Görüş Bildir
Haberler
Boykotun Faturası: Suudi Arabistan'a İhracat 7 Sektörde Sıfırlandı

Boykotun Faturası: Suudi Arabistan'a İhracat 7 Sektörde Sıfırlandı

Bir süredir Türkiye'ye karşı adı konmamış bir boykot uygulayan Suudi Arabistan'a yönelik toplam ihracat rakamları neredeyse sıfırlandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamları Mart ayında Türkiye'den krallığa sadece 19 milyon dolar ihracat yapıldığını gösterdi. 7 sektörde ise krallığa ihracat Mart ayında sıfır çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin uluslararası zeminde Suudi Arabistan'ın resmi olmayan boykotuna ilişkin girişimlerde bulunmaya hazırlandığı belirtilirken, yeni gelen rakamlar krallığa yapılan ihracatın birçok sektörde sıfırlandığını gösterdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi rakamlarına göre Mart ayında Suudi Arabistan'a yapılan ihracat bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 94 düşüşle 19 milyon dolara geriledi. Yılın ilk 3 ayı dikkate alındığında krallığa yapılan ihracat yıllık bazda yüzde 93 düşüşle 56 milyon dolar olarak kaydedildi.

Ticaretin üçte biri elektronik

Ticaretin üçte biri elektronik

Sektörel bazda bakıldığında 7 sektörde krallığa ihracatın Mart ayında sıfır çektiği görüldü. Bu sektörler, gemi-yat, halı, mücevher, su ürünleri ve hayvansal mamuller, süs bitkileri, tütün, yaş meyve ve sebze ile diğer sanayi ürünleri oldu.

Bunun karşısında ihracat aktivitesinin zayıf olsa da devam ettiği sektörlerin başında elektrik ve elektronik sektörü geldi. 19 milyon dolarlık Mart ihracatının 6 milyon doları bu sektörden gelirken, bu sektörü deri ve deri mamulleri ve çelik takip etti.

Türkiye karşı hamleye hazırlanıyor

Türkiye karşı hamleye hazırlanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'ın aktardığı bilgiye göre, Dünya Ticaret Örgütü Mal Konseyi toplantısında Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın uyguladığı boykotu gündeme getireceği belirtildi.

Suudilerin boykotuna karşı uzun süre sessiz kalan Ankara, Suudi Arabistan mallarına dönük bir misilleme adımı atmamış, hatta boykot döneminde Türkiye'nin Suudi Arabistan'a ihracatı sıfıra yaklaşırken, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ihracatı artmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sizde bayrakları yarıya indirin yas tutun milli günlerini havalimanlarında kutlayın nede olsa her daim arkanızda bi sürü çomar var..

White Troll

Ortada yanlış bir durum yok bizimkiler arapları seviyor basit bir matematik hesabı ile seven s.kilir formülünden yola çıkınca yaşananlar gayet normal gibi

drkcn

Bunları dost diye el pençe duranlara sormak lazım iyimi böyle diye aq amerikan uşakları trump eşiyle bir ziyaret yaptı anında 200 milyar dolar silah anlaşmas... Devamını Gör