Görüş Bildir
Haberler
Birinin +18 Film Bağımlısı Olduğunu Nasıl Anlayacağınızı ve Bu Durumda Neler Yapmanız Gerektiğini Anlatıyoruz!

Birinin +18 Film Bağımlısı Olduğunu Nasıl Anlayacağınızı ve Bu Durumda Neler Yapmanız Gerektiğini Anlatıyoruz!

Mia Zona
21.02.2021 - 00:00

Cinsel içerikli film bağımlılığı ciddi ve hassas bir rahatsızlıktır. Partnerinizi incitmeden bu bağımlılıkla mücadele etmek için bilinçlenmek önemli...

İlk olarak söylenmesi gereken şey, çok fazla cinsel içerikli film izlemenin, +18 film bağımlılığı olmadığıdır.

Bu konuda daha detaylı bilgi için aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:

Peki fazla cinsel içerikli film izlemek +18 film bağımlılığı anlamına gelmiyorsa, cinsel içerikli film bağımlılığı nedir?

Karşınızdaki kişinin cinsel içerikli film bağımlısı olup olmadığını anlamak için birkaç belirti bulunuyor.

İlk belirti, cinsellik içeren bir şeyler izlemeden duramamak.

Bu belirtiyi takip eden bir diğer belirti de hep daha fazlasını istemek. Cinsel içerikli film bağımlılığı da tıpkı uyuşturucu bağımlılığı gibi kişiyi yoksunluk krizine sokabilir. Bu tür zamanlarda partneriniz odada yalnız kalmak isteyebilir veya gizlice oda değiştirebilir.

Ayrıca cinsel içerikli film bağımlılarında iki kayıp ortaya çıkar: cinsel ilişkiye karşı ilgiyi ve zamanı kaybetmek.

Gün içinde yapılması gereken onca şey varken cinsel içerikli film izlemeye vakit ayıran +18 film bağımlısı birey, günün geç saatlerine kadar pek bir şey yapamaz. Bu kişilerin uyuşuk olduğu da gözlemlenebilir.

Cinsel birliktelik de dahil olmak üzere birçok şeye karşı ilgisiz hale gelirler.

Yetişkin filmlerinde cinsel birliktelikleri izledikçe bireyler gerçek birliktelikten uzaklaşırlar. Partnerlerini +18 film oyuncuları ile karşılaştırdıkları için daha az çekici bulmaya başlarlar.

Eğer partnerinizin cinsel içerikli film bağımlılığı varsa sizinle birliktelik yaşamak konusunda mesafeli ve ilgisiz olacaktır.

Bu ilgisizliği size göstermemeye çalışsa da cinsel birliktelik yaşayacağınız sırada uyarılma süresi her zamankinden daha uzun olabilir. Bu da bir belirti niteliğindedir.

Cinsel birliktelik hakkında gerçekçi olmayan fikirler geliştirip hayaller kurabilirler.

Bu da  partnerinizi yatak odasında daha talepkâr bir hale getirebilir. Ama ne yazık ki bu durum onun hayalindeki gibi sonuçlanmayacağı için hayal kırıklıkları meydana gelir. Hayal kırıklığının ardından partnerinizin sizi yabancılaştırabilir, cinsellikle ilgili her şeyden uzaklaşabilir.

Cinsel içerikli film bağımlılığı yalnızca cinsel birliktelik hakkında değil, gerçekçi olmayan güzellik beklentilerine de sebep olabilir.

Cinsel içerikli film bağımlılığı yalnızca cinsel birliktelik hakkında değil, gerçekçi olmayan güzellik beklentilerine de sebep olabilir.

Kadın erkek fark etmeksizin, partnerinizin bu gerçekdışı güzellik beklentileri nedeniyle baskıya ve hatta psikolojik şiddete maruz kalabilirsiniz. Bu durum partnerinizden daha çok sizin zarar görmenize sebep olur. Özgüvende büyük bir sorun yaratabilir.

İşin bir de maddi boyutu var...

Cinsel içerikli film bağımlılığının psikolojik boyutu oldukça yıpratıcı olsa da maddi kısmı da bir o kadar zorlayıcıdır. +18 film bağımlıları bir noktadan sonra kalitesiz cinsel içerikli filmler yerine daha yüksek kaliteli yapımlar izlemek istedikleri için ücretli  hizmetlere yönelirler. Bu da yüklü harcamalar yapmalarına sebep olur.

Dikkatsizlik, agresif tavırlar, bilek, sırt, boyun ve baş ağrıları...

Aşırı bilgisayar kullanımı ve cinsel içerikli film izlerken yapılan fiziksel hareketler özellikle sırt, bilek ve boyun bölgelerinde ağrılara sebep olur. Ayrıca cinsel içerikli film bağımlılığı nedeniyle sürekli zihin meşgul olduğu için dikkatsizlik de görülür.

"Partnerim tüm bu belirtilere sahip. Ne yapmam gerekiyor?"

Cinsel içerikli film bağımlılığının elbette çözümü var. Bu konuda atacağınız en sağlam adım, cinsel terapi uygulayan uzmanlar veya psikiyatr ile görüşmek olacaktır. Geç kalınmamış ve doğru uygulanan bir tedavi ile sağlıklı bir cinsel hayata kavuşacağınızdan emin olabilirsiniz!

Terapiden önce deneyebileceğiniz birkaç yöntem de var...

  • Tüm cihazlarınızdaki cinsel içerikli filmleri ve cinsel içerikli sitelerinin yer imlerini silin. 

  • Cinsel içerikli filmlerin cihazlarınızda açılmaması için güvenlik ayarlarınızı kontrol edin ve güvenlik ayarlarının yeniden değiştirilmesi için gerekli şifreyi bir yakınınızdan değiştirmesini isteyin.

  • Cinsel içerikli film izlemek istediğinizde hayatınızı nasıl etkilediğini kendinize hatırlatın. Eğer yardımcı olacaksa duygularınızı yazarak ifade edin.

  • Size cinsel içerikli filmleri hatırlatacak her türlü tetikleyiciden uzak durun. Bu tetikleyicilerin neler olduğunu da keşfedin.

  • Cinsel içerikli film izleme dürtüsü sizi etkisi altına aldığında yapabileceğiniz acil durum aktivitesi belirleyin. Bu sayede dikkatiniz dağılacaktır.

Bu içerik de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
15
15
10
7
6
5