Görüş Bildir
Haberler
Birleşmiş Milletler'in 'Gizli' İbareli Raporundan: Libya'da Türkiye'ye Karşı 'Batılı' Operasyon Timleri Kuruldu

Birleşmiş Milletler'in 'Gizli' İbareli Raporundan: Libya'da Türkiye'ye Karşı 'Batılı' Operasyon Timleri Kuruldu

Ulaş
26.05.2020 - 13:38

Alman Haber Ajansı DPA, Batılı devletlerin Türkiye'nin Libya'ya askeri sevkiyatını engellemek için operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Ajansın ulaştığı gizli ibareli Birleşmiş Milletler raporuna göre özel timin operasyonları Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in aktardığı bilgiye göre, 'OPUS Projesi' adı verilen gizli operasyona Avustralya, Fransa, Malta, Güney Afrika Cumhuriyeti, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden en az 20 kişinin General Hafter'e destek operasyonlarına katıldığı belirtiliyor.

Bilim delegasyonu kamuflajı...

Bilim delegasyonu kamuflajı...

Rapora göre grup, Haziran 2019'da Ürdün'ün Amman şehrinden bir kargo uçağıyla Libya'ya gönderildi. Resmi olarak 'bilim insanı' statüsü sıfatı ile yolculuk yapan kişilerin görevi ise 'jeofizik ve hiperspektral' araştırmalar olarak gösterilmişti.

Bu 'bilim' delegasyonunun asıl görevinin Trablus'a silah sevkıyatı yapan Türk bandıralı yük gemilerinin engellenmesi olduğu ortaya çıktı.

Raporda "Lancaster6" ve "Opus Capital Asset" adlı şirketlerin ismi geçiyor.

Raporda "Lancaster6" ve "Opus Capital Asset" adlı şirketlerin ismi geçiyor.

Bu şirketlerin 2019 Haziran ayı ortasında Güney Afrika'da üçü 'SuperPuma', üçü de 'Aerospatiale SA 341' modeli olmak üzere altı askeri helikopter satın aldığı, helikopterlerin kara yoluyla Afrika'nın güneyindeki Botsvana'ya götürüldüğü ve ardından hava yoluyla Libya'da Bingazi'ye nakledikleri kaydedildi.

Rapora göre bu hareketlilikle eş zamanlı olarak binlerce kilometre ötede, Malta'da ise 'Opus Capital Asset' şirketi 90 günlüğüne, günlüğü 5 bin eurodan iki askeri şişme bot kiraladı. Rapora göre helikopterler de şişme botlar da makineli tüfeklerle silahlandırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
28
19
15
13
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vorosa1626

O kadar gizli bir rapor ki, kıçı kırık Onedio da bile paylaşılabiliyor amk

yaskooooo

Allah türk askerini korusun, taş değmesin ayaklarına

Levent ERDEN

ve Onediodan yine eksik bir paylaşım. Gerçi bu sefer eksik paylaşımı direkt kendisi değil euronews yapmış. 1-Haberin kaynağı New York Times gazetesi. Haberi ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Helikopterleri askerlere yollayan hafter zaten, Türkiyenin yolladığı yardımı kesmek için kullanılacak helikopterleri gören askerler eski olmasından yakınarak... Devamını Gör