Görüş Bildir
Haberler
Borsada Emtialara Nasıl Yatırım Yapabilirim?

Borsada Emtialara Nasıl Yatırım Yapabilirim?

Borsada Emtialara Nasıl Yatırım Yapabilirim?

Birikimlerini güvenli ve risk altında olmadan değerlendirmek isteyen her kişi emtialara yönelmektedir. Fakat fiziken sahip olunarak yapılan yatırımlarda yapısında bozulma, kararma gibi durumlarla karşılaşılır. Ayrıca çalınma, kaybolma riskleri ile karşılaşıldığı için depolamak, muhafaza etmek gerekir. Tüm bunlar için ek masraflar yapılır. Bu yüzden çoğu kişi finans piyasalarını tercih eder. Çünkü borsa ve forex piyasasında fiziki olmayan işlemler gerçekleşir. Böylelikle fiyattaki dalgalanmalardan yararlanılarak, alım – satım arası farktan kazanç sağlanır.

Biliyorsunuz ki emtialar ticarete konu olan mallardır. Oldukça geniş yelpazeye sahip oldukları için değerli madenler, sanayi metalleri, kimyasallar, enerji ürünleri, tarım ürünleri, gıda maddeleri gibi ana gruplara ayrılır. En fazla tercih edilenler; altın, gümüş, platin, bakır, çelik, alüminyum, petrol, buğday, mısır, pamuk ve kakaodur. Bunların dışında ticareti yapılan çok sayıda yatırım aracı vardır. Fiyatları Amerikan doları üzerinden hesaplandığı için yatırımlar genellikle dolar cinsinden yapılır. Dilerseniz diğer para birimleri ile de alım – satım yapabilirsiniz.

Borsada işlem gören yatırım araçları kendi özel ürün kategorileri altında işlem görür. Örnek vermek gerekirse; tahvil, bono, hisse senedi gibi araçlar menkul kıymet, ticarete konu olan altın, gümüş gibi araçlar da emtia borsalarında alınıp satılır. Günlük yaşantımızda emtialar sıklıkla kullanıldıkları için ileri tarihteki fiyat hareketleri diğer araçlara göre daha kolay tahmin edilmektedir. Ayrıca düşük fiyata sahip oldukları için tüm yatırımcıların bütçesine uygun gelmektedir. Özellikle altın en çok talep edilen üründür. Bu nedenle işlem hacmi arttığı için altın borsaları adı altında alım – satımı yapılır.

Birikimlerinizi borsalar aracılığıyla değerlendirmek istiyorsanız, 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Alım – satım yapabilmeniz için de vadesiz hesabına ihtiyaç duyulur. Borsa faaliyeti üstlenmiş banka veya aracı kurumları aracılığıyla hesap açtırmak için talepte bulunmalısınız. Borsa yatırım hesabı nasıl açılır konusunda daha detaylı bilgilere burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İstenen evraklar nüfus cüzdanın ve ikametgâh belgesinin fotokopisidir. Eksiksiz bir şekilde belgeleri kuruma ilettiğinizde yatırım hesabınız birkaç gün içinde aktif hale geçer. İçine para yatırarak, istediğiniz aracı alıp, satabilirsiniz. Bunun için hesabınızda en az işlem yapacağınız aracın minimum değeri bulunması gerekir.

Borsada emtia yatırımı yapmak son derece kolaydır. Çünkü fiyatları diğer araçlar gibi aşırı derecede iniş çıkış yaşamamaktadır. Fiyatlar belirli olaylara bağlı olarak değişmektedir. İnternet aracılığıyla bu olaylar hızlı ve etkili şekilde takip edilmektedir. Bilhassa ülkeler arasındaki yaşanan savaşlar, gerginlikler, siyasi ve ekonomik değişmeler emtiaların değerlerini doğrudan etkilemektedir.

Aracı kurumlarının geliştirmiş olduğu ekonomik takvim uygulaması dünyanın diğer ucunda gelişen haberleri an be an takip eder ve olayların sonucunu yorumlayarak fiyatın gidişatı hakkında bilgiler verir. Bu yorumların takibini yaparak, ileride karşılaştığınız olaylar sonucunda ne yönde işlem yapmanız gerektiğine kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Piyasa takiplerinin yanında fiyat analizleri de ayrı önem taşır. Çünkü uzmanlar fiyat hareketlerinin geçmişten gelen ahenkle oluştuğunu savunurlar. Bu nedenle temel ve teknik analiz yöntemlerinin yardımıyla hangi emtianın hangi zamanda daha yüksek kâr getireceğini belirleyerek alım – satıma karar vermelisiniz.

Son olarak, borsada yatırım yapılacağında öncelikle piyasanın mantığını kavramalısınız. Bunun için aracı kurumlarının eğitimleri birebirdir. Bu sayede emtia yatırımı hakkında tüm püf noktalara sahip olursunuz. Böylelikle edindiğiniz bilgiler doğrultusunda dikkat etmeniz gereken unsurları bilirken, öğrendiğiniz tecrübeler sayesinde de kayıpla karşılaşmadan para kazanma konusunda hangi yöntemleri uygulamanız gerektiğini öğrenirsiniz. Bunun için deneme hesaplarında bol bol alıştırma yapmalısınız. Böylelikle zaman geçtikçe kendi stratejilerinizi oluşturarak, başarılı yatırımcılar gibi düzenli kazanç elde edebilirsiniz.

KAYNAK - http://www.borsanasiloynanir.org/emtia-borsasi/borsada-emtialara-nasil-yatirim-yapabilirim/

Kaynak: http://www.borsanasiloynanir.org/emti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0