Görüş Bildir
Haberler
Bitmek Bilmiyor: Bu Sefer de Mersin'deki Atatürk Büstü Saldırıya Uğradı

etiket Bitmek Bilmiyor: Bu Sefer de Mersin'deki Atatürk Büstü Saldırıya Uğradı

Emre Ordu
24.08.2017 - 20:47 Son Güncelleme: 24.08.2017 - 22:57

Yurdun dört bir yanından gelen Atatürk heykel ve büstlerine saldırı haberlerine bir yenisi daha eklendi... Mersin´in Anamur ilçesindeki devlet hastanesinin bahçesinde yer alan Atatürk büstüne yapılan saldırıda büstün baş kısmı kırıldı. Çevredekilerin linç etmeye kalkıştığı Y.S. adlı saldırgan gözaltına alındı.

Mayıs ayında Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeli saldırıya uğramıştı. Bir saldırgan elindeki baltayla heykele zarar vermişti.

Temmuz ayında ise Urfa Siverek'te, 'Dinimizde putperestlik yoktur' diye bağıran bir şahıs elindeki tahra ile Atatürk heykeline saldırmıştı.

Diyarbakır'daki Dağkağı Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeli de geçtiğimiz hafta saldırılardan nasibini almıştı.

Ve son olarak Zonguldak'taki Atatürk'e çiçek veren kız çocuğu heykeli saldırıya uğramış, heykeldeki kol ve çiçek bölümünü kırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son saldırı bugün Mersin'de yaşandı...

Son saldırı bugün Mersin'de yaşandı...

Olay, öğlen saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, ellinde sopa ile Anamur Devlet Hastanesi’ne gelen Y.S. bahçede bulunan ve kaidesinde ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözlerinin bulunduğu Atatürk’ün büstüne saldırdı. Saldırı nedeniyle büst baş kısmından kırıldı. Saldırgan Y.S.’nin büste zarar verdiğini gören hastane bahçesindeki vatandaşlar, tepki göstererek bu kişiyi linç etmek istedi. Poliklinikte muayene olmak için sırasını bekleyen bir hasta yakını da sandalye ile Y.S.’ye vurarak engellemek istedi. Olay üzerine Y.S. polis tarafından gözaltına alınarak, emniyete götürülürken, yaşanan çirkin hadise Anamur’da büyük tepki gördü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Demirbaş, Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Demirbaş, 'Bu saldırıyı kabul etmemiz ya da geçiştirmemiz mümkün değildir. Son günlerde, ülkemizin birçok yerinde maalesef çirkin saldırı haberlerini gerek görsel gerekse yazılı basından içimiz sızlayarak izliyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2175
517
451
89
87
81
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra

Ne büyük bir adammışsın ki Atam. Ölümünün üzerinden seneler geçmesine rağmen tüm yobazlar heykelinden bile korkuyor 😍

keynes in da house

kitle halinde çıkın biz oçuz diyin bitsin bu.dolaylı yoldan anlatmaya çalışmaya gerek yok. şerefsizin evlatları

Melih Ugur Oktar

Siz, Atatürk heykeline çaput bağlayan, adak adayan, dilek dileyen bir Allahın kulu gördünüz mü? Putun ne olduğunu bile bilmiyor cahil.