Görüş Bildir
Haberler
Biraz da Nasıl Göründüğüne Bakalım! 2022'de Çıkmış Sanat Yönetimi En İyi 13 Oyun

Biraz da Nasıl Göründüğüne Bakalım! 2022'de Çıkmış Sanat Yönetimi En İyi 13 Oyun

Oyunları incelemek için kilo işi parametre vardır normalde. Eğer varsa hikaye anlatımı, mekaniklerin özgünlüğü ile akıcılığı vb. sadece bu parametrelerin bazılarıdır. Sanat yönetimi ise en gözle görülebilir olan kısmı ki bir oyunun güzel gözüküp gözükmediğini anlamak için oynamaya gerek bile yok. İşte bugünkü listemizin konusu bu. 2022'de çıkan ve en güzel gözüken 13 oyunu derledik. Dilerseniz başlayalım!

Kaynak: https://gamerant.com/best-video-game-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Pentiment

13. Pentiment

Bu sene içerisinde çok büyük oyunlar gördük ancak benim favorim ile başlıyoruz. Geliştiricilerin Steam sayfasında belirttiği gibi '...tezhipli el yazmaları ve tahta kalıbı baskılarından ilham alınarak resmedilen bir dünya...' kelimeleri oyunu özetlemeye yeterli oluyor. Herkese hitap etmese de listemizin en özgün sanat yönetimine sahip oyunu.

12. Scorn

12. Scorn

Tamam Scorn gerçekten iyi gözüken bir ancak tatlı gözükmediği veya insanı kendine birden çekmediği kesin. Bu cümleden Scorn'u beğenmediğim anlaşılmasın. İddiasında bulunduğu gibi farklı formların bulunduğu birinci şahıs korku macera oyunu temasını çok iyi veriyor. Sadece... Bilemedim sanki biraz korkutucu.

11. SIGNALIS

11. SIGNALIS

SIGNALIS -bağırarak söyleniyor- kendine özgü yapısıyla karşımıza çıkan bir yapım. Piksel ögeleri ile aksiyon ve korku ikilisini bir ara getiren oyunda birçok macera sizi bekliyor. Distopik bir evrende sizi kovalayan piksel yaratıkların ne kadar korku ögesi olduğu tartışılır ancak oyun güzel bir gözüküyor? Evet, güzel gözüküyor.

10. Kirby and the Forgotten Land

10. Kirby and the Forgotten Land

Geldik o 'tatlış'a. Kirby and the Forgotten Land'de Kirby yeni maceralara atılıyor. Waddle Dees'i kurtarmaya çalıştığımız oyunda ana amacımız ise Beast Pack'i yenmek. Oyun bunun yanında gerçekten görselliği ile sizi içine çekiyor.

9. Cult of the Lamb

9. Cult of the Lamb

Cult of the Lamb listemizin en ilginç oyunu. Oyunda tarikat kurma işlerine başlıyorsunuz. Amacınız ise kendi diyarınızın en büyük ve güçlü tarikatı olmak. Tarikatın başındaki kişinin de bir kuzu olması gözümüzden kaçmadı. 

Oyun bolca ödül de almış bulunuyor ki bunların arasında AGDAs 2022'de 'En İyi Sanat Yönetimi' ödülü de yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Return to Monkey Island

8. Return to Monkey Island

Korsanlar ve maceralar... Return to Monkey Island aslında bir devam oyunu. Oyunda ana düşmanımız zombi korsan LeChuck'tan intikam almaya çalışıyoruz. Görünüm olarak ise oyuncuyu etkileyen yapım kendi hayran kitlesi ile bir yer edinmiş durumda.

7. TUNIC

7. TUNIC

Şimdi açık konuşalım. TUNIC tatlılık konusunda Kirby'den daha iyi bir yerde diyebiliriz bizce. Çünkü souls-like oyunu bu kadar tatlı yapmak çok zordur. 

Tüm bunları geçersek TUNIC türlü maceralara atılan bir tilkiyi anlatan izometrik aksiyon oyunu. Oyunun sloganı ise 'Cesur Ol, Küçük Tilki!'

6. Xenoblade Chronicles™ 3

6. Xenoblade Chronicles™ 3

Xenoblade Chronicles serisinin üçüncü oyunu ile de karşınızdayız. Gerçek zamanlı RPG türüne mensup oyun listemizin orta sıralarında yer almaya göze hoş gelen görüntüsü ile hak kazanıyor. Bununla birlikte de senenin en bilinen oyunlarına başlangıç yapıyoruz.

5. Stray

5. Stray

Stray bu listede hikayesiyle hayranlarının kalbini parçalayan bir yapım. Oyun; ailesinden kopan, yalnız ve yolunu bulamayan bir sokak kedisinin siber şehirde çağlar öncesinin gizemini çözmeye çalışmasını anlatıyor. Bununla birlikte oyunun görselliği oynayan veya oynamayan herkesi büyülemeyi başardı.

4. A Plague Tale: Requiem

4. A Plague Tale: Requiem

Kardeşlerin hikayesi bu oyunda da devam ediyor. Hugo'nun lanetinin bir nebze kontrol altına alındığı ve memleketlerinin güneyine doğru yolculuk yaptıkları yapım görsel olarak da herkesi büyülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Horizon Forbidden West

3. Horizon Forbidden West

Serinin ikinci oyununda yine Aloy ile maceralara atılıyoruz. Önceki yapımda oyunculara sunduğu büyülü evren ile herkesi etkilemişti Horizon ismi. Bu sefer de yarattığı görsel şölenle bizleri oyunun içerisinde adeta tutup çekti.

2. God of War Ragnarok

2. God of War Ragnarok

Tabii God of War Ragnarok'u neden ikinci sıraya koyduğumuzu merak ediyorsunuzdur. Özel bir sebebi bulunmuyor ilk oyunu görünce hak vereceğinizi düşünüyoruz. 

God of War ismine yaraşır bir sanat yönetimine sahip oyundan zaten daha azını beklemek haksızlık olurdu.

1. Elden Ring

1. Elden Ring

Evet geldik 'O'na. Elden Ring listemizin birinci sırasında zaten kendine özel bir yer edinmişti. Karakter tasarımları, mekan tasarımları derken incelemek için saatlerimizi alacak bir yapım söz konusu. Bu sene hak ettiği ödülü alan oyun zaten dediğimiz gibi rezerve etmişti burayı kendine.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın