Görüş Bildir
Haberler
Bu Çok Enteresan Sorulara Cevap Ver, Sana Ne Kadar Telefon Bağımlısı Olduğunu Söyleyelim!

Bu Çok Enteresan Sorulara Cevap Ver, Sana Ne Kadar Telefon Bağımlısı Olduğunu Söyleyelim!

BKM
26.01.2018 - 15:58

Birbirlerinin telefonlarını karıştırsalar, kaç tane çift ayrılır kim bilir? Günümüzde telefonlar hepimizin kara kutusu. Seninki ne kadar senin kara kutun acaba???

Olayımız şu, içinde sevgilinin de olduğu 7 kişilik bir arkadaş grubuyla bir yemeğe gittin. En yakın arkadaşının eşi şöyle bir oyun oynamayı önerdi: Herkes cep telefonlarını masaya bıraksın ve gelen arama ya da mesajları herkesle paylaşsın…

1. Öncelikle bu oyunu oynamaya cesaretin var mı?

2. Bir süre kimsenin telefonuna mesaj gelmedi. Sonra birden, tek gelen arkadaşın hariç, herkesin teline, ortamda olmayan başka bir ortak arkadaşınızdan "Olum/Kızım yarın buluşmuyor muyuz hani?!" diye mesaj geldi. Mesaj gelmeyen arkadaşın direkt sana döndü ve "ne geldi okusana" dedi. Ne yapacaksın?

3. Arkadaşın "Demek beni aranızda istemiyorsunuz, neden açık yüreklilikle söylemiyorsunuz!" dedi. Sonra yine aynı kişiden "O'na söylemeyeceksiniz di mi?" diye herkese mesaj geldi. Yine gözler sende. Ne yapacaksın?

4. Arkadaşın çok bozuldu ve tüm arkadaşlık ilişkiniz bozuldu. Bu akşamdan sonra büyük ihtimalle bir daha görüşmezsiniz. :( Bir süre sonra telefonun çalıyor, kalbim güm güm atıyor. Annen arıyormuş... Hoparlöre verip açman gerekiyor. Açacak mısın?

5. Annen konuşmaya başladı: "Oğlum/kızım hesabına parayı geçtim, dediğin gibi o işi kimseye duyurmuycaz. Masraflar da benden..." dedi. Çok gizli bir olayın var. Annen, sen ve başka bir kişi hariç kimse bilmiyor bunu; ortaya çıkması da çok kötü olacak. Ne yapacaksın!

6. Allahtan annen bir anda durdu ve sanki bi şeyler anlamış gibi "neyse olum/kızım galiba sen meşgulsün, sonra konuşuruz." dedi. Şimdiyse eşin sana bakıyor. Ona hamile kuzeninin çocuğunun aslında eşinden değil, başka birinden olduğunu ve bunun bir sır olduğunu, annenin de bunu söylediğini anlatıyorsun!

7. Olaylar enteresanlaşıyor: Sevgilisi/Eşi olan gruptan bir arkadaşın sana gizlice yanaştı ve olayı daha da ilginçleştirmek için onunla telefonları değiştirmeni istedi. Ne yaparsın?

8. Arkadaşınla telefonları değiştirdin ve karşı cinsten olan birisinden arkadaşının telefonuna “neredesin?” diye bir mesaj geldi. Sevgilin/Eşin “bu kim” diye sordu? Nasıl cevap vereceksin?

9. “Eee ben neden tanımıyorum?!” dedi sevgilin. Sen de “aa sana anlatmadım mı?” diyerek geçiştirdin. Ama yine de sevgilin ve diğerleri senin karşı tarafa bir mesaj yazmanı bekliyor. “Arkadaşlarla yemekteyim.” yazdın gönderdin.

10. Bu sefer de senin gerçek telefonuna, yani arkadaşına verdiğin telefonuna yine karşı cinsten birisinden “Yarın kaçta?” diye bir mesaj geldi. Sevgilinden/Eşinden sakladığın bi şeyler var… Ne yapacaksın?

11. Arkadaşının sevgilisi/eşi “Ee yarın hani annemlere gidiyorduk, hem kim bu?” dedi. Arkadaşın da “Ya off işten/okuldan biri salça oluyor.” dedi. Sen ŞOK! “Cevap vermiycem zaten” dedi. İki dakika sonra “lütfen çok önemli!!!” diye aynı numaradan mesaj geldi. Ne yapacaksın?

12. Bu sefer de arkadaşının telefonuna yani sende olan telefonuna bir mesaj geldi: "Demek yemektesin!". Ardından da "Bunu yemek ister misin?" notuyla çıplak bir foto geldi!

13. Sevgilin: "Bunu nasıl açıklayacaksın bakalım, zaten hep şüpheleniyordum senden" dedi! İşler tam iyice sarpa sarmışken, arkadaşını yani senin telefonunu az önceki numara arıyor! Bu hayatının telefonu olabilir; ama gizli kalması lazım. Ne yapacaksın?

%100 Telefon Bağımlısısın!

Daha ilk sorudan anladığımıza göre senin telefonun senin kara kutun. O olmadan yaşayamazsın. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%90 Telefon Bağımlısısın!

Evet arkadaşına ayıp olmadı, bunu saklayabildin! Ama genel anlamda senin ve arkadaşlarının arkadaşına ayıp ettiği gerçeği hala duruyor. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%80 Telefon Bağımlısısın!

Evet arkadaşına o kadar da ayıp olmadı, bunu saklayabildin! Ama genel anlamda senin ve arkadaşlarının arkadaşına ayıp ettiği gerçeği hala duruyor. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%70 Telefon Bağımlısısın!

Çok çabuk vazgeçtin, belki annen o kadar kötü bir şey demeyecekti. Ama emin de olamadın anlıyoruz. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%60 Telefon Bağımlısısın!

Artık annenle ne konuşacaksın ki, aramayı sonlandırdın; hiç kimse bilemeyecek ne olduğunu. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%50 Telefon Bağımlısısın!

Kendi telefonundaki sırların yetmiyormuş gibi bir de arkadaşının telefonundaki sırlar, sana fazla geldi: Haklısın, bu çok zor bir oyun! Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%40 Telefon Bağımlısısın!

Oyun oyun da bir yere kadar... Arkadaşını ne yazık ki satmak durumunda kaldın. Zaten kendi sırların yetmiyormuş gibi bir de arkadaşının sırlarını üstlenmek sana çok zor geldi: Anlayabiliyoruz seni. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%30 Telefon Bağımlısısın!

Bu asla anlatamayacağın bir şeydi. Ve en yakın arkadaşın olsa bile, bazı şeyler sır olarak kalmalıdır. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%20 Telefon Bağımlısısın!

Hayatının en önemli olayı sır olarak kalmalı ve arkadaşının doğaçlamasına kalmamalı... Oyunu bozmaya değerdi sana! Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%10 Telefon Bağımlısısın!

Arkadaşın sevgilisini aldatıyormuş ne yazık ki! Ve sen hiç yapmadığın bir şeyi üstlenemedin haklı olarak. Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!..

%10 Telefon Bağımlısısın!

Acaba sevgilinin/eşinin seni aldatıyor sanmasından daha önemli ne olabilir ki?! Demek ki hayatında çok daha büyük bir sır var ve oyun bu kadar ilerlemişken oyundan vazgeçtin; yapacak bi' şey yok! Kısaca senin telefonun senin kara kutun. Bir saniye olsa dahi yanından ayıramazsın. Bu test, o yüzden seni çok korkuttu; anlayabiliyoruz. Sendeki bu korkuyla alakalı çok enteresan bir film vizyona giriyor: Cebimdeki Yabancı! Cebimdeki Yabancı’yı izlerken ellerin terleyecek!.

%0 Telefon Bağımlısısın!

Olay şuymuş: Eşin/sevgilin seni aldatıyormuş ve bunun için bir dedektif tutmuşsun. Yarın da bunun kanıtlarını sana sunacaktı; onun için buluşmak istiyordu. Bundan sadece annenin haberi vardı ve dedektifin parasını o ödeyecekti. Zaten bu oyun, onun seni aldatmasını da ortaya çıkaracaktı...Kısaca Senin telefona bağımlılığın sıfır sıfır sıfır :) Çünkü sen gerçek ilişkilere, gerçek iletişime ve gerçek insanlara inanıyorsun. Senin için telefon, hatta genel anlamda söyleyelim teknoloji hayatını kolaylaştırmak için var; merkezinde değil. Hayatının merkezinde sen varsın sen! Ayrıca her türlü ilişkinde dürüstlüğe önem veriyorsun. Tebrik ediyoruz seni! Peki, hayatındaki en önemli şey bu telefon olsaydı ve tüm sırlarını oraya yükleseydin nolacaktı?! İşte bunun cevabını da Cebimdeki Yabancı veriyor. Bu acayip film, insanı tüm insan ilişkilerini sorgulamaya zorluyor…

Yapımcılığını dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in, yönetmenliğiniyse Serra Yılmaz'ın yaptığı bu çok acayip film 2 Şubat'ta sinemalarda...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Kocabaş

Bu filmi izledim ben neyse senaryoya uygun cevaplar veriyorum test bitmeseydi de görmeseydim şu aptal projeyi adamlar ne güzel film yapmış abi niye b*klanıp ... Devamını Gör

Burak Ayhan

%0 telefon bağımlısıyım ama saçlarım da döküldü stresten

Mehmet Hacıoğlu

Ya siktir git arkadaşımın sırrını üstlenmedim diye telefon bağımlısı oldum