Görüş Bildir
Haberler
Blokzincir ve Kripto Sektöründe İş Arayanlar Buraya: 5 Önemli İpucu!

etiket Blokzincir ve Kripto Sektöründe İş Arayanlar Buraya: 5 Önemli İpucu!

Ali Aydemir
07.03.2022 - 15:00

Sektörlerin günden güne dijitalleşmesiyle kripto ve blokzincirde iş arayan sayısı artarken açık pozisyonlar da artıyor. Peki bu yeni trendde avantajlı konuma gelmek için ne yapmak gerekiyor? 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İş ilanları yaklaşık %400 arttı.

srv.onedio.com

LinkedIn verilerine göre geçtiğimiz yılda kripto ve blokzincir temelli iş ilanlarında büyük bir artış var. İş ilanları yaklaşık %400 artışla kripto dünyası ve blokzincir sistemlerinden açılmaya başlandı. Teknoloji sektörü ise bu yeni sektörlere ayak uydurmaya çalışacak.

Vasıflı elemanlar ciddi maaşlar alıyor.

srv.onedio.com

Kripto sektöründe kalifiye eleman bulmak zorken, hali hazırda yükselen bu trendin en büyük açıklarından biri de vasıflı eleman bulmak. Firmalar yeni trendlere ayak uydurabilecek kişiler ararken sayıca az olması sebebiyle de yüksek fiyatlı maaşlarla çalıştırıyor. Bu sebeple blokzincirde ya da kripto sektöründe çalışmayı düşünen kişiler için 5 önemli ipucu, diğer seçeneklerden daha fazla avantajlı olmanızı sağlayabilir.

1. Sektörde kripto ve blokzincir işlerinde deneyim kazanmalısınız.

srv.onedio.com

Her işte olduğu gibi bu yeni trend sektörlerde de deneyim sizleri diğerlerinden öne çıkaran en önemli ayrıcalıklardan biri. Deneyim demişken ilk aklınıza gelen sektörde öncü şirketler olmasın. Bunların yanı sıra yarı zamanlı ya da tam zamanlı yahut gönüllü olarak çalışıp kendinizi geliştirme imkanı bulabileceğiniz bir oyun şirketi bile size büyük deneyim sağlayacaktır.

Her şey deneyimden geçiyor.

Öncelikle ilerlemek istediğiniz alanın hangisi olduğunu belirlemek ve ardından deneyim kazanmak adına ilk etapta beklentilerinizi olabildiğince düşürmeniz gerekiyor. Teoride çalışmak yerine pratikte yol almak sizi diğer rakiplerinizden öne çıkaracaktır. Her işte olduğu gibi bu sektörlerdeki deneyiminiz de oldukça önemli.

2. Eğitimlere katılma ve araştırmalar yapmak.

Sektörde 'Kripto derinlerine indikçe inilecek bir evren ve araştırmayı hiçbir zaman tam olarak bitirmek mümkün değil.' düşüncesi hakim. Fakat araştırılacak çok şey olduğu gibi bunlar için bir o kadar fazla da kaynak mevcut. Yeni yeni de olsa çeşitli üniversitelerde WEB3 ve NFT eğitimleri veriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Udemy ve LinkedIn'de makul fiyatlı eğitimleri araştırabilirsiniz.

srv.onedio.com

Bunun yanı sıra Youtube üzerinden birçok araştırmacı ve analistin eğitim videolarından faydalanmak da sizleri konuya daha hakim hale getirmeye yardımcı olacaktır. Özellikle akademisyenler öne çıkarken basit eğitim videoları bile sizlere faydalı olabilir. Uygulamalı eğitimler içinse çeşitli platformların ilerlemeli oyun temalı hizmetlerinden faydalanmak da seçenekler arasında.

3. Düşüncelerinizi ifade etmek yönünden çeşitli içerikler oluşturabilirsiniz.

srv.onedio.com

Konuşarak, yazma yoluyla yahut başka bir tercihle düşüncelerinizi aktarabilmek adına materyalleştirmek önemli bir avantaj olabilir. Düşüncelerinizi somutlaştırmak için bir yerden başlamak gerekir. Bunu da sosyal medyadan yazılar veya içerikler paylaşarak yapabilirsiniz. Youtube'a video içerikler yapmak, LinkedIn'e sektörle ilgili düşünce yazıları yazmak gibi seçenekleri değerlendirmelisiniz.

4. Eğer konuda uzmanlaşmak isteniyorsa bu ekosistemde bir toplulukta yer edinilebilir.

Sektörde ilerleme kaydetmek ve ileriyi hedeflemek, bu ekosisteme dahil olmak konusunda yapılabileceklerden biri de kripto ya da blokzincirde hedefiniz olan alandaki çeşitli topluluklara dahil olmaktır. Örneğin bu alanlar DeFi, metaverse yahut NFT ise bu alandaki topluluklara katılmanız sektörde yaşanan gelişmeleri anlık ve yakından takip etmek, önemli bilgilere ulaşmak konusunda sizi öne çıkarabilir.

5. Bir bakış açısı oluşturmak ve hedefe giden yolda faydalı olabilir.

srv.onedio.com

Kripto ve blokzincir teknolojisinde de, her sektörde olduğu gibi popülariteyle birlikte yanlış bilgi ve yönlendirmeler hayli artmış durumda. Piyasa hakimiyeti bu noktada sizin için belirleyici bir fark olabilir. Piyasaya ait son trendleri yakalamak ve araştırmalar yapmak size bir bakış açısı kazandırabilir. Çünkü sektörün kendi içindeki dinamikleri gereği son haberlere yahut gelişmelere hakim olmak ve bunlar hakkında birkaç kelam edebiliyor olabilmek sizi öne çıkarabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın