Görüş Bildir
Haberler
Biz de Varız: Euro 2016'da Neler Olacak Bir Göz Atalım

Biz de Varız: Euro 2016'da Neler Olacak Bir Göz Atalım

Fulin
14.10.2015 - 17:58 Son Güncelleme: 15.10.2015 - 08:53

Euro 2016, Milli takımımızın da finallerde yer alması garantilenince bizim için farklı bir noktaya taşındı. Uzun süredir uluslararası organizasyonlarda yer alamayan milli takımımız önümüzdeki yaz Euro 2016'da bizi oldukça heyecanladıracak diye umuyoruz. Gelin anlam ve önemi ikiye katlanan Euro 2016 hakkında statüsel ve organizasyon bilgilerini derlediğimiz içeriğimize birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerini Garantileyen İlk 20 Takım

Yerini Garantileyen İlk 20 Takım

Milli takımımızın da olduğu finalleri garantileyen ilk 20 takımın 18 tanesi gruplarını birinci ve ikinci bitirdiler. Fransa ev sahibi kontenjanından, Türkiye de en iyi üçüncü olarak bu tabloda yerini aldı.

Play-Off

Play-Off

Gruplarında üçüncü olan play-off takımları seri başı bilgileri ile birlikte gruplarına göre aşağıdaki gibi 

B Grubu: Bosna Hersek (seri başı)

C Grubu: Ukrayna (seri başı)

D Grubu: İrlanda 

E Grubu: Slovenya 

F Grubu: Macaristan (seri başı)

G Grubu: İsveç (seri başı)

H Grubu: Norveç

I Grubu: Danimarka

Maçlar; 12-13-14 Kasım ve 15-16-17 Kasım tarihlerinde çift maçlı eliminasyon şeklinde oynanacak.

Kura Çekimi Öncesi Torbalar

Kura Çekimi Öncesi Torbalar

Ülke puanı sıralamasına göre torba sıralaması yapıldı. Play-off'lardan gelecek 4 takım, Çek Cumhuriyet, Romanya, Polonya, Slovakya ve Türkiye'nin yerleri play-off maçları tamamlandıktan sonra belli olacak.

Euro 2016 Fransa

Euro 2016 Fransa

Tarihinde üçüncü kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak Fransa organizasyonu 10 Haziran - 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Fransa'nın üçüncü ev sahipliği göz önünde bulundurulduğunda; bu organizasyonu sadece İtalya ve Belçika birden fazla ev sahipliği yaptı.

Format

Format

24 takımın katılacağı finallerde, 4'lü 6 grup oluşturulacak. Gruplarını birinci ve ikinci bitiren takımlar direkt olarak, en iyi 4 üçüncü takım da en iyi 16 takımın içine girecekler ve tek maçlı eliminasyon sistemi ile kupanın sahibi bulunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ev Sahibi Şehirler

Ev Sahibi Şehirler

Karşılaşmalar; Bordo, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne ve Toulouse şehirlerinde oynanacak.

Super Victor

Super Victor

Organizasyonun resmi maskotu Super Victor, Fransa'nın İsveç ile oynadığı hazırlık maçında Fransız halkının beğenisine sunuldu ve yapılan oylamada oyların %48'ini alarak organizasyonun maskotu olarak seçildi.

Bu Heyecanı Tekrar Yaşamak Dileği İle

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
8
6
3
3
3
1