Görüş Bildir
Haberler
Biraz da Acı Gerçekler: Genç Yaşınızda Sarkmanıza Neden Olabilecek 13 Zararlı Alışkanlık

Biraz da Acı Gerçekler: Genç Yaşınızda Sarkmanıza Neden Olabilecek 13 Zararlı Alışkanlık

Bender
16.10.2020 - 07:00

Evet, yer çekimi bizi hep aşağı doğru çekiyor ve zamanla cildimiz gevşeyip sarkıyor. Ancak bunu hızlandıracak pek çok yanlış yapıyoruz. İşte erken yaşlarda sarkmaya neden olabilecek şeyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İp Atlamak

Spor anlamında çok pratik ve faydalı olsa da, cildimiz için aynı şey geçerli değil. Özellikle kadınların göğüslerinde sarkmaya yol açtığı düşünülen ip atlama sırasında mutlaka toparlayıcı bir sutyen giymek gerekiyor.

2. Sürekli Sütyen Kullanmak

Evet ip atlarken sutyen şart; ancak yapılan son araştırmalar ergenliğinden itibaren sürekli sutyen takan kadınların göğüs kaslarının tembelleştiğini ve güçsüzleştiğini ortaya koyuyor.

3. Sürekli Korse Kullanmak

Bu da tıpkı sutyen gibi, kasları tembelleştiren bir yöntem. Bellerini incelmek için sürekli korse kullanan kadınlar, korse takmaya mahkum hale geliyor, çünkü iç organlarımızı tutan güçlü karın ve sırt kasları korseyle tembelleşip sarkmaya başlıyor.

4. Ağda

Ne yazık ki bu etkili epilasyon yöntemi, cildi güç kullanarak çekiştirdiğinden zamanla sarkmalara sebep oluyor. Özellikle yüz bölgesinde ağdadan uzak durmakta fayda var.

5. Yastık

Uyurken yastık kullanmamak çok zor, ancak yastık yüz ve boyun için önemli bir sarkma sebebi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüzükoyun Uyumak

Yüzüstü uyuma alışkanlığının zamanla geri dönüşü olmayan deformasyonlara sebep olduğu bir gerçek.

7. Akıllı Telefonlara Gömülmek

Sürekli başı öne eğerek, rahatsız pozisyonlarda telefonla ilgilenmenin özellikle boyun bölgesi için çok zararlı olduğu biliniyor, her anlamda.

8. Sürekli Kilo Alıp Vermek

8. Sürekli Kilo Alıp Vermek

9. Su İçmemek

Cildi susuz bırakmak, cildin elastikiyetini sağlayan kolajenin üretimini yavaşlatacağından, genç yaşta sarkmış bir cilde sahip olmanıza neden olabilir.

10. Sıcak Suyla Duş Almak

Sıcak suyun cildi kurutup hasara uğrattığını bilmeyen yoktur. Sıcak su cildin sarkmasının da en önemli sebeplerinden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güneşten Korunmamak

Güneş koruyucuların sadece kırışıklıkları önlediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. UV ışınlarının yarattığı tahribat, derinin sarkmasına neden oluyor.

12. Yanlış Beslenmek

Cildin elastikiyetini korumada büyük katkısı olan proteini eksik, hücrelere zarar veren şekeri fazla tüketmek; sarkmalara davetiye çıkarıyor.

13. Spor Yapmamak

Kullanmadığınız kaslar gevşer ve bu da sarkma demek. Cildinizin sıkılığını korumanın yolu, kaslarınızı kuvvetlendirmekten geçiyor. Bu nedenle basit de olsa hayatınıza bir spor programı eklemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
14
10
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?