Gör

mahir riha

Arap kültürü ayrı şey İslam dininin kurallarına giyinmek ayrı şey. Osmanlı Devleti ise İslam'ı kabul etmiş yönetimini de bu inanç doğrultusunda devam ettiren... Devamını Gör

stravaganzza

Üzücü.. Sürgün edilip benliklerini unutmuş bi'hanedan.. Türkçe bile konuşamıyor olmaları da üzücü.

mahir riha

unutturulmuş desek daha doğru olur sanki.