Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Dipleri Zorlarken Balinalar Alımlara Devam Ediyor: Bir Balina Günlük 25 BTC Satın Alıyor!

etiket Bitcoin Dipleri Zorlarken Balinalar Alımlara Devam Ediyor: Bir Balina Günlük 25 BTC Satın Alıyor!

Merlot Vinho
13.04.2022 - 11:43

Lider kripto para birimi Bitcoin yaşadığı son düşüşler sonrası bütün kripto piyasasının rengini değiştirdi. BTC için fiyatlar alt desteğe yaklaşmış olsa da balinalar yüklü alımlar yapmaya devam ediyor. Zincir üstü analizlerine göre balinalardan biri günlük ortalama 25 BTC biriktirerek varlık sayısını artırıyor.

Marketteki son balina hareketleri içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin haftaya kötü başladı!

Bitcoin haftaya kötü başladı!

Bitcoin bu haftaya %8'in üzerinde düşüşle başladı, yazım sırasında haftalık kayıplar ise %13 civarına yaklaşmıştı. 40.000 dolar desteğinin biraz üzerinde fiyatlanan BTC şu an için kritik seviyelerde dolanıyor ve markete genel bir karamsarlık havası hakim olmuş gibi görünüyor. Bütün bu belirsiz gidişata rağmen balinalar BTC almaya ve eldeki varlıkları tutmaya devam ediyor. Balinaların bu hareketleri zincir üstü verileri pozitif tarafa çekerken, günlük 1 milyon dolar değerinde BTC alımı yapan dev bir balina dikkatleri çekiyor.

BTC balinaları henüz varlıklarını satmaya yanaşmıyor.

BTC balinaları henüz varlıklarını satmaya yanaşmıyor.

BTC'deki düşüş hareketleri sürerken balinalar bunu bir fırsat olarak değerlendiriyor ve her düşüşte bir miktar daha alım yapıyor. Fakat uzmanlar diğer yatırımcıları bu göstergelere karşı uyarıyor ve BTC arzının çoğunun balina kontrolünde olduğunu belirtiyor. Balinaların henüz satış yapmaya yanaşmaması BTC açısından fiyat artış beklentisi olduğunu gösterse de her balina hamlesinin markette büyük dalgalanmaya sebep olduğu biliniyor.

Santiment verilerine göre Haziran 2021'den beri balina cüzdan sayısında artış yaşandı.

Santiment verilerine göre Haziran 2021'den beri balina cüzdan sayısında artış yaşandı.

Kripto para veri analitik firması Santiment uzmanları balinaların bu hareketlerini yorumlarken özellikle cüzdan varlıklarındaki artışa dikkat çekiyor. Buna göre 1.000 ila 10.000 BTC bulunduran cüzdanlar geçtiğimiz Haziran ayından beri birikime devam ediyor. 10.000 ve 100.000 arası BTC cüzdanları için de aynı şeyin geçerli olduğu söyleniyor. Ek olarak Haziran 2021'den bu yana balina sayısında %6,5 oranında bir artış yaşandığı belirtiliyor.

Dev balinalar piyasaya giren kurumsalları ifade ediyor ve yükselen fiyat potansiyelini destekliyor.

Dev balinalar piyasaya giren kurumsalları ifade ediyor ve yükselen fiyat potansiyelini destekliyor.

Bu süre zarfında 10.000 ve 100.000 BTC arası varlığa sahip olan dev balina sayısında artış yaşandı. Santiment uzmanları yaşanan bu artışın kurumsal yatırımcılardan geldiğini düşünüyor ve bunun BTC adına fiyat desteği olduğunu belirtiyor:

'10.000 ile 100.000 BTC bulunduran cüzdan sayısı 78'den 85'e çıktı. Bu varlık sahiplerindeki artış kurumsal yatırımcıların iyimser olduğunu gösteriyor ve BTC fiyatındaki yükseliş beklentilerini artırıyor.'

Balinalar için Bitcoin'deki güncel hareketler HODL mantığını etkilemiyor.

Balinalar için Bitcoin'deki güncel hareketler HODL mantığını etkilemiyor.

BTC'deki son hareketlerin düşüş yönlü olmasına rağmen balinalar bu düşüşlerden etkilenmiyor gibi gözüküyor çünkü büyük balinalar HODL yapmaya devam ediyor. Mevcut fiyatların balina hamlelerini etkilememesi BTC performansı adına büyük önem taşıyor ve pek çok analist tarafından yükseliş habercisi olarak yorumlanıyor. BTC fiyatından etkilenmeden her gün alım yapan bu balinalar zaten uzun süredir düşüşleri fırsata çeviriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dev balinanın neden bu kadar yüklü alımlar yaptığı bilinmiyor.

Bir diğer veri sağlayıcısı BitInforcharts incelemelerine göre, bir balina BTC varlıklarını Şubat ayından beri sürekli olarak artırıyor. Paylaşılan veriler 9.700'den fazla BTC'si olan bu balinanın 400 milyon dolara yakın bir yatırımı kontrol ettiğini gösteriyor. Ayrıca bu balina günlük yaklaşık 25 tane (1 milyon dolar) BTC satın alıyor ve market hareketlerini önemsemiyor. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda da balinanın bu hareketleri net bir şekilde görülüyor. Bu cüzdanın neden alım yaptığına dair paylaşılan fikirler arasında ise bir kripto para borsasına veya şirkete ait cüzdan olması, HODL yapması gibi farklı görüşler yer alıyor. Genel kanı ise bu cüzdanın tek bir yatırımcıya ait olmaması, aksine bir borsa ya da şirket hesabı olması yönünde.

Piyasadaki dalgalanmalar devam ederken uzmanlar BTC yönünün yukarı dönmesini bekliyor.

Piyasadaki dalgalanmalar devam ederken uzmanlar BTC yönünün yukarı dönmesini bekliyor.

Analistlere göre mevcut gidişata göre zincir üstü veriler pozitif görünse de BTC için fiyat yönü belirsizliğini koruyor. Kripto para uzmanı Jonathan Gibson da balina alımları nedeniyle fiyatların artmasını bekliyor ve BTC benimsenmesinin artışı etkileyen bir diğer faktör olduğunu belirtiyor. Ona göre şu an için BTC yönünü tayin edememiş olsa da önümüzdeki aylarda neler yapabileceğini göstermiş durumda. Çünkü benimsenmenin ve balina alımlarının devam etmesi halinde taleplerin fiyatı geçmesi bekleniyor. Böyle bir durumda ise yeni zirvelerin kaçınılmaz olduğu söyleniyor fakat her zamanki gibi piyasadaki dalgalanmalar devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın