Görüş Bildir
Haberler
Bize Gelecek ve Günümüz Hakkında Fikir Veren Yapay Zeka Konulu 10 Film

etiket Bize Gelecek ve Günümüz Hakkında Fikir Veren Yapay Zeka Konulu 10 Film

Radlands
16.10.2023 - 14:04

Teknolojik gelişmeler sizi heyecanlandırıyorsa, yapay zeka ile ilgili önereceğimiz bu filmleri kesin izlemeniz lazım! Filmlerin her dakikasında büyülendiğinizde neden izlemeniz gerektiğini anlamış olacaksınız... 🤖

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 2001: A Space Odyssey (1968)

IMDb: 8.3/10

Arthur C. Clarke'ın aynı adlı romanından uyarlanan bir bilim kurgu klasiği olan 2001: A Space Odyssey, insanoğlunun evrimini ve teknolojiyi keşfetme yolculuğunu anlatıyor. Filmde yapay zeka olan HAL 9000 ve astronot Dave Bowman etkileyici bir uzay yolculuğuna katılır ve insanlık ile yapay zeka arasındaki ilişki sorgulanır.

2. Her (2013)

IMDb: 8.0/10

'Samantha' adlı bir yapay zeka işletim sistemi ile romantik ilişki kuran yazılım geliştiricisi Theodore Twombly, Samantha ile giderek daha da yakınlaşır. Film, insan ilişkileri, yalnızlık ve teknolojinin insan hayatına etkisi üzerine düşündürücü bir yana sahip.

3. Ex Machina (2014)

IMDb: 7.7/10

Ex Machina, bir yazılım milyarderi tarafından yaratılan yapay zeka robotu Ava'yı test etmek için bir programcının gizemli daveti üzerine dönen bir hikayeyi anlatıyor. Programcı, Ava'nın gerçek bir yapay zeka olup olmadığını sınamak için zorlu bir test uygularken, filmin ilerleyen bölümlerinde zeka, bilinç ve insan-makine ilişkileri üzerine derin düşündüren sorular gündeme geliyor.

4. The Mitchells vs the Machines (2021)

IMDb: 7.6/10

Mitchell ailesi, teknolojinin başına bela olmuş yapay zeka robotlarının dünyayı ele geçirmesini önlemeye çalışırken, aile içi ilişkilerini de onarmak zorunda kalır. The Mitchells vs the Machines, teknolojinin aile bağlarına etkisiyle ilgili izleyenlere eğlenceli bir hikaye sunuyor.

5. I, Robot (2004)

IMDb: 7.1/10

I, Robot, bir dedektif olan Del Spooner'ın bir yapay zeka robotunun ölümünü araştırmasıyla başlıyor. Ancak dedektif zamanla bu olayın arkasında daha büyük ve karmaşık bir komplo olduğunu keşfeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Robot & Frank (2012)

IMDb: 7.0/10

Yaşlı bir adam olan Frank, kendisine yardım etmek üzere programlanmış bir bakıcı robot ile yaşamaya başlar. Ancak zamanla Frank bu robotu bir suç ortağı olarak kullanmaya başlar. Robota özellikle de hırsızlık yaptırır ve olaylar böyle başlar.

7. I Am Mother (2019)

IMDb: 6.7/10

I Am Mother, insanlığın neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte bir yapay zeka tarafından büyütülen bir genç kız olan Daughter'ı anlatıyor. Ancak Daughter, annesi olarak gördüğü yapay zeka ile ilgili şüpheler duymaya başladığında gerilim dolu bir hikaye başlar.

8. M3gan (2022)

IMDb: 6.4/10

Bir oyuncak şirketinde çalışan robotik mühendisi, yeğenine arkadaşlık etmesi için bir robot üretir. Ancak bu robotun kodlaması bir anda kendi içinde değişir ve aşırı korumacı tavırlar takınır. Bu korumacı hali beraberinde hem korkuyu hem de tehlikeyi de getirir.

9. Tau (2018)

IMDb: 5.8/10

Genç bir kadın olan Julia, bir yapay zeka evinde hapsolur ve bu yapay zekanın tuhaf sahipleri tarafından deney amaçlı kullanılır. Julia, yapay zeka Tau ile iletişim kurmaya çalışırken, ondan kaçmaya ve özgürlüğünü kazanmaya çalışır.

10. Blank (2022)

10. Blank (2022)

IMDb: 4.6/10

Bir yazar olan Claire Rivers, ilham perilerinin gelmesi ve çözüm olabilmesi için yapay zekadan yararlanır. Ancak bir anda bir yazılım arızası oluşur ve kararsız bir android ile biriminin içinde kapana kısılır. Böylece dış dünyayla hiçbir iletişim kuramadığı zorlu bir süreç başlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Yağmur

Unuttuğunuz bir film daha var. Aliya, The Battle Angel. 2019'da vizyona giren filmde, Alita adında cyborg ile onu hurdalıkta bulan yaratıcısının ve daha sonr... Devamını Gör