Görüş Bildir
Haberler
Bu Kişileri Hayatınızdan Çıkarın! Birbirinden Sinir Bozucu Özellikleriyle 10 Farklı Toksik İnsan Tipi

Bu Kişileri Hayatınızdan Çıkarın! Birbirinden Sinir Bozucu Özellikleriyle 10 Farklı Toksik İnsan Tipi

25.01.2021 - 09:45

Hayatınızdan çıkarmanız gereken toksik insanların birbirinden farklı özellikleri ve tipleri var. Çevrenizden uzaklaştıkları anda yaşam kalitanizin birkaç tık artacağından emin olabilirsiniz. Kimler mi bunlar? 10 farklı tipi var toksik insanların. Farklı özelliklere göre kategorize edilmişler.

Bu yazımızda Science of People ve Forbes'te yayınlanan makalelerin ışığında toksik insan tiplerini sizler için derledik. Çevrenizde en az birkaç çeşit toksik insan bulunduğunu öğrenmeye hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dedikoducular

Dedikodu, yapıldıkça bünyeyi ele geçiren, bağımlılık yapan bir aktivite. Dedikoducular da kendinizi bırakırsanız sizi ele geçirebilir. Bu tipler başka insanların başına gelen kötü şeylerden zevk alır. Bu çoğu insana eğlenceli gelse bile dedikodunun hiçbir faydası olmayan tamamen zaman kaybı bir aktivite olduğunu da kabul etmemiz lazım. Dedikoduyla boşa zaman harcamak yerine insanlardan hayatınıza olumlu etki edecek başka bilgiler öğrenebilirsiniz.

2. Geveze Narsistler

Her konuyu kendine getiren, bulunduğu ortamda sesi en çok çıkan ve sürekli kendinden bahseden tipler. Çok konuşur ama sadece kendinden konuşur. Bir yerden sonra kaçmak gerekir. Kaçamazsanız çenesine ve egosuna katlanmak zorundasınız.

3. Manipülatörler

Herkesi kontrol etmeye çalışan bu insanlar ne yaptığınızdan, ne düşündüğünüzden, ne söylediğinizden sorumlu olmak isterler. Onların istediği yolda ilerliyorsanız karanlık yüzlerini pek göstermezler. Ancak sizi kontrol edemediklerinde zehirli tarafları ortaya çıkar, sizi kendi kontrollerine alana kadar sürekli rahatsızlık verirler.

4. Mağdurlar

Devamlı başlarına gelenlerden yakınırlar, onlar için her zaman bir şeyler yanlıştır. Bahsettikleri sorunlar çözülse bile yeni sorun bulurlar. Çünkü onlar için sorunların çözümü değil varlığı önemlidir. Bu sayede sürekli ilgiyi üzerlerine çekerler. Amaçları sorunların çözülmesi değil, o esnada ilginin onların üzerinde olmasıdır. İlgiye aç, duygusal olarak doyumsuzdurlar.

5. Duygusal Vampirler

Aslında bildiğimiz karamsarlar... Hiçbir olaydan zevk almazlar ve başkalarının zevk almasını da engellerler. Hevesle bir şey anlattığınızda olayın en olumsuz yönüne odaklanırlar. Kendi enerjisini yükseltmekten ziyade başkalarının enerjisini aşağı seviyeye çekmekte ustadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kronik Kıskançlar

Kendilerini sürekli başkalarıyla kıyaslarlar. E haliyle sizi de kendileriyle veya başka insanlarla kıyaslarlar. Kıyas yapmak bu insanların hayat motivasyonlarıdır. Ancak şöyle de bir gerçek var; dünyanın herhangi bir yerinde bizden daha iyi koşullarda yaşayan, bizden daha becerikli veya iyi görünümlü insanlar var. Bu yüzden kronik bir kıskancın kıskançlığı asla bitmez. Hem kendilerini hem de çevresindeki insanları yavaş yavaş bitirirler.

7. Yargılayıcılar

'Onu neden öyle yaptın?', 'Niye oraya gittin?', Neden bunu aldın?' ve bunun gibi birçok yargılama cümlesi... 'Sana ne' şeklinde cevap verilmesi gereken insanlara bunu diyemezsiniz çünkü çocuklara doğru örnek olmaya çalışırsınız. Bunlar ise sürekli yargılarlar, etrafındaki insanları şüpheye düşürmekte ve hayattan tat almalarını engellemekte ustadırlar. Kendi yapamadığı şeyleri başkası yapsın istemezler, bu yüzden her şeye limon sıkarlar.

8. "Ziyaaaa"lar

Söyledikleri her zaman yalan olmasa da abartıdır. Bire bin katarak anlatırlar, baktı ki ilginizi çekemedi yalan söylerler. Bir yerden sonra yalancı çobana dönüşen bu insanların söyledikleri hiçbir söze güven olmaz. İnsanlara olan güven duygunuzu zedelerler. Bu tiplerle çok takılırsanız uzun vadede güven sorunları yaşayabilirsiniz.

9. Savaşçılar

Bu insanlarla sohbet edilmez veya ikili ilişki kurulmaz, sadece savaş verilir. Girdiği her diyaloğa kazanmak için girer, kurduğu her ilişkiyi kazanılması gereken bir meydan okuma olarak görürler. Kazanamayacağı diyaloga girmeyen veya yanlışlıkla girdiyse sonucunu kavgayla bitiren (en kötü beraberlik düşüncesi) kompleksli insanlardır. Her ilişkisinde 'kazanan' taraf olmak isterler. Kendilerini diğer insanlardan daha zeki gördükleri için bunu yerli yersiz kanıtlama gayretleri vardır.

10. Kibirinden Kör Olanlar

Kendini beğenmiş bu insanlar o kadar kibirlidir ki herkese ve her şeye yukarıdan bakarlar. Bu şekilde bakınca da esas görmesi gerekenleri asla göremezler. Diğer insanların pozitif yönlerini, kendine yararlı olacak bilgileri ıskalarlar. Bir nevi 'bakar kör' olduklarını da söyleyebiliriz.

Akron Üniversitesi'inde yapılan bir araştırma, kibir puanı yüksek çıkan insanların iş yerlerindeki en verimsiz çalışanlar olduğunu ortaya koymuş. Gelişmeye kapalı ve verimsiz olan bu tipler, hem kendilerini hem de çevresindekileri kibirleriyle zehirlerler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
12
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın