Görüş Bildir
Haberler
Bu 30 Davranıştan 25 Tanesini Yapıyorsan Ruhsal Bunalımdasın Demektir!

Bu 30 Davranıştan 25 Tanesini Yapıyorsan Ruhsal Bunalımdasın Demektir!

Anlamsız yere üzüldüğümüz, kendimizi yorgun ve bitik hissettiğin zamanlar aslında çok da anlamsız değildir. Sen kendini kötü hissediyorsan, altında mutlaka kendine itiraf edemediğin bir sebep vardır. Bu 30 davranıştan 25 tanesini yapıyorsan ruhsal bunalımdasın demektir. 

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen bu davranışlardan kaç tanesini yapıyorsun?

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Sen ruhsal bunalımda henüz değilsin.

Sen ruhsal bunalımda henüz değilsin. Yani biraz daha böyle devam edersen ruhsal bunalıma gireceksin. Kötü şeyler yaşamış veya kötü şeyler yaşadığını hissetmiş olabilirsin. 'Bu da benim başıma gelmez.' dediğin bir şeyler başına gelmiş. Düzeleceğini biliyorsun ama bunun kendi çabanla olacağının farkında değilsin. Başkalarından bir şeyler bekliyorsun. Seni gelip kurtaracak birini belki de... Bunun için öncelikle kendi yaralarını kendin sarman gerekiyor. Çünkü sen bu durumdayken etrafına da birilerini çekemiyorsun. Herkes gibi senin de başına bir takım şeyler gelmiş. Hassas bir yapın olduğu için olaylardan çok çabuk etkileniyorsun ve yaşadıklarından sonra uzun süre düşünüyorsun. En başını en sonunu ve şimdini... Bu düşünceler içinde kalırken de sonranı düşünemiyorsun. Bir şey yaşadın ve bitti ama şimdi ne yapacaksın bilmiyorsun ve yaşadıklarından sonra girdiğin ruhsal bunalımla daha sonrasını da umursamıyorsun. Her şeyin daha en başındasın. Bir şeyleri kabul ederek hayatına devam edebilirsin. Henüz ruhsal bunalımda değilsin belki ama kendini zorla bu durumun içine sokuyorsun. Hayatın güzel ve iyi yanlarına bakarsan belki de her şeyin ne kadar çabuk geçtiğini de fark edebilirsin. Önüne çıkan fırsatları geri çevirmek veya görmezden gelmek yerine hayatındaki güzel şeylere odaklan!

Sen ruhsal bunalımının daha başındasın!

Sen ruhsal bunalımının daha en başındasın. Hayatında hiç de olmasını istemediğin şeyler olmuş. Neden diye kendini çok fazla sorgulamışsın. Ama bunları yaparken de yine de sevdiklerini düşünmeyi ihmal etmemişsin. Yani sen istesen de tam bir bunalım içine girmezsin. Çünkü aklın sürekli sevdiklerinde, koruman gereken veya sana ihtiyacı olduğunu bildiğin insanlarda. İçinden çoğu zaman bir şeyler yapmak gelmiyor. Bu durumu sadece ve sadece yanında mutlu olduğun insanlar değiştirebiliyor. Giderek belki daha kötü hissediyor belki de nasıl devam edeceğini bilemiyorsun. Psikolojik olarak daha iyi durumdasın. Birileriyle konuşmak, dertleşmek senin için zor değil. Aslında konuştukça yükün hafifliyor senin. Yaşadığın şeyler başkaları ile benzer şeyler olsa da içindeki eksiklik hissi sana ait. Bu durum ne zaman biter ve ne zaman eskisi gibi olursun emin değilsin ama en çok özlemini çektiğin şey eski sen... Eski mutluluğun eski dertlerin belki de eski mutsuzluğun. Yani sen aslında eskide kalan şeyleri daha fazla özlüyorsun. Keşke bu günleri görmeseydim de hep geçmişte kalsaydım diyebileceğin şeyler olmuş hayatında. Henüz her şeyin en başındayken bu durumun içine daha fazla batmadan, çıkmak da biraz da senin elinde. Hiçbir şeyi eskiye döndüremeyeceğin veya hiçbir şeyin akışını değiştiremeyeceğin gibi elinde sadece kendini iyi hissetmek için yapacağın şeyler kalıyor. Pişmanlıklarının yerini yeni pişmanlıklar almasın diye çabalamalısın.

Sen ruhsal bunalımının en dibindesin!

Sen ruhsal bunalımı dolu dolu yaşıyor ve aslında artık oradan çıkmak bile istemiyorsun. Umudun, ümidin, isteğin kısaca seni sen yapan her şeyi kaybetmişsin. Hayal kurmak bile artık senin için çok zor. Değişmesini istediğin şeyler imkansız olmuş. Özlemin daha çok artmış ama elinden de hiçbir şey gelmemiş. Sen şimdi nasıl ilerleyeceğini düşünüyorsun. Nasıl bu eksikliklerle yaşayacağını nasıl tekrar güleceğini düşünüyorsun. En son isteyeceğin şey depresif bir duruma düşmekken istemsizce kendini burada bulmuşsun. İçinden hiçbir şey yapmak gelmediği gibi buna pek halinde yok. Bir anda her şeyin değişmesini umut ediyorsun. Belki imkansız belki de inandırıcı değil ama sen yine de bunu ümit etmekte vazgeçmiyorsun. Ya her şey eskisi gibi olsun ya da bu günler bir an önce geçsin. Çünkü artık pek dayanacak halin yok. Ruhsal bunalımını sonuna kadar yaşarken iyi ki dediğin insanlarla daha kolay atlatıyorsun bazı şeyleri. Bir gülsen iki ağladığın hayatını çok fazla sorguluyorsun. Gerçekten 'bir kere yaşadığın hayatında bunları mı yaşaman gerekiyordu' en çok da bunu düşünüyorsun. Bu düşünceler seni giderek en dibe çeker. Bazen düşünmemek hayatını daha yaşanılabilir hale getirebilir. Eğer bir şeyler değişmesini ve bir şeyler için tekrar ümitlenmek istiyorsan önce sen bir şeylerin farkına varmalısın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
37
23
22
14
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın