Görüş Bildir
Haberler
Bizi Tanıyarak Ayak Uydursa Hayatımızı Tümden Değiştirecek 7 Şey

Bizi Tanıyarak Ayak Uydursa Hayatımızı Tümden Değiştirecek 7 Şey

BolBol
09.12.2014 - 12:42 Son Güncelleme: 12.12.2014 - 15:07

Yanımızdan ayırmadığımız, günlük hayatımızın bir parçası olan veya olmadığında işlerimizin aksadığı bazı alet edevatlar var ki kendimizden daha iyi tanıyoruz onları. Hayatımızı kolaylaştırıyorlar, güzelleştiriyorlar, üzerimizden yük alıyorlar, eğlendiriyorlar ama bazen öyle şeyler oluyor ki “keşke benim seni tanıdığım kadar sen de beni tanısaydın da şu hallere düşmeseydik, yapılacak şey mi bu?” diyorsunuz.

1- Mesajı havada yakalama isteği

Madem o kadar akıllısın ey akıllı telefon, aynı anda iki kişiyle mesajlaşırken bi zahmet konuştuğumuz mevzuyu anla, bi muhakeme yap! Birine yazdığımız mesajı diğerine yollarken en azından “Emin misin, bana konunun dışında gibi geldi ama yine de sen bilirsin” falan de. Biz senin ciğerini öğrendik, sen bir anlayamadın bizim kime ne deyip kime ne demediğimizi. Olmaz olsun böyle akıllılık.

2- “Ya şu şarkı vardı ya, onu açsana hani hınhınhınnındubabtıs” - MP3 Çalar, iPod ve Radyolar

Listeler yapıyoruz, arşivler oluşturuyoruz, radyo kanallarını inci gibi diziyoruz, gününe saatine göre radyo programlarını takip ediyoruz, ne olur yani bir türlü hatırlayamadığımız şarkıyı MP3 player’ımız ya da radyomuz bize hatırlatsa, “Ya şu şarkı vardı ya, onu açsana hani hınhınhınnındubabtıs”  dememizle aklımızdan geçeni anlasa ve çalsa? Bütün gün beynimizin içine içine işlemeyi biliyorlar ama!

3- “Ya şu televizyonun şeyi nerede? Allah Allah!” Doğru Bildiniz; uzaktan kumandalar

Evde ufak çaplı sinir krizi geçirmemize neden olacağına, bizi biraz tanısa da kaybolmasa uzaktan kumandalar güzel olmaz mıydı? Kumanda sizi tanısaydı, kanepede ağzınız burnunuz kaymış şekilde uyuyakalacağınızı ve minderlerin arasından kayıp sonsuzluğa karışacağını bilirdi ve bir önlem alırdı. Ya da lütfen kumandalara bir sinyal yerleştirilsin ve akıllı telefonlarımıza indirdiğimiz aplikasyonla kayboldukları an ses çıkarmalarını sağlayalım. Bu çaldırarak bulma isteğinin önüne başka türlü geçilmeyecek çünkü.

4- “Uyudu bu kapat kapat!”- odalarımızdaki ışık

İnsanlık hali işte unutuyoruz ve ışığı kapatmadan yatıyoruz yatağa! E belli ki yatmışım ve unutmuşum kapatmayı, her gün yaptığım şey, teklif mi var aramızda, kapan gitsin. Faturalarını düzenli yatırıyorum, hem bütçeye hem vatana millete katkımız olsun diye tasarrufunu yapıyorum. Sen de azıcık yardımcı olsan ne olur yani?

5- “Bobi, yedi yıldır beraber yaşıyoruz ve sen hala sana hiç durmadan yemek vereceğimi düşünüyorsun!”- evcil hayvanlar

Bir zamanlar her bir hareketlerini, nefes alışverişlerini bile tanıyoruz. Acıktı, hastalandı, huysuzlandı, bunu sevmedi diyebiliyoruz. Peki ya onlar? Hala biz yemek yerken gelip kolumuzun altından kafalarını sokarak onlarla yemeğimizi paylaşacağımızı düşünüyorlar. Bunu özellikle de evde misafir varken yapıyorlar.

6- “Eyjafjallajökull (Eyy-ya-fyat-la-yo-gut) sıcaklığı ile Antartika soğuğu, başka çaremiz yok gibi!” - duş

6- “Eyjafjallajökull (Eyy-ya-fyat-la-yo-gut) sıcaklığı ile Antartika soğuğu, başka çaremiz yok gibi!” - duş

Sevgili musluk, kombi ve duş başlığı lütfen artık zıt kutuplarda gezmeyi bırakın. Biraz karşılıklı olarak tanışalım ve her seferinde “Yandım Allah!” ya da “Donuyorum” gibi kelimelerle çığlık çığlığa bizi koşturmayın. Aranızda anlaşın, bu nasıl yıkanır bu havada tahlil edin ve o dereceye gelin!

7- “Buradayım buradaa!”- anahtarlar

Her zaman “Erkan enektarlar koltuğun altında galık beni ara!” olmuyor tabii. Bir kayboldu mu kayboluyor meret. Siz onları koymuş olma ihtimaliniz olan her yere bakarsınız ama nafile. Sanki kendi aralarında bir ayaklanma çıkarıp size isyan etmişlercesine ortadan kaybolurlar. Bir alarm olsa, her zaman koyduğunuz yere koymadığınızda ötse, “Emin misin bak sonra unutuyorsun papaz oluyoruz” dese?

BolBol sizi o kadar iyi tanıyor ki bir kez ona ne tür yemeklerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı söylemeniz yeterli. Daha sonra size neredeyse bir anne şefkatiyle yaklaşıyor ve sadece sevdiğiniz yemekleri öneriyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0