Görüş Bildir
Haberler
Bu 40 Ekonomi Terimden Duyduklarını İşaretle, Ekonomik Okuryazarlık Seviyeni Gör!

etiket Bu 40 Ekonomi Terimden Duyduklarını İşaretle, Ekonomik Okuryazarlık Seviyeni Gör!

Lunami
12.06.2022 - 17:13

Görelim bakalım senin ekonomik okuryazarlığın ne alemde? 🧐👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ekonomi terimlerinin hangisini daha önce duydun?

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ekonomik okuryazarlığın fena değil!

Gördüğümüz kadarıyla ekonomik okuryazarlığın yüksek bir seviyede değil gibi duruyor. Bunun birçok nedeni olabilir aslında. Ekonomi alanıyla çok haşır neşir değilsen bu ekonomi terimlerini duymuş olsan da şuan için hatırlamıyor olabilirisin. Bu oldukça doğal sonuçta beynimiz biz bir konuyu tekrar etmeyince ertesi gününe o konuya dair çoğu bilgiyi unutuyor. Ekonomik okuryazarlığının kötü olduğunu düşünme çünkü buradaki bazı terimler ekonomiye ilgi duyan kişilerin bile duymamış olduğu kelimeleri dahi içerebilir. Bu konuda biraz ince çalıştık diyebiliriz. Önemli olan ne kadar azını bildiğin değil ne kadar çok öğrenebildiğin!

Ekonomik okuryazarlığın ortalama bir seviyede!

Ekonomik okuryazarlığın normal bir seviyede! Günlük hayatta işine yarayacak, kolaylık sağlayacak ekonomi terimlerine de aşikârsın. Aslında duyduğun ve bildiğin terimler özellikle ekonomi alanıyla ilgilenmiyorsan sana yeter de artar. Daha fazlasını da eminiz ki duymuşsundur ama her gün yeni bilgilere maruz kaldığımız için haliyle bu kırk terimin içinde daha önce duymuş olduğun terimler varsa dahi hatırlamıyor olabilirsin. Çok doğal bir durum bu!

Ekonomik okuryazarlığın oldukça yüksek bir seviyede!

Bakıyoruz da ekonomik okuryazarlığın oldukça yüksek bir seviyede! Doğruyu söyle iktisat falan mı çalışıyorsun sen. 🧐 Şaka bir yana sahiden ekonomik okuryazarlığını takdir ettik doğrusu. Bu terimleri nereden duydun, gördün bilmiyoruz ama duyduğun terimleri unutmamışsın bravo sana! Bize de bu terimleri nasıl aklında tuttuğuna dair vermek istediğin tüyolar varsa dinlemeye hazırız.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İlhan Topçu

bulmak çok ta zor olmadı hatta çok kolay oldu

Ben Edirne'de yaşıyorum, 5-6 sene önce karılarını bize satmaya çalisan adamlardan şimdi AVM'lerde bize sıra gelmiyor.