Görüş Bildir
Haberler
TV
Bizim İçin Hazal Kaya Feriha, Cansu Dere ise Eyşan: Oynadığı Rol Üstüne Yapışan Bazı Ünlüler

Bizim İçin Hazal Kaya Feriha, Cansu Dere ise Eyşan: Oynadığı Rol Üstüne Yapışan Bazı Ünlüler

02.10.2022 - 07:15

Pek çoğumuzun farkında olduğu bir gerçek var ki bazen bir oyuncudan söz ederken ister istemez ondan, canlandırmış olduğu karakterinin adıyla bahsetmeye başlıyoruz. Bunun, özellikle uzun yıllar boyunca televizyonda yayınlanmaya devam eden dizilerin popüler oyuncularının başına gelen bir durum olduğunu söylemek mümkün. Oynadığı rol neredeyse üstüne yapışan ve dizideki adıyla sık sık anılan ünlü oyuncuları sizin için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burhan Altıntop - Engin Günaydın

Burhan Altıntop - Engin Günaydın

Türk televizyon tarihinin çok sevilen komedi dizilerinden Avrupa Yakası, geniş ve başarılı oyuncularla dolu kadrosuyla unutulmaz diziler arasında yer alıyor. Özellikle Burhan Altıntop karakteri, o kadar dizinin merkezindeydi ki Burhan'ın replikleri ve şivesi insanların günlük konuşma diline yerleşti. Engin Günaydın her ne kadar Burhan Altıntop karakterinden önce ve sonra pek çok filmde yer alsa da daha çok uzun yıllar Türk halkı için Burhan Altıntop olarak anılmaya devam edecek gibi görünüyor. Ne de olsa 'Bir Burhan Altıntop kolay yetişmiyor.'

Bihter Ziyagil - Beren Saat

Bihter Ziyagil - Beren Saat

Neredeyse her sene televizyonda yayınlanmaya devam eden ve her yayınlandığında tekrar tekrar kendini izleten dizi Aşk-ı Memnu. Dizideki çoğu karakter kendi isminden ziyade rolüyle hatırlansa da Beren Saat birinciliği kimseye bırakmıyor, diyebiliriz. Bihter karakteri o kadar hayatımızda yer etti ki neredeyse tüm sosyal medya platformlarında, her gün Bihter karakteriyle alakalı bir paylaşıma denk gelmek mümkün. Beren Saat bir röportajında Bihter olmadığını ve karakterden kurtulmak için çok çaba harcadığını bile söyledi ama ne diyelim, 'Sen Bihter Ziyagil'sin, aptallık etme.'

Behlül Haznedar - Kıvanç Tatlıtuğ

Behlül Haznedar - Kıvanç Tatlıtuğ

Beren Saat ile aynı dertten mustarip bir diğer oyuncu da tabii ki Kıvanç Tatlıtuğ. Hem yetenekli hem yakışıklı oyuncu, Aşk-ı Memnu'dan sonra pek çok dizi ve filmle karşımıza çıksa da o Türk halkının gözünde hâlâ bir Behlül Haznedar. Kıvanç Tatlıtuğ, ''Behlül kaçar.'' repliğiyle hafızalara kazınsa da Behlül karakterinden pek kaçabilecek gibi gözükmüyor.

Eyşan Atay - Cansu Dere

Eyşan Atay - Cansu Dere

İşte seyircinin nefretini kazanmış, Ezel'in bir türlü vazgeçemediği büyük aşkı, zeki ve güzel kadın Eyşan Atay. Bu rol için de Cansu Dere'nin üstüne yapıştı desek, pek yanlış olmaz. Hatta hâlâ Eyşan rolüne öfkeyle bakan büyük bir seyirci kitlesi olması da mümkün. Tabii rolle bu kadar bütünleşmesinde Cansu Dere'nin başarılı oyunculuğu da oldukça etkili. Son yıllarda ise Sadakatsiz dizisinin Asya'sı olarak sık sık anılmaya başladı güzel oyuncu. Belki böylece Cansu Dere'nin Eyşan kimliği bir süreliğine rafa kalkar ve yerini Asya alır.

Polat Alemdar - Necati Şaşmaz

Polat Alemdar - Necati Şaşmaz

Şüphesiz oynadığı karakterle anılan isimlerden biri de Necati Şaşmaz. Kurtlar Vadisi, yayınlandığı döneme damga vurmuş dizilerden biri. Uzun süre Kurtlar Vadisi'nin ikonik karakterlerinden birine can veren Necati Şaşmaz, Polat Alemdar rolüyle o kadar özdeşleşti ki kendisini herhangi bir komedi dizisinde hayal etmek oldukça güç. Necati Şaşmaz, diziyi izleyen ya da izlemeyen herkes için hep Polat Alemdar olacak hafızalarda yer edecek gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramiz Karaeski - Tuncel Kurtiz

Ramiz Karaeski - Tuncel Kurtiz

Birkaç sene önce kaybettiğimiz, Türk sinemasının değeri Tuncel Kurtiz; yer aldığı pek çok dizi ve filme rağmen birçoğumuzun hafızasında bilge Ramiz Dayı olarak kaldı. Dönemin popüler dizisi Ezel'de yer almış pek çok oyuncu için aslında durum bir bakıma aynı. Fakat dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan Ramiz Karaeski, akıllara kazınan etkileyici sözleriyle de Türk dizilerinin unutulmaz karakterleri arasına girmeyi hak ediyor.

Feriha - Hazal Kaya

Feriha - Hazal Kaya

Aşk-ı Memnu'nun Nihal'i Hazal Kaya, Aşk-ı Memnu'dan bir sene sonrasında yayınlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum adlı dizide ilk kez başrol oynadı. Dizideki Feriha karakterine can veren Hazal Kaya, pek çok kişi için artık Feriha. Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden biri olan Adını Feriha Koydum, hâlâ replikleri ve sahneleriyle sık sık sosyal medyada gündeme gelmeye devam ediyor.

Mesut Komiser - Şevket Çoruh

Mesut Komiser - Şevket Çoruh

Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi deyince herkesin aklına tek bir dizi geliyor, Arka Sokaklar. 2006'dan beri yayınlanmaya devam eden dizide Mesut karakterini canlandıran Şevket Çoruh, geçtiğimiz günlerde 16 yılın ardından diziden ayrıldığını açıkladı. Pek çok yapımda karşımıza çıkan başarılı oyuncu, ne kadar diğer işleri ve Kadıköy'deki Baba Sahne tiyatrosuyla gündeme gelse de gülüşü ve beresiyle akıllara kazınan Komiser Mesut olmaya devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
6
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Necati şaşmazın başka rolü mü var amk

Beyzat Gezer

Memati yi unutmuşlar

Şevket Çoruh - Kayınço Gökhan bu rolü de akılda kalıcıdır. Gürkan Uygun - Memati, Oktay Kaynarca - Süleyman Çakır, Halit Ergenç - Kanuni. Daha çok var benim ... Devamını Gör