Görüş Bildir
Haberler
Bu Dünyadan Sıkılanlara: Çok Çok Uzak Bir Galakside, Uzayın Derinliklerinde Geçen 11 Oyun!

Bu Dünyadan Sıkılanlara: Çok Çok Uzak Bir Galakside, Uzayın Derinliklerinde Geçen 11 Oyun!

Uzay her zaman bilinmezliklerde dolu bir gizem havası taşımıştır. Biz de merak ettik ki insanlık olarak Ay'a bile adım attık. Astronot olup uzaya çıkma ihtimalimiz kısıtlı olsa da bu deneyimi sanal ortama taşıyan çeşit çeşit oyun ile yaşayabilmemiz mümkün. 

İşte karşınızda Dünya'dan sıkılanlara en iyi uzay temalı oyunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. STAR WARS™ Battlefront™ II

11. STAR WARS™ Battlefront™ II

Başlangıcımızı bir nebze yeni bir oyunlar ve tabii ki Star Wars serisinden bir oyun ile yapıyoruz. Droidlerin ve klonların vahşi çatışmalarını konu alan TPS bir oyun Battlefront II. Yer yer Darth Vader, Obi Wan Kenobi gibi karakterleri de oynayabildiğimiz oyunda çeşit çeşit senaryolarla karşılaşmanız olası.

10. STAR WARS™ - Knights of the Old Republic™

10. STAR WARS™ - Knights of the Old Republic™

Star Wars'tan devam ediyoruz ve RPG'nin dedelerinden birine adım atıyoruz. Herkesin 'KOTR' diye bildiği oyunun çok sadık bir kitlesi mevcut. Kendinizi jedi olarak hissedip gücün damarlarınızda akışına izin verebilir, kendi hikayenizde farklı roller edinebilirsiniz.

9. Stellaris

9. Stellaris

Şimdi de strateji civarlarına akalım mı? Evet akalım. Stellaris birçok şeyi yapabileceğiniz hatta sonsuza kadar oynayabileceğiniz bir Paradox oyunu. Farklı politikalar ile yayılmacı veya barışçıl bir oyun anlayışı belirleyebilir, sistemleri yönetebilirsiniz.

8. Dead Space

8. Dead Space

Türden türe atladık ve korku kısmına adımımızı attık. Dead Space çıktığı dönemlerde büyük bir hayran kitlesi kazanmış üçüncü kişili atıcı diyebileceğimiz bir oyun. TPS kavramı ile gerilim unsurlarını birleştiren oyun listemizde yer almasa olmazdı.

7. No Man's Sky

7. No Man's Sky

Büyük beklentilerle çıkış yapsa da hem büyük bir hayran hem de büyük bir hater kitlesi toplayan bir oyun No Man's Sky. Evrenin sonsuzluğuna açılabileceğiniz oyun size ciddi anlamda sonsuzluğa yolculuğu temsil ediyor. Çıktığı günden itibaren güncellemeler ile gelişen oyunun sadık bir kitlesi de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mass Effect™

6. Mass Effect™

Mass Effect üçüncü kişi rol yapma yani piyasadaki tabiriyle third person RPG olarak katagorize edilen bir oyun. Oyun askeri unsurları bilimkurgu ile birleştiren ve size geniş bir oynanış sunan listemizin ana yapımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

5. Oxygen Not Included

5. Oxygen Not Included

Farklı bir gezegene yolculuk yaptınız. Ne yapardınız? Tabii ki yerleşirdiniz ve Hayatta kalmaya çalışırdınız ya da bunları gerektiren kaynakları toplar stabil bir koloni kurardınız. Oxygen Not Included size bunları

4. Halo

4. Halo

Geldik Xbox'ın yıldızına. Halo askeri bilimkurgu ve FPS yani birinci kişili atıcı türüne bir örnek hatta bu tür akla getirilince ilk sıralarda sayabileceğimiz sayılı oyunlardan. Yapım Master Chief Petty Officer John-117'nin -kısaca 'Master Chief'- gezegenler arası maceralarını konu alıyor.

Üstteki bilgilerin yanında bu serinin hayranları sırf oyunu oyunu oynamak adına Xbox kuyruklarına da girdiler.

3. Universe Sandbox

3. Universe Sandbox

Universe Sandbox tam anlamıyla bir uzay simülasyonu. Şu ana kadar keşfi söz konusu olan sayamayacağımız gelişmeleri içinde barındıran geniş bir oyun. Bir eğitim yazılımı olarak da sayılabilecek oyunun uzay yapımları arasındaki yeri de ayrı.

2. STAR WARS™: Squadrons

2. STAR WARS™: Squadrons

Döndük dolaştık yine güce döndük. Star Wars evreninde en ilgi çekici kısımlardan biri olan uzay savaşını konu alıyor Squadrons. Çeşit çeşit uzay aracının pilotu olabildiğiniz oyun çıkışının Ekim 2020'de yaptı ve çıktığı günden itibaren sadık bir hayran kitlesine sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Endless Space

1. Endless Space

Endless Space altıgenlere tabi olduğunuz sıra tabanlı bir strateji oyunu. Uzayın derinliklerinde kurduğunuz medeniyetiniz ile farklı farklı maceralara açılabilirsiniz. Tamamen kurgusal tabanlı uzay imparatorlukları ile de evrenin farklı bölgelerini kolonize edebilir gücünüze güç katabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın