Görüş Bildir
Haberler
Biz Onları Birlikteyken Sevdik! Ayrılık Haberiyle Müzik Severleri Üzen 13 Efsane Grup

Biz Onları Birlikteyken Sevdik! Ayrılık Haberiyle Müzik Severleri Üzen 13 Efsane Grup

Müzik dünyasından kimler geldi kimler geçti. Sadece solo albümler değil grup albümleri ile de gönlümüze taht kurmuş birçok müzik grubu var. 

Onca albüm çıkarıp daha sonra gruptan ayrılan tek bir kişi bile o grubu bitirebiliyor. İşte size ayrılık haberleriyle bizi yıkan müzik grupları:

1. Bir Kaç İyi Adam

1. Bir Kaç İyi Adam

90'lı yılların sonlarına doğru çıkan grup oldukça ses getirdi. Türkiye tarihinde single çıkaran ilk grup olarak da tarihe geçti. Daha sonra grup üyeleri dağıldı. Dağılmanın ardından en çok ses getiren işlere ise Faruk K. imza attı.

2. Ajlan - Mine

2. Ajlan - Mine

1994 yılında tek bir albüm çıkardılar, daha sonra ayrı işler yapmaya başladılar.

3. Cankan

3. Cankan

15 yıl boyunca bir arada olan grup tam 7 albüm çıkardı ve 2009 yılında ise Fatih ABB ve Ayhan Malik ikilisi yollarını ayırdı. Ayhan Malik ''2m'' isimli yeni bir grup kurdu. Fatih ABB ise solo albüm yapmaya devam ediyor.

4. İzel - Çelik - Ercan

4. İzel - Çelik - Ercan

Konservatuvardan arkadaş olan üç kafadar ''Dönmelisin'' albümünü 1990 yılında piyasaya çıkardı. Pek çok ödül alan grup ani bir kararla ayrıldı ve solo albümler yapmaya başladı.

5. Emel - Erdal

5. Emel - Erdal

Emel Müftüoğlu ve Erdal Çelik ikilisinin oluşturduğu grup iki albüm çıkardı. Bu albümler sonrasında ayrıldı. Emel Müftüoğlu ve Erdal Çelik solo albümler yaparak kariyerine devam etti.

6. Cici Kızlar

6. Cici Kızlar

Bilgen Bengü, Şebnem Aksu ve Birnur Bilginoğlu üçlüsünden oluşan grup ''Delisin ''şarkısı ile hafızlarda yer etti. Grup daha sonra dağıldı. Sadece Bilgen Bengü müzik kariyerine devam etti. Diğer isimler ise farklı alanlara yöneldi.

7. Cartel

7. Cartel

Almanya'da çıkardıkları albüm ile adın duyuran grup, Türkiye'de ''Cartel'' albümünü çıkardıktan sonra dağıldı. Grup üyeleri solo albümler yapmış olsa da pek fazla ses getirmedi. 17 sonra tekrar bir araya gelen grup albüm çıkardı. O da eskisi gibi etki etmedi.

8. Grup Vitamin

8. Grup Vitamin

90'ların efsane gruplarından olan Grup Vitamin, Ufuk Yıldırım, Ercan Saatçi ve Gökhan Semiz ile birlikte yola çıktılar. Daha sonra çok sayıda isim ile devam ettiler. Grup üyeleri ayrıldıktan sonra solo albümler yaparak müzik dünyasında var olmaya çalıştı. İlk grupta yer alan Gökhan Semiz bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

9. Çıtır Kızlar

9. Çıtır Kızlar

Melda Gür, Ebru Kıran ve Serap Türk üçlüsünden oluşan grup iyi bir çıkış yaptı. Yerli Spice Girls olarak anılan grup da bir süre sonra dağıldı. İçlerinden sadece Melda Gür piyasada kalabildi, diğer isimler ise farklı alanlarda geçiş yaptı.

10. Ayna

10. Ayna

Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren tarafından 1996 yılında kurulan grup, 2002 yılına kadar aktif  olarak albüm çalışmalarına devam etti. Erhan Güleryüz'ün solo albüm çıkarması ile popülerliğini yitirdi. Daha sonra gruptan Cemil Özeren ayrıldı. Özeren 20 Kasım 2012 günü bir süredir tedavisini gördüğü siroz hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

11. Hepsi

11. Hepsi

2000'li yılların müzik gruplarında olan Hepsi grubu 4 kızdan oluşmaktaydı. Müzik kariyerlerine çok küçük yaşta başlayan Eren, Cemre, Gülçin ve Yasemin birçok başarıya imza attı. Müzik kariyerlerine oyunculuk dahi ekleyen grup daha sonra Gülçin'in ayrılması ile dağıldı. Gülçin solo albüm çıkardı. Hepsi grubu ise kalan 3 kişi ile müzik kariyerlerine dönem dönem devam etmeye çalışıyor.

12. Destan

12. Destan

1997 yılında bir araya gelen grup, birçok türküyü farklı formatta söyledikleri için eleştirildi. Eleştirilere rağmen albüm satışları ve konserleri ile ciddi hayran kitlesi ulaşan gruptan Burak Uçkun ayrıldı. Daha sonra birçok albüm yapan grup, değişikliklerle müzik piyasasında eskisi gibi ses getiremedi.

13. Kargo

13. Kargo

2000'li yılların en sevilen gruplardan bir diğeri de Kargo grubuydu. Koray Candemir'in ayrılması ile grupta adeta deprem yaşandı. Bir süre Mirkelam ile yollarına devam eden grup onunla da yollarını ayırdı. Eskisi gibi etkili albüm çalışmaları olmasa da konserleriyle yine hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!
onedio.com

#yüzdeyüzmüzik artık #yüzdeyüzonline!

Online konserler, ilginç bilgiler ve daha fazlası için @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarını takip et!

instagram.com/yuzdeyuzonline

twitter.com/yuzdeyuzonline

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
47
31
15
12
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kargo :(

cristophernolann

en çok üzüldüğüm kuşkusuz Kargo.kim yapabilir ki bir daha yalnızlık mevsimi sevmek zor gibi efsane albümler.ayrıca ne 2000 lerinden bahsediyoruz 90 larda dam... Devamını Gör

Elif Bahar Gökkurt

Model dağılmış mı?Bu arada grup 400 ü unutmuşlar