Görüş Bildir
Haberler
BM: 224 Bin Göçmen Kaçak Yollarla Avrupa'ya Geldi

BM: 224 Bin Göçmen Kaçak Yollarla Avrupa'ya Geldi

Ulaş
06.08.2015 - 18:54
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler (BM), yılbaşından bu yana Avrupa'ya kaçak yollarla giren göçmen ve mülteci sayısının 224 bine ulaştığını açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü William Spindler, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamalarda bu yıl deniz yoluyla İtalya'ya ulaşan göçmen sayısının 98 bin olduğunu, Yunanistan'a gelen göçmenlerin ise 124 bini bulduğunu söyledi.

Spindler'in açıklamaları Libya açıklarında yaklaşık 600 göçmeni taşıyan bir geminin alabora olması ve 200'den fazla kişinin denizde kaybolmasından bir gün sonra geldi.

Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenler, insan kaçakçıları aracılığıyla oldukça tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Uluslararası Göç Örgütü, sadece bu yıl içerisinde Akdeniz'i geçmeye çalışırken 2 binin üzerinde göçmenin boğularak öldüğünü açıklamıştı.

2014'te de 3 bin 279 göçmen hayatını kaybetmişti.

Avrupa Birliği (AB) göçmen sorununu çözmek için üst üste zirveler düzenlese de henüz üye ülkeler arasında bir mutabakata varılabilmiş değil.

İtalya ve Yunanistan gibi yoğun göç alan ülkeler Kuzey Avrupa ülkelerinin daha fazla göçmeni kabul etmesini ve sahil güvenlik projelerine daha fazla kaynak aktarmalarını istiyor.

Kuzey Avrupa'daki AB üyeleri ise sorunu Akdeniz'e kıyısı olan AB üyelerinin çözmesi gerektiğini savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0