Görüş Bildir
Haberler
Bu Kupalar İle Mesaj Gönderin, Oyun Oynayın

Bu Kupalar İle Mesaj Gönderin, Oyun Oynayın

Murat Karasoy
14.04.2015 - 16:09 Son Güncelleme: 14.04.2015 - 18:20

Bu Kupalar İle Mesaj Gönderin, Oyun Oynayın

Odm adlı Çinli teknoloji şirketi tarafından

üretilen seramik kupalar sizin için akıllı bir cihaza dönüşüyor. LED görselleri olan ekranda ister hava tahminlerine bakın isterseniz sesli mesaj gönderin.

Bugün artık akıllı teknolojiye geçmeyen neredeyse bir şey kalmadığını düşünüyorduk. Fakat kupaları atlamışız! Alışılmışın dışında bir madde olan porselen, şimdi alt katmanına yerleştirilen LED ışıklar ile akıllı bir ekranı yansıtıyor. Bu ilgi çekici teknoloji ise tabi ki teknolojinin bir adım ileriden gittiği ülkelerden olan Çin’den ulaşıyor.

Intel’in işlemcisi yüklenerek geliştirilen bu akıllı porselenler akıllı cihazının yaptığı birçok işi üstlenebiliyor. Dokunmatik ekranıyla kontrol edilebilen bu şık teknolojiden ister hava tahminlerini alın, ister Bluetooth ile bağlanabilen hafızasına müzik yükleyin, zar sallayın veya oyun oynayın. Hepsini dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştirip, şarjı bittiğindeyse şarj ünitesinin üzerine koyabilirsiniz.

Kupa veya vazo şeklinde olan ürün farklı formlarına rağmen aynı özelliklere sahip. Daha önce benzer sistemler denenmiş olsa da, bu kupalar daha hassas ve daha ileri teknoloji sensörleriyle benzerlerinden bir adım öne çıkıyor. Şuan proje halindeki bu akıllı kupaların bizle ne zaman veya ne kadara buluşacağını söylemek mümkün değil.

Kaynak: http://www.yasammekan.com/bu-kupalar-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın