Görüş Bildir
Haberler
Bir Cesaret Abidesi Bruce Lee'nin İnsanı Motivasyon ve Cesaretin Zirvesine Çıkaran 21 Sözü

etiket Bir Cesaret Abidesi Bruce Lee'nin İnsanı Motivasyon ve Cesaretin Zirvesine Çıkaran 21 Sözü

fatihizm
18.11.2015 - 16:55

Bruce Lee'yi belkide çoğumuz tanımayız bilmeyiz genç nesil olarak. Ancak babalar, amcalar, dayılar hatta anneler, teyzeler bile Bruce Lee'nin efsanevi dövüş sanatını izleyerek geçirdi gençlik çağlarını. 

Dövüş ustası Lee'nin öğrencilerini motive ettiği sözlerden birkaçını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bilgi size güç verir; Ancak saygıyı karakterinizle sınarsanız.

2. Tanrınızdan kolay bir hayat dilemeyin; zor olana dayanabilecek güç isteyin.

3. Başkaları tarafından mağlup edilmekte utanılacak bir şey yok. Önemli olan yenildiğiniz zaman ‘’Bende eksik olan ne?’’ sorusunu kendinize sorabilmenizdir. Böyle bir tutum izleyen insan umut vaat ediyor demektir.

4. İster kabullenin ister kabullenmeyin, içinde bulunduğunuz şartlar tamamen size bağlı. Siz kabullenmedikçe asla yenilgi diye bir şey yoktur.

5. Zihnini boşalt. Su gibi formsuz, şekilsiz ol. Şimdi, suyu bir bardağa doldurursan, su bardak olur. Onu çay demliğine doldur, o zaman su çay demliği olur. Bak, su akar, yayılır, damlar ya da parçalanır. Su gibi ol dostum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaptığın her şeye fiziksel ya da başka bir şeye her zaman limit koyarsan bu senin yaşamına ve işine sıçrar. Limit yoktur. Sadece ilerleme kaydetmediğin dönemler vardır ve orada kalmamalısın, onların ilerisine geçmelisin.

7. En katı ağaç, aynı zamanda en kolay kırılan ağaçtır. Buna karşın bambu ve söğüt ağaçları, rüzgara göre eğilerek hayatta kalmayı başarırlar.

8. Her zaman kendin ol, kendini ifade et, kendine inan, başarılı bir kişilik için kendi dışına çıkma ve kopyalama.

9. Ben sizin beklentilerinize göre yaşamak için bu dünyada değilim, siz de benimkilere.

10. Eğer yaşamı seviyorsan zamanı boşa harcama. Çünkü hayat zamandan oluşmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yararlı olana adapte ol, yararsızı reddet ve özellikle sana ait olanları ekle.

12. Hep mutlu ol ama asla yetinme.

13. Başarısızlıktan korkma. Başarısızlık değil ama düşük hedef suçtur. Büyük girişimler, başarısız olsanız bile muhteşemdir.

14. Ölümsüzlük anahtarı, önce hatırlanmaya değer bir hayat yaşamaktır.

15. Asla bir anda hareket etmeye karar verme. Her koşul altında hareket etmeye hazır olmalısın. Böylelikle zihnin esneklik vücudun sertlik kazanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kung-fu bir sanattır. Dövüşçünün hareketleri uyumlu ve seri olmalıdır. Bütün vücudunu kullanmalısın. Dövüşürken hiçbirşey düşünmeyeceksin.

17. Niyetiniz yüzme öğrenmekse, direkt suya dalın. Karada durmaya devam ettiğiniz sürece, hiçbir düşünce size yardım edemez.

18. Öğrenileceklerin sonsuz olduğu dünyamızda ‘üstat’ kelimesine inanmam.

19. Öğretmen size gerçeği sunan kişi değildir. O sadece bir kılavuzdur. Onun işaret ettiği gerçeği, her öğrencinin kendi başına bulması gerekir.

20. İnsan, yaşayan bir canlıdır, kendi bireyini yaratır, bu herhangi bir tarz veya sistem oluşturmasından daima daha önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kendimi ne olarak düşünmek istediğimi biliyor musun? Bir insan olarak. Çünkü, Konfüçyus’un dediği gibi “Ancak gökyüzünün altında, mutlulukların altında bir tek aile bulunur. Sadece onu meydana getiren kişiler farklıdır.”

Bu, son röportajında söylediği bir söz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
438
114
23
7
6
4
4