Görüş Bildir
Haberler
Bu Doğru/Yanlış Testinden Yalnızca Genel Kültürü İlber Ortaylı Seviyesinde Olanlar Sağ Çıkabilecek!

Bu Doğru/Yanlış Testinden Yalnızca Genel Kültürü İlber Ortaylı Seviyesinde Olanlar Sağ Çıkabilecek!

Bilgileri attım hafızaya, kendime sonuna kadar güveniyorum diyorsan seni hemen testimize alalım. Bakalım, söylediğin kadar var mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1928 yılına kadar kullanılan ve ‘ölü dirilten ilaç’ diye nam salan ‘radithor’ adlı radyoaktif bir enerji içeceği vardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

2. Modern füzelerin atası olarak bilinen ve İkinci Dünya Savaşı’nda Almanların ‘intikam silahı’ adıyla andığı V-2 roketlerinin yapılışı sırasında savaşta atılanlardan daha fazla can kaybı yaşanmıştır.

3. Turuncu saçlı insanların İngilizcede ‘kızıl kafa/kızıl saç’ olarak anılmasının nedeni bir zamanlar turuncu rengin ‘kırmızı’ olarak bilinmesi yüzündendir.

4. Atlantik Okyanusu’nda batan geminin hikâyesini anlatan Titanic filminin yönetmeni James Cameron hiç açık denizde bulunmadı.

5. Çitalar kükreyemez ama tıpkı ev kedileri gibi miyavlayabilirler.

6. Doğumları arasında en uzun zaman aralığı bulunan ikizler, tam 87 gün arayla doğmuşlardır.

7. Vücutta bulunan bağ dokusunun özellikle basınç ve darbe altında bozularak kemikleşmesine neden olan hastalığa “ağaç adam sendromu” denilmektedir.

8. Stalin, Hitler ve Freud aynı zamanlarda Viyana’da yaşamıştı.

9. Everest’in yüksekliği ilk ölçüldüğü zaman 29.000 feet olduğu görülmüş ancak bunun inandırıcı olmayacağı düşünüldüğü için 29.002 feet olarak rapor edilmişti.

10. Plastik cerrahi adı, bir hastaya ilk kez plastikten yapılan bir kulak implantı takılmasından geliyor.

Valla bravo!

Bu test sana vız geldi, zorlanmadan bütün soruları doğru cevapladın. Bak Jennifer Aniston bile senin genel kültürünü ayakta alkışlıyor. Aynen devam!

Maalesef olmadı...

Moralini bozma, tekrar denersen belki bu sefer tutturursun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
84
57
29
25
19
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilay çiçek

Bu tarz testlerde sonraki soruya geçmek için cevabı bilmen gerekmese hepsi açık olsa ve yanlış yaptığımızda altta doğrusu yazsa daha iyi olmaz mı ? En azınd... Devamını Gör

izmirli-deli-35

Bu test sana vız geldi, zorlanmadan bütün soruları doğru cevapladın. Bak Jennifer Aniston bile senin genel kültürünü ayakta alkışlıyor. Aynen devam! Bütün bu... Devamını Gör

Ali Molu

Gayette ilk soruda elendim tşk