Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Dünya Ekonomisinde Çok Değerli Olan 12 Şey

etiket Bir Zamanlar Dünya Ekonomisinde Çok Değerli Olan 12 Şey

Begüm
27.09.2022 - 14:01

Dünyada her zaman para kullanılmıyordu ama eskiden de para kadar değerli olan pek çok şey vardı. Madenlerden baharatlara, çeşitli ürünlere kadar pek çok şey dünya ekonomisini etkiliyordu. İşte bir dönem dünya ekonomisini etkileyen şeyler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çay blokları

1. Çay blokları

Toplanan çayların sıkıştırılması ile elde edilen çay blokları İkinci Dünya Savaşı dönemine kadar Asya'daki pek çok ülkede para yerine kullanılmıştı.

2. Parmesan peyniri

2. Parmesan peyniri

Özellikle Kuzey İtalya ve Romanya'da para yerine kullanılan parmesan peyniri çok değerliydi. Hala hatta değerini de koruyor. Bir tam parmesan peynirinin değeri ortalama 300 dolar.

3. Bira

3. Bira

Antik Mısır'da ödemeler birayla yapılıyordu. Bir dönem bira hem çok önemli bir içecek hem de para yerine geçen bir üründü.

4. Bronz bıçaklar

4. Bronz bıçaklar

Çin'de yaygın para birimi olarak karşımıza çıkan bronz bıçaklar o dönemlerde baya değerliydi. Tüm ödemeleri bunlarla yapabiliyordunuz.

5. Takı

5. Takı
i.pinimg.com

Tıpkı günümüzün parası gibi takılar da antik çağlarda para yerine geçiyordu. Takının büyüklüğü ve yapıldığı maden değerini değiştiriyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Balina yağı

6. Balina yağı

Bir dönem elektrik icat edilmeden önce mumların yanmasını sağlayan balina yağları neredeyse altın değerindeydi. Para yerine kullanılan balina yağları büyük seferler düzenlenmesine sebep oluyordu.

7. Yunus dişleri

7. Yunus dişleri

Evet oldukça üzücü olsa da yunus dişleri de bir dönem para yerine kullanılıyordu. Özellikle Solomon Adaları ve civarında yıllarca kullanıldı.

8. Zerdeçal

8. Zerdeçal

Avustralya çevresindeki adalarda çok önemli olan zerdeçal da bir dönem para yerine kullanıldı. O dönem baharatlar ekstra değerli olduğundan zerdeçalın yeri ayrıydı.

9. Tuz

9. Tuz

Evet bildiğimiz tuz da bir dönemin parası yerine geçiyordu. Hatta tuz o kadar değerliydi ki Roma'da askerlere ödemeler tuzla yapılıyordu.

10. Kakao çekirdeği

10. Kakao çekirdeği

1500'lü yıllarda para yerine kullanılmaya başlanan kakao çekirdeği özellikle Orta Amerika'da tercih ediliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rom

11. Rom

1700'lerde para olarak kullanılan rom dönemin en ünlü ve değerli içeceğiydi. Amerika, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki ticarette tercih ediliyordu.

12. Ekmek

12. Ekmek

Antik Mısır'da asgari işlerin ödemeleri de ekmek ile yapılıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
youjo.senky

Takas olarak kullanılıyordu bu ürünler 🤔