Görüş Bildir
Haberler
Bu İlişki Testine Göre Ne Kadar Fedakârsın?

etiket Bu İlişki Testine Göre Ne Kadar Fedakârsın?

Aburoski
13.08.2018 - 16:45 Son Güncelleme: 14.08.2018 - 17:59

İlişkilerde fedakâlık durumu biraz değişkenlik gösteriyor. Kimisi çiftlerin fedakâr olmasından yana kimisi de kesinlikle bu duruma karşı. Bakalım sen ne kadar fedakârsın?

Testi çöz ve öğren! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim!

2. Yaşın kaç bakalım?

3. Sevgilin evlendiğinizde mesleğini hiçbir şekilde yapamayacağın bir yerde yaşayacağınızı söyledi. Kabul eder misin?

4. Evleneceğin kişinin arkadaşınla senden önce sevgili olduğunu öğrendin. Onunla yine de evlenir miydin?

5. Kıskançlık sence sevgi göstergesi mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir insan sence seni neden seçmeli?

7. Sana geçmişiyle ilgili yalan söyleyen sevgilini bir kereliğine affeder misin?

8. Sevgilini bırakırsan dünyanın en güzel kadını/erkeği seninle 1 gün beraber olacak. Ayrılır mısın?

9. Son olarak, 10 yıllık ilişkini sırf ailen istemediği için bitirir misin?

Fedakarlığın kitabını yazmışsın!

Verdiğin cevaplara göre sen belki de dünyaya gelmiş en fedakâr insanlardan birisin. O kadar fedakârsın ki resmen kendi hayatını bir kenera atmışsın. İlişkin için aklına gelebilecek her şeyi yapabilecek bir kapasiten var. Karşındaki yeter ki senden bir şey istesin hemen yapmaya hazırsın. 

Fakat bir konuda dikkatli olmalısın. Bu fedakârlığın ve iyi niyetin kötü amaçlı insanlar tarafından kullanılabilir. Fedakârlık yapacağın konuları ve kişileri iyi seçmelisin. Aksi halde senin için iyi sonuçlanmayabilir. Sen bu kadar fedakâr olurken karşındaki insandan da bir şey bekliyorsun. Fakat bu beklentilerin bu zamana kadar pek gerçekleşmemiş. Sürekli olarak bir şeyler yapan bir şeylerden ödün veren kişi hep sen olmuşsun. İşte bu yüzden diyoruz ki öyle herkes için fedakârlık yapılmaz. Elbette ki fedakârlık karşılık beklemeden yapılan bir şeydir fakat senin durumun diğerlerinden biraz farklı. Neden farklı diye soracak olursan; sürekli sürekli  hayatını bir kenara bırakıp başkalarının hayatları için bir şeyler yapman sıkıntılı bir durum. Kendi hayatını da unutma. Son olarak sana söyleyeceğimiz şey bu olur.

Fedakârlığın değişkenlik gösteriyor!

Verdiğin cevaplara göre senin fedakârlık göstermen için bazı durumların oluşması gerekiyor. Öyle her zaman fedakârlık yapacak bir insan değilsin. Çünkü bir hayatının olduğunun farkındasın. Hayatında pek fazla yeri olmayan, senin için önemli olmayan biri için fedakârlık yapmazsın. Senin fedakârlık yapman için gerçekten sevdiğin, saydığın birisi olması gerekiyor. Hayatındaki değişikliklere anca bu şekilde yön verebilirsin. 

İlişki açısından değerlendirdiğimizde fedakârlık konusunda karşındaki insana göre şekil alıyorsun. Tamamen seni yönlendiren o oluyor. Onun yaptığı fedakârlıklara göre sen de bir şekilde küçük küçük fedakârlıklar yapıyorsun. Elbette öyle her zaman fedakârlık yapacaksınız diye bir durum da yok. Bu zaten komik bir durum olurdu. Karşındaki insandan da öyle her zaman beklemiyorsun zaten. Arada sırada yaptığın fedakârlıkların, tatlışlıkların var.

Pek fedakâr olduğun söylenemez!

Verdiğin cevaplara göre senin pek de fedakâr bir insan olduğun söylenemez. Fedakârlığı farklı bir yerden görüyorsun. Başkaları için hayatında değişiklik yapmak senin için doğru değil. Özellikle ilişkilerinde bunu gereksiz buluyorsun. Başkası için il değiştirmek ya da meslek değiştirmek, kıyafetlerini değiştirmek vs senden uzak şeyler. Bunun bazen kullanılmaya kadar gittiğini bile düşünüyorsun. 

Fedakârlık adı altında istemediğin birine dönüşmek, sırf birilerini sevdiğin için hayatını değiştirmek senin için çok saçma bir durum. Kimse kimseyi kolayca değiştirmemeli diye düşünüyorsun. Olduğun gibi var olmak hayatın için önemli. Fazla fedakârlığın insanları ve bir zaman sonra ilişkiyi yıprattığını da düşünüyorsun. Çünkü iki taraf da karşısındaki insanı belli bir kalıbın içine sokuyor ve bu durum senin canını sıkıyor. Elbette ki tam anlamıyla kötü bir durum değil. Bazen iyi durumlarda oluyor. Küçük küçük fedakârlıklar senin için problem değil ama bunun bir tık fazlası senden uzak dursun.

Hiç fedakâr değilsin!

Verdiğin cevaplara göre sen fedakâr değilsin! Sen 'Sevgi fedakârlıktır.' cümlesine kesinlikle inanmıyorsun. İlla ki birini sevdiğin için fedakâr olmak, hayatından bir şekilde bazı konularda ödün vermek zorunda değilsin. Bu şekilde düşünüyorsun ve ilişkilerinde de bunu uyguluyorsun. Pek sorun yaşadığını da söyleyemeyiz. Çünkü kartlarını açık oynuyorsun. Seninle olan insan bunun çok iyi bir şekilde farkındadır. 

Senin için fedakârlık eğer bir kere yapılırsa kesinlikle devamının geleceğini düşünüyorsun. E sürekli fedakârlık yapılırsa da ilişki bir zaman sonra sıkıntılı bir durumuna giriyor. Senin için ilişkilerin devamı, iyiliği için fedakârlık yalanına aldanmamak en güzeli. Bazı insanlar senin bu durumunu onaylamayabilir fakat sen kesinlikle onları takmıyor doğru bildiğin düşünceyle hayatını sürdürüyorsun. En iyisi de bu değil mi zaten? Senin için hangisi doğruyla onu uygulamaya devam et. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
441
184
116
49
19
17
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Fedakarlığın kitabını yazmışsın! Verdiğin cevaplara göre sen belki de dünyaya gelmiş en fedakâr insanlardan birisin. O kadar fedakârsın ki resmen kendi haya... Devamını Gör

Sen bu kadar fedakâr olurken karşındaki insandan da bir şey bekliyorsun. Fakat bu beklentilerin bu zamana kadar pek gerçekleşmemiş. Sürekli olarak bir şeyler... Devamını Gör

Şimal Nur Aydın

Fedakarlığın kitabını yazmışsın! Kova burcu kızının kaderi😏

Beşiktaşlı adam feda eder kardeşim. Ettiği fedadan da kâr beklemez. Feda"kâr" değildir Feda eder... (Not: fanatik değilim ama takım tutacaksam da adam gibi b... Devamını Gör