Görüş Bildir
Haberler
Mideden Kalbe: Birlikte Yemek Yapan Çiftlerin Daha Mutlu Bir İlişkisi Olduğunun 7 Kanıtı

etiket Mideden Kalbe: Birlikte Yemek Yapan Çiftlerin Daha Mutlu Bir İlişkisi Olduğunun 7 Kanıtı

Dolores Haze
23.02.2016 - 03:01 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 12:08

İşte bir çiftin birlikte yemek yapmasının sağlıklı ve mutlu bir ilişki için olmazsa olmaz bir aktivite olduğunun 7 kanıtı:

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/date-nig...

1. Birlikte yemek yapmak eğlenceli ve rahatlatıcıdır.

1. Birlikte yemek yapmak eğlenceli ve rahatlatıcıdır.

485 erkeğin ve 522 kadının katıldığı HelloFresh anketine göre, Amerikalıların %56'sı yemek yapmanın terapi edici özelliği olduğuna inanıyor. İster basit bir omlet yapıyor olun, isterse filet mignon gibi daha karmaşık bir yemek; mutfakta olmak insanı rahatlatıyor. Ellerinizle bir şeyler yapıyor, bir şeyler yaratıyorsunuz. En sevdiğiniz müziği koyun, fırını yakın ve bırakın endişeleriniz eriyip gitsin... Anketten çıkan bir başka sonuç da şu: 'Amerikalıların yaklaşık %30'u güzel bir yemek pişirmenin seksten daha tatmin edici olduğunu söylüyor ve neredeyse 4'te biri partnerlerini baştan çıkarmak için yemek yaptıklarını ifade ediyor.'

2. Yemek yapmayı bilen insanlar seksidir.

2. Yemek yapmayı bilen insanlar seksidir.

Yemek yapmak, pratik olduğu kadar seksidir. Çoğu kadın, erkeklerin yemek yapmayı bilmesi gerektiğini, bunun çok çekici bir özellik olduğunu söylüyor. Yemek yapmayı bu kadar seksi kılan nedenlerden biri de el becerisini ortaya koyması.

3. Birlikte yemek yapan çiftler, daha çok seks yapıyor.

3. Birlikte yemek yapan çiftler, daha çok seks yapıyor.

Washington Post'ta yayımlanan bir araştırmaya göre, yemek yapmak gibi ev işlerini birlikte yapan çiftler daha çok seks yapıyor. Seks de elbette bir ilişkinin sağlıklı ve uzun olması için gereken önemli bir bileşen. Eğer tatmin edici bir seks hayatına sahip olmak istiyorsanız, kaşığı elinize almanın zamanı.

4. Evde yemek yapmak, başka aktivitelerde kullanmak üzere para biriktirmenizi sağlar.

4. Evde yemek yapmak, başka aktivitelerde kullanmak üzere para biriktirmenizi sağlar.

Dışarıda yemek için para harcamayacağınızdan, başka aktiviteler için köşeye para koymuş olursunuz. Araştırmalar, paralarını materyal şeyler satın almaktansa farklı şeyler deneyimlemeye harcayan insanların daha mutlu olduğunu gösteriyor. Paranızı dışarıda yemek yemeye harcamak yerine partnerinizle seyahat edebilir ve güzel anlar yaşayabilirsiniz; böylelikle daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir ilişkiniz olacaktır.

5. Birlikte yemek yapmak iletişim kurmanıza yardımcı olur.

5. Birlikte yemek yapmak iletişim kurmanıza yardımcı olur.

İletişim, belki de bir ilişki için en önemli şey. Bir çift, problemlerini çözmek için yüzyüze konuşmalı. Gottman Enstitüsü'nün yaptığı araştırma, iletişimleri zayıf olan çiftlerin ayrılmaya mahkum olduğunu ortaya koyuyor. Birlikte yemek yapmak, herhangi bir baskı olmaksızın iletişim kurma imkanı doğuruyor. Mutfakta birlikte çalışırken, birbirinizin hayatında neler olup bittiğini konuşabilirsiniz. Bu aktivite, ilişkinizin gelişmesi için tarafsız bir ortam yaratır.

6. Yemek yapmak, birlikte yapılınca daha az zahmetlidir.

6. Yemek yapmak, birlikte yapılınca daha az zahmetlidir.

Zaman zaman çok sıkıcı olabilen ev işlerini birlikte yapmak, onları daha dayanılabilir kılar. UCLA'nin yaptığı bir araştırma, ev işlerini paylaşan çiftlerin daha mutlu bir ilişkiye sahip olduğunu gösteriyor. Yemek yapmak, tarihsel olarak kadınların yaptığı bir eylem olarak görülse de, bu durum son yıllarda çok değişti. HelloFresh'in anketine göre Amerikalıların %85'i bir ilişkide yemek yapmanın iki kişinin sorumluluğunda olduğunu söylüyor.

7. Yemek yapmak, önsevişme gibidir.

7. Yemek yapmak, önsevişme gibidir.

HelloFresh'in yaptığı ankete göre Amerikalılar, yemek yapma becerisinin, güzel bir vücuda sahip olmak kadar seksi olduğuna inanıyor. Peki yemek yapmayı bu kadar çekici kılan şey ne? Bunun iki sebebi var: İnsanların kalbine giden yol midelerinden geçiyor ve biri için yemek yapmanız onu önemsediğiniz anlamına geliyor. Bunlara ek olarak ankete katılan Amerikalıların %15'i, çıplak bir şekilde yemek yaptıklarını itiraf ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
82
56
41
24
17
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yemek yapan erkek seksidir. Bir de dağıttıklarını toparlayıp temiz de olsalar.

Sek...

Onuda yapıyom ben O.o

Ayna Efendi

Türkiyede olmaz bu, erkeğin mutfaktan anlayıp anlamamasından ziyade daha en başta kadın garipser bunu

Sek...

Çok güzel yemek yaparım ^.^