Görüş Bildir
Haberler
Britney Spears Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Britney Spears Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Anıl Çakmak
01.05.2015 - 13:18 Son Güncelleme: 06.05.2015 - 23:47

1. The Mickey Mouse Club

Öncelikle Britney kariyerine 90'ların başlarında Disney'de başladı. İçlerinde Justin Timberlake ve Christina Aguilera gibi sanatçılarında olduğu The Mickey Mouse Club ile hemen her Disney oyuncusu gibi oyunculuk yaptı, şarkılar söyledi...

2. Baby One More Time

2. Baby One More Time

Uzun süren bir aradan sonra Britney , müzik şirketi Jive ile bir anlaşma yaptı ve albüm hazırlıklarına koyuldu. Albümden çıkan ilk single ''...Baby One More Time'' Amerikan müzik listelerini ele geçirerek müziğin popüler isimlerini karşısına rakip olarak koydu. ''Teen Pop''un temelini attığı iddia edilen albüm, genç şarkıcıların hakim olacağı bir dünyanın kapılarını açmıştı. Albüm Dünya çapında 32M+ satmıştır, adını albüme verdiği tekli ise 10m satarak, başta eleştirmenler olmak üzere birçok yorumlayıcı dergiden olumlu eleştiriler almıştır.

3. Oops!... I Did It Again

3. Oops!... I Did It Again

Britney harika bir çıkış yaptıktan sonra arayı fazla uzatmadan 2. stüdyo albümü Oops!... I Did It Again'i yayınladı. Albüm çıktığı ilk gün 500.000 kopya satmıştır ve Amerika'da ilk hafta 1.319.000 satarak ''ilk hafta en çok satış yapan bayan sanatçılar'' listesinde 1. sıraya yükselerek günümüzde hala liderliğini koruyan bir rekora imza attı. Albüm Dünya genelinde 28m+, Türkiye'de ise 300.000+ satarak Elmas Sertifika almıştır.

4. Britney Albümü ve Beraberinde Getirdikleri

4. Britney Albümü ve Beraberinde Getirdikleri

Britney medyanın ona takmış olduğu ''şeker kız'' havasından kurtulmak istiyordu. Çünkü her geçen gün büyüyordu ve kariyerinin başlarında yakalamış olduğu ''Teen Pop'' onu hayatının sonuna kadar taşıyamazdı. Britney Spears kendi adını verdiği 3. stüdyo albümü Britney'i yayınlayarak Dünya genelinde 14m+ sattı ve albümden çıkan teklilerin başarısını yakalayamadı. I'm Slave 4 U şarkısı ve 2001 VMA'da yılanla yapmış olduğu dans Britney'in şeker kız tarafını ikonik ve ateşli bir genç kadına bıraktı.

5. Britney Kendini İspatladı

5. Britney Kendini İspatladı

Britney kariyerinin ona vermiş olduğu ünü ve başarıyı hakkettiğini 4. stüdyo albümü In the Zone ile ispatladı ve kendinden emin duruşuyla, sahne egosu ve danslarıyla ''Britney Spears'' ismi Dünya'nın en popüler pop sanatçıları arasında yerini buldu. In the Zone albümünden çıkan ''Toxic'' teklisi halkın ve eleştirmenlerin olumlu tepkilerini aldıktan sonra 2005'de 'En İyi Dans Kaydı' kategorisinde Grammy kazandı. Ayırca Şarkı Sony Ericsson tarafından dünya çapında yaptırılan ve 66 ülkeden 700.000 kişinin katıldığı bir araştırmada Queen'in 'We Will Rock You' şarkısının ardından dünyada tüm zamanların en sevilen ikinci şarkısı seçilmiştir.

6. Blackout

6. Blackout

Britney ilk 4 albümünü Billboard Hot 200'de 1 numaradan sokarak bu başarıyı yakalamış tek sanatçı unvanına sahipti. 5. stüdyo albümü Blackout son anki kural değişikliğinden dolayı listelere 2. sıradan giriş yaptı ve Britney'in elde etmiş olduğu #1 numara serisini bozdu. Hayranları tarafından en iyi albümü olduğu düşünülür ve albüm Rock'ın Grammy'si değerini taşıyan Rock and Roll Hall of Fame'e sahiptir. Sanatsal değeri ağır basmasına rağmen albüm Dünya çapında yalnızca 2m satabilmiştir. Ayrıca Blackout albümü içinde ''saf elektropop'' barındıran ilk albümdür.

7. Ve Sonrasında Gelen Karanlık Dönem

7. Ve Sonrasında Gelen Karanlık Dönem

Britney dansçısı Kevin Federline ile evlendikten sonra çocuk yapma kararı aldılar. Doğumla birlikte kariyeri iyice düşüşe geçen Britney, bir yandan kariyerinin düşüşünü ve gittikçe azalan popülaritesini düşünürken eşi Kevin'in onu aldattığı ortaya çıktı.Ama Britney çocuğu için evliliği devam ettirme kararı aldı. Bir sene sonra Britney 2. çocuğu Jayden James'i doğurdu. Britney evliliğini kurtardığını düşünürken işler iyice sarpa sarmıştı ve Kevin ile ayrı yaşamaya başlamışlardı bile. 2006 yılında Britney, Kevin Federline'e boşanma davası açtı. Federline Britney ile balaylarında kaydettiği özel görüntüleri basına sızdıracağını söyleyerek çocukların haklarını tümü ile istedi. Buna rağmen Britney, hakların %50'sini devretmeyi kabul etmedi. Boşanmanın hemen ardından yaşadıklarını sindiremedi ve bunalıma girdi, kendini içki ve gece hayatına vurdu. Ardından da Kevin Federline velayet davası açtı. Mahkeme çocukları Kevin Federline'e verdi ve Britney'e haftada kısıtlı olarak çocuklarını görme kararı alındı. Britney çocukları elinden alındığı için iyice depresyona girdi. Zaten Bipolar Bozukluk hastalığını taşıyan Britney, yardımı alkolde aradı fakat taşıdığı hastalığı ile zıt giden bir yöntemdi. Britney rehabilitasyona yatırıldı ve çıktıktan sonra saçlarını tamamen kazıttı, 2 yeni dövme yaptırdı.

8. Geri Dönüş

8. Geri Dönüş

Britney çocuklarını görmek için kocası Kevin Federline'dan Sean Preston ve Jayden James'i aldı ve geri vermek istemeyince yüksek dozda madde bağımlılığı şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. 1 gün sonra hastaneden çıkartıldı ve Britney'in tüm serveti babası Jamie Spears'a devredildi. 1 yıldan az süren bir zaman zarfında Britney yeni albümü Circus'ı çıkardı. Albümden çıkan ilk tekli Womanizer Billboard listelerine 93. sıradan giriş yaptı ve 1 hafta sonra #1 numaraya yükselerek Billboard tarihinin en yüksek sıçrayışını gerçekleştirmiş oldu. Eylül ayında düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde Piece of Me videosuyla En İyi Pop VideosuEn İyi Kadın Sanatçı Videosu ve Yılın Videosu dallarında kazandığı 3 MTV Ödülü'nün ardından klibi gelen tekli, daha çok ilgi gördü ve satış rakamı itunes listelerinde tavan yaptı. Circus albümü Dünya genelinde 5m+ satarak yeni çağda ortalama bir başarı yakaladı. Albüm ayrıca Türkiye'de 2009 ocak-haziran döneminde 90.000'in üzerinde satarak bu dönem boyunca en çok satan kırk sekizinci albüm oldu.

9. Güçlü Kadın

9. Güçlü Kadın

Yaşadığı onca kötü şeyi geride bırakan Britney ''Femme Fatale'' adlı albümü çıkararak savaşçı bir kadın olduğunu herkese göstermiş oldu. Kötü günler bitmişti, her şey eskide kalmıştı. Dünya genelinde 2m+ satan albümden çıkan ilk single ''Hold It Against Me'' Billboard Hot 100 listesinin 52 yılık tarihinde listeye ilk sıradan girmeyi başaran 19. şarkı olmuştur.Arka arkaya iki teklisini -''3'' ve ''Hold It Against Me''- listeye 1 numaran sokmayı başararak Mariah Carey ile bu rekora ortak olmuştur. Britney MTV VMA'de En iyi Pop ödülünü Till The World Ends ile kazanmış aynı zamanda Michael Jackson Onur Ödülüne layık görülmüştür.

10. Günümüz: Britney Jean ve Piece Of Me (Vegas Show)

10. Günümüz: Britney Jean ve Piece Of Me (Vegas Show)

Britney uzun bir aradan sonra Vegas ile uzun sürecek olan konser serisi anlaşması yaptı. (Konser günümüzde hala devam etmektedir ve 2017 yılının başları gibi biteceği düşünülmektedir.) Britney Vegas ile anlaşma yaptıktan sonra Kariyerinin 8. Stüdyo Albümü olan Britney Jean'i çıkardı. Albüm Rolling Stones ve Billboard gibi prestijli yerlerden iyi övgüler almakla birlikte, o sene çıkarılan diğer albümlerle rekabet içeren bir puanlama aldı. Albümdeki bütün şarkılarda yazarlığı bulunmasına rağmen, promo yapılmaması nedeni ile (vegas anlaşmasına göre britney, vegas dışı hiçbir yerde performans sergilemeyecek) albüm Dünya genelinde 600bin+ satmış, albümden çıkan single'ların başarısını yakalayamamıştır. Aynı zamanda albüm ITunes tarihinde en hızlı 1 numaraya ulaşan albüm rekorunu kırmıştır. Britney olumsuz sonuçlardan sonra hemen yeni albüm dönemi hazırlıklarına başlamış, önemli iş birliklerini düşünmüştür. Spears'in yeni single'ı ''Pretty Girls'' ft. Iggy Azalea 5 Mayıs 2015'de yayınlanacak ve 17 Mayıs'ta Billboard Music Awards'da performans sergilenecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
70
19
15
14
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın