Görüş Bildir
Haberler
Bu 'Görsel IQ' Testine Göre Beyninin Hangi Tarafını Daha Çok Kullandığını Söylüyoruz!

etiket Bu 'Görsel IQ' Testine Göre Beyninin Hangi Tarafını Daha Çok Kullandığını Söylüyoruz!

Sağ ve sol beyni, ağırlıklı olarak kullanma yönelimi insandan insana farklılık gösterir. Bu yönelim doğduğumuzdan itibaren gelişerek zihnimizde, kişiliğimizde yer edinerek  düşüncelerimizde, kararlarımızda kısacası bizi biz yapan her şeyde en büyük etkendir. Hayat boyu elde edeceğimiz başarılarımız ve mutluluğumuz ise hangisinin ağırlıklı olarak çalıştığını öğrenmek ve diğer tarafın da gelişimi için egzersiz yapmaktan geçer.

O zaman haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu görselde kaç farklı renk sayabiliyorsun?

1. Bu görselde kaç farklı renk sayabiliyorsun?

2. Peki soldaki disk ok yönünde çevrilirse sağ üstteki çarkın hareketi nasıl olur?

2. Peki soldaki disk ok yönünde çevrilirse sağ üstteki çarkın hareketi nasıl olur?

3. Şimdi de bu fotoğrafta kaç kız var, söyle bakalım?

3. Şimdi de bu fotoğrafta kaç kız var, söyle bakalım?

4. O zaman bu şekle üç saniye bak ve şıklara in!

4. O zaman bu şekle üç saniye bak ve şıklara in!

5. Bu GIF'e de yaklaşık 10 saniye kadar bak bakalım!

Sağ alt köşedeki göz ilk olarak hangi yöne dönmüştü hatırlıyor musun? Üste bakmak yok!

6. Sonlara doğru geliyoruz. Sence soru işaretli yere hangi şekil gelmelidir?

6. Sonlara doğru geliyoruz. Sence soru işaretli yere hangi şekil gelmelidir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sence bu kedi ne yapıyor?

7. Sence bu kedi ne yapıyor?

8. Az kaldı! 1 ve 3 numaradaki renkleri karıştırırsak hangi rengi elde ederiz?

8. Az kaldı! 1 ve 3 numaradaki renkleri karıştırırsak hangi rengi elde ederiz?

9. Son soru! İlk sorunun şıklarındaki kutucuklar ne renkti?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan bir dahi!

Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan bir dahi!

İşte tam bir görsel deha! Sen zihnini sadece rakamsal verilerle sınırlandırmıyor, gözlem tahlil ve kavrama yeteneklerini de sonuna kadar kullanmaya çalışıyorsun. Senin için anlamlar ve nedenler oldukça önemli ve olayların büyük bir çoğunluğuna sezgisel olarak yaklaşmayı tercih ediyorsun. İçinde iflah olmaz bir sanatçı ruhu var. Bu sebeple yaşadığın ve gördüğün her şeyde kimsenin göremediği ayrıntıları algılayabiliyor, yaptığın her işe ufak bir dokunuşla kendi imzanı atıyorsun. Dışarıdan dağınık görünsen bile her şeyi; renklerine, konularına, şekillerine göre sınıflandırdığın kendine has bir düzenin var. Konuşma kabiliyetin ise oldukça kuvvetli. Çünkü her zaman doğru kelimeleri seçmeyi biliyorsun. Bu sayede yanlış anlaşılma gibi bir korkun olmadığından insan ilişkilerin de fazlasıyla iyi. Kendini ifade edebileceğin mesleklere her zaman daha yatkın olmuşsun ve seçimlerini de bu yönde yapmışsın. Eğer böyle bir iş yapmıyorsan bile ona bile kendi bakış açını yansıtarak farkını yaratıyorsun. Ne diyelim mükemmel olan gözlerinin ve beyninin kıymetini bil!

Mantığın efendisi!

Mantığın efendisi!

İşte zekası ile fark yaratan bir beyin daha! Sen ağırlıklı olarak somut konulara ilgi duyuyorsun. Çünkü oldukça realist ve ayakları yere sağlam basan birisin. Bir şeyi kabullenmen ya da çaba göstermen için ilk önce mantığına yatması gerekiyor. Analiz yeteneğim mükemmel. Olaylara yaklaşırken niyetten çok sonuca odaklı hareket ediyorsun. Algılama kapasiten yüksek olduğu için her şeyi kolayca kavrayabiliyor, bir şey yaparken onu önceden adım adım planlayıp programlı bir şekilde hareket etmeyi seviyorsun. Dışarıdan çözülmesi zor, karmaşık biri gibi görünsen de aslında duygusal durumları bile anında fark edebilme yeteneğine sahipsin. Sadece duygularından bahsetmekten hoşlanmadığın için kendini ifade etmekte zorlanıyorsun. Zekanın yanı sıra biraz da duygularını da göz önüne alıp, öngörülü olursan başaramayacağın hiçbir şey yok!

Mantığı ve kalbi arasında gezinen bir cambaz!

Mantığı ve kalbi arasında gezinen bir cambaz!

Senin zihnin gerçekten mükemmel bir denge ile çalışıyor. Gerektiğinde soyut bakış açını gelişmiş analitik zekan sayesinde somuta çevirerek olaylara daha gerçekçi şekilde yaklaşabiliyorsun. Bu sayede aralarında ilişki kurmanın çok zor olduğu olaylar arasında bile kusursuz ve etkili ilişkiler kurabiliyorsun. Yaptığın her işe önce mantık çerçevesinde yaklaşıp, onu en ince ayrıntısına kadar inceleyip, daha sonra gelişmiş düşünme yeteneğin ile tüm detayları fark ederek onu bir bütün halinde değerlendiriyorsun. Çoğu zaman fazlasıyla akılcı ve realistik bir şekilde hareket etsen bile duygularını asla göz ardı etmiyor, yeri geldiğinde ona göre davranıyorsun. Önemsiz konularda bile dikkatini toplayıp, olaylara kendince çıkarımlar getirebiliyorsun. Belki de bu yüzden çevren tarafından her zaman fikirlerine ve tavsiyelerine ilk ihtiyaç duyulan kişi sen oluyorsun. Her ne kadar sayısal ve bilimsel konularda kendini gösterebileceğin mesleklere ilgi duysan da içerisinde insan ve insan ilişkilerinin olmadığı bir iş sana çok sıkıcı geliyor. Tüm bunların yanı sıra ele avuca sığmayan sanatçı ruhlu bir parçan var. Bu sayede dokunduğun her şeye, her olaya ince dokunuşlar yaparak farkını ortaya koyuyorsun. Senin gibi beyinlere daha çok ihtiyacımız var. O yüzden iyi ki varsın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2873
978
544
290
189
141
135
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Artık böyle testler hiç çekici gelmiyor. Herkesi övüyorsunuz. Biraz da gömün ki övülmenin anlamı olsun. Önüne gelene dahisin,zekisin seksisin harikasın... Ge... Devamını Gör

Derya GÜZEL

İşte tam bir görsel deha! Sen zihnini sadece rakamsal verilerle sınırlandırmıyor, gözlem tahlil ve kavrama yeteneklerini de sonuna kadar kullanmaya çalışıyor... Devamını Gör

Hüseyin Aktaş

yaratıcılığın sınırlarını zorlayan dahi.