Görüş Bildir
Haberler
Bu 15 Ülkeden Türkiye'ye Giriş Yapanlar PCR Testinden Muaf Olacak

Bu 15 Ülkeden Türkiye'ye Giriş Yapanlar PCR Testinden Muaf Olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na gönderilen belgeye göre 15 Mayıs itibarıyla 15 ülkeden Türkiye'ye girişlerde PCR testi istenmeyecek. Söz konusu listede Çin'in de yer alması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs vakalarının tüm dünyada artmasıyla birlikte Türkiye de birçok ülke gibi yurda girişlerde PCR testini zorunlu kılmıştı. Fakat bu uygulama turizm sezonunun başlamasıyla birlikte esnetiliyor. 

OdaTV'nin paylaştığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü yazısına göre 15 Mayıs itibariyle Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmeyecek ülkeler şu şekilde:

İşte o belge 👇

İşte o belge 👇

Doç. Dr. Fatih Kara imzasıyla yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

'Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisinin ülkemizde kontrolüne yönelik; Dünya'da ki ve ülkemizde ki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilerek yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Gelişmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiği görülmüştür.

Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi hususunda;

Bilgilerini ve gereğini arz ederim.'

Karar, sosyal medyada tartışmalara neden olurken resmi belge üzerindeki yazım hataları da eleştirildi. 👇

Karar, sosyal medyada tartışmalara neden olurken resmi belge üzerindeki yazım hataları da eleştirildi. 👇

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
107
21
10
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caps

Mekan onların zaten, test istemek ne haddimize. Evlere bile kapandık rahat rahat takılsınlar diye, o kadar seviyoruz çünkü.

helcaraxe

estonya'da vaka sayilari almis basini gidiyor bu ne sacmalik hindistan'i da ekleseydiniz

SU

Hepimizi delirtmeye çalışıyorlar!