Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Güzel 8 Zeka/Akıl Oyunu!

Birbirinden Güzel 8 Zeka/Akıl Oyunu!

Ferdi Battal
18.05.2015 - 11:00 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 13:45

Birbirinden Güzel 7 Zeka/Akıl Oyunu!

Zeka Oyunları gün geçtikçe hayatımızın içine daha fazla giriyor. Son zamanlarda okullarda zeka oyunları kulüpleri ve dışarıda özel zeka oyunları atölyeleri açılmaya başlandı. Bu süreçte bende size yardımcı olması için bir zeka oyunları listesi çıkardım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Katamino

1 - Katamino

Katamino çocukların geometrinin temel kavramlarını anlamasına yardımcı olan bir inşa oyunudur. Zorluk seviyesi kolaydan zora değişen çok sayıda bulmaca bulunmaktadır.

Tek kişilik bir bulmaca olmasının yanı sıra iki kişilik bir strateji oyunu olarak da oynanabilir. 

Katamino her yaştan oyuncuların çok severek oynadığı farklı seviyeleri olan sıradışı bir oyundur.

2 - Ahşap Desen Oyunu

2 - Ahşap Desen Oyunu

Zeka Oyuncakları 3 yaş ve üzerindeki herkese hitap ediyor. Çocukların bilişsel gelişimi için en doğal ve ideal seçenekler...

Farklı ebatlardaki 40 adet renkli ahşap blok ile onlarca farklı desen oluşturabilirsiniz.

Ahşap Desen Oyunu; Bilişsel Alan, Dil Gelişimi, Motor Gelişimi, Sosyal Duygusal Gelişim 'i desteklemektedir.

3 - Quoridor Classic

3 - Quoridor Classic

Quoridor Classic Oyunun amacı karşı tarafa ilk ulaşan olmaktır. Rakibiniz sizi yavaşlatmak için karşınıza sürekli engeller çıkaracaktır. Bu canınızı sıkmasın.

Her zaman bir çıkış yolu vardır! En kısa yolu bulan siz olabilecek misiniz ? Türkiye'de benimsenen oyun artık akıl oyun odalarında

 yer almış bulunmaktadır.

Quoridor Classic Süper bir strateji ve akıl oyunudur.

Okullarda akıl oyun setleri içerisinde yerini almış bir settir.

4 - Matematik Çubukları

4 - Matematik Çubukları

Matematik Çubukları, erken matematik eğitimi için 4-7 yaş arası çocukları için hazırlanmıştır. Matematik Çubukları ile çocuklar matematiğin temel kurallarını, sayıları ve sembolleri kısa sürede öğrenir.

Çocukların erken yaşta edindikleri matematik özgüveni tüm geleceği boyunca onlarla birlikte olacaktır ve matematik kabus olmaktan çıkacaktır. Matematik Çubukları ile sayılar ve temel işlemler kağıt üzerindeki soyut kavramlar olmaktan çıkıyor ve hayat buluyor!

5 - Ne Kadar Zekisin

5 - Ne Kadar Zekisin

Oyunumuzun kolay versiyonudur ve beş yaşından büyük her çocuk ve yetişkin için ne kadar zeki olduklarını deneme imkanı sağlar. Kutudan iki değişik kart çıkar birisi resimlerden diğeri de uyarı işaretlerinden oluşmaktadır.

Kartlardan birisi oyunun kutusunun altına yerleştirilir ve hedef olarak bir resim seçilir. Amaç seçtiğiniz resmi kapatmadan renkli şekillerden oluşan parçaları kutuya dizmektir. Zamana karşı oynanarak bir kaç kişi arasında yarışma düzenleyerek eğlenceyi katlayabilirsiniz.

İlk adım da ilerledikten sonra Uzman modunda devam edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 - Zeka Oyun Seti

6 - Zeka Oyun Seti

Zeka Oyuncakları 3 yaş ve üzerindeki herkese hitap ediyor. Çocukların bilişsel gelişimi için en doğal ve ideal seçenektir.

64 parça zeka oyun seti ile yüzlerce desen yapılabiliyor. Sadece çocuklar için değil her yaş grubu için ideal bir zeka oyunu.

7 - Gelişim Oyunları Seti

7 - Gelişim Oyunları Seti

Gelişim Oyunları Seti, 4-7 yaş çocuklarının bireysel gelişimlerini (beceri ve algı seviyeleri ne olursa olsun) desteklemek amacıyla uzman psikologlar, pedegoglar ve okulöncesi eğitim uzmanları tarafından hazırlanmıştır.

İstanbul ve Anadolu’da hem MEB okullarında hem de Özel Kolejlerin okulöncesi bölümlerinde 1,5 yıllık bir uygulamanın ardından NEPMAN®tarafından okullarımızın ve ailelerimizin hizmetine sunulmuştur.

- Zihinsel, duygusal ve sosyal alanda 80'e yakın beceri ve kazanım,

- Öğrenci aktif - Öğretmen pasif

- 35 saatlik detaylı yıllık plan

- Öğretmen klavuzu

- Aile broşürü

- Ölçme ve değerlendirme formları

- Sınıf içi uygulama sistemleri

8 - Story Cubes

8 - Story Cubes

Rory'nin Hikaye Küpleri oyunu üzerinde hayal gücünüzü harekete geçirecek 9 adet 19mm. lik küpler içermektedir.

  • 9 Küp

  • 54 Resim

  • 10 milyon kombinasyon

  • Sınırsız sayıda hikaye

Bu oyunun sırrı çok düşünmemek. Resimlere hızlıca bakıp konuşmaya başlayın. Hikayenin gerisi 9 küp boyunca kendiliğinden gelecek! Böylece yaratıcılığınızın, ifade özgürlüğünüzün ve içinden çıkamadığınız bir kişisel ve iş probleminin çözümü ile ilgili iç görünüzün serbest kalıp en iyi seviyeye ulaştığını göreceksiniz.

Kullandığınız dili, yaşadığınız dünyayı ve kendinizi anlamak için harika bir araç. Her yere kolaylıkla götürebileceğiniz bir oyun olan Rory'nin Hikaye Küpleri, öğretmenler ve diğer meslek grupları arasında çok popüler bir oyundur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın