Görüş Bildir
Haberler
BMW i8 Spyder Seri Üretime Geçiyor

BMW i8 Spyder Seri Üretime Geçiyor

Onedio Medya
07.12.2015 - 18:52

BMW’nin üç yıl önce konsept halde tanıttığı i8 Spyder modeli seri üretime geçmek için gün sayıyor. Almanya’dan gelen sevindirici haber, BMW i8 Spyder’ın 2016’nın başlarında otomobil severlerle buluşacağını müjdeliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Automotive News’in aktardığı habere göre, Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan BMW CEO’su Harald Krueger, i8 Spyder’ın çok yakında seri üretime geçeceğini belirtti. Alman otomobil devinin üç yıl önce duyurduğu plug-in hibrit modeli için bu kadar geç kalması eleştirilse de konseptin er ya da geç gerçeğe dönüşecek olması sevindirici.

Seri üretim versiyonu birebir aynı mı olacak bilmiyoruz ancak hep beraber hatırlamak gerekirse, konsept model hemen hemen aynı görünüme sahip olduğu coupe kardeşinin üstü açılır versiyonu olarak öne çıkmıştı. Tıpkı coupe gibi kapıları yukarı doğru açılan Spyder, yeniden yorumlanan B sütunu, arka tampon tasarımı, far, ön ızgara, yan eşikler ve arka bölümde yer alan LED aydınlatma grubuylaepey dikkat çekici tasarım detaylarına sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

131 beygirlik elektrik motoru, turbo beslemeli 1,5 litre hacimli benzinli motoruyla birleştiğinde otomobil toplamda 357 beygir güç ve 550 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4,4 saniyede tamamlayan Spyder, yalnızca elektrikli kullanıldığında 30 km menzil sunuyor. Spyder’ın 7.1 kWh lityum iyon pil ünitesinin şarj olma süresi ise 1 saat 45 dakika.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
21
8
4
1
1
0