Görüş Bildir
Haberler
Bu Araba Modellerinin Adlarının İlginç Anlamlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Bu Araba Modellerinin Adlarının İlginç Anlamlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Fulin
08.04.2019 - 11:38 Son Güncelleme: 06.10.2021 - 12:21

Yeni bir araba modeline isim bulunması oldukça sancılı bir süreç. Bazen model isimleri satışları direkt olarak olumlu veya olumsuz etkiliyor. Araç modeli isimleri bazen yıllarca düşünülmüş, bazen de bir anda uydurulmuş gibi durabiliyor. En ilginç araç model isimlerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karoq

Skoda'nın tüm SUV modellerinin bir isim kuralı var; k harfiyle başlayıp q ile bitiyorlar. Karoq adını Alaska'da yaşayan Aleut halkının dilinden alıyor ve araba (kar) ve ok (oq) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

2. Qashqai

İran'ın güneybatısında yaşayan Kaşkay Türkleri, Nissan'ın bu meşhur modelinin ilham kaynağı. Qashqai'nin birebir kelime anlamı ise 'beyaz yüzlü at'.

3. Cayenne

Porche'un bu meşhur modeli adını bildiğimiz, severek tükettiğimiz Arnavut biberinden alıyor. Cayenne, bu biberin Brezilya'dan çıkan ve tüm dünyada kullanılan adı.

4. Koleos

Bazı model isimleri sıkıntılı olabiliyor. Tıpkı Renault'un Koleos'u gibi. Yunanca 'kın, kılıf' anlamına gelen bu kelime Latincede 'testis' anlamına geliyor.

5. Pajero

Mitsubishi de benzer bir durumda kaldı. Pajero farklı Latin ülkelerinde 'boş konuşan, yalancı, sürekli mastürbasyon yapan insan' gibi farklı anlamlara geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Urus

Lamborghini bu modeli, soyu 1600'lerde tükenen ve günümüzdeki öküzlerin atası olan yaban öküzü Ursu'dan almış.

7. Tiguan

Volkswagen, yeni modelini piyasaya sürmeden önce bir Alman dergisinde oylama yapmıştı. Namib, Rockton, Liger, Samun ve Nanuk gibi isimler vardı ama kaplan (tiger) ve iguana kelimelerinin birleşimden oluşan bu kelime seçildi.

8. Taycan

Araba modeli isimlerinde Türkçe sıkça kullanılıyor. Porsche 'canlı genç at' anlamına gelen Taycan ismini dinamik yapısından dolayı tercih etmiş.

9. Naked

Daihatsu'nun Naked (çıplak) modelinin adını açıklamaya gerek yok.

10. Stealth

İngilizcede 'gizli, görünmez iş' anlamına gelse de insansız hava araçlarına bu isim verildiği için Dodge bu ismi tercih etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deliboy

Toyota'nın bu kamyonetinin adı sadece Türkçe için çok da tuhaf değil. Amerika'da büfe ve şarküterilere deli deniyor ve bu isim 'büfe çocuğu' gibi değişik bir anlama geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
59
26
15
11
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

#11 benim bildiğim "deliboy" "delivery boy" dan geliyor ve anlamı "kurye" demek. büfe çocuk değil ve çok saçma oluyor boyle zaten.