Görüş Bildir
Haberler
Boşandığı Karısından 10 Bin Lira Tazminat Alacak

Boşandığı Karısından 10 Bin Lira Tazminat Alacak

Onedio Medya
19.10.2015 - 12:41

Bursa 3. Aile Mahkemesi, bir kadının, boşandığı eşine 10 bin lira tazminat ödemesine, iki çocuktan birinin velayetinin babada kalmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir nakliyat şirketinde şoför olarak çalışan M.P. (39) ile S.P. (35), 16 yıl önce evlendi. Ailevi sorunlar yaşayan iki çocuklu çift, boşanmak için ilk olarak 4 yıl önce mahkemeye başvurdu. Mahkeme, çiftin boşanma talebini reddetti.

Bir süre önce S.P'nin çocuklarıyla evi terk etmesi üzerine M.P, Bursa 3. Aile Mahkemesinde tekrar boşanma davası açtı. Mahkeme, 'aile birliğinin zedelendiğine ve düzelmesinin mümkün olmadığına' karar vererek çifti boşadı.

Kadını evlilik kurumu içindeki davranışları nedeniyle ağır kusurlu bulan hakim, bir hastanede hasta bakıcı olarak çalışan S.P'nin 6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere toplam 10 bin lirayı, davacı kocaya tazminat olarak ödemesine karar verdi. Çiftin çocuklarından birinin velayeti de babada kaldı.

M.P, yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirterek, 'Çoğu zaman kocaların kadına tazminat ödediğini duyuyordum. Bu kez hakim, çocuklarımın annesini bana tazminat ödemeye hükmetti' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0