Görüş Bildir
Haberler
Bir Yılda Ne Kadar Vergi Ödediğini Tahmin Ediyoruz!

etiket Bir Yılda Ne Kadar Vergi Ödediğini Tahmin Ediyoruz!

Lunami
19.08.2022 - 14:04

Bakalım bir yılda ne kadar vergi ödüyorsun? 🤔👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İkametgahın Türkiye'de mi?

2. Sen hangi gelir vergisi diliminde yer alıyorsun?

3. Kurumlar vergisi ödüyor musun?

4. Hangi seçenek için daha çok ötv ödüyorsun?

5. Motorlu taşıt vergisi ödüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaç aracın var?

7. Aracının vergisi ne kadar?

8. Emlak vergisi ödüyor musun?

9. Kaç konutun var?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

8.000 TL vergi ödüyorsun!

Ortalama 8.000 TL vergi ödediğini düşünüyoruz. Vergilendirme sistemi oldukça spesifik detayları içeren bir sistem olduğu için biliyoruz ki bu tahmini yapılan bir değerlendirme. Verdiğin cevaplara baktığımızda gerek sahip olduğun kazancın ve içinde bulunduğun gelir vergisi diliminin ödediğin vergilerle yakından ilişkili. Tabii vergilendirme konusu sadece bir araca ya da konuta sahip olmanla ölçülmüyor. Bunun yanında sayısı, sahip olduğu birtakım özellikler de vergilendirmeyi önemli ölçüde etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

16.000 TL vergi ödüyorsun!

Senin yıllık olarak ödediğin verginin yaklaşık 16.000 TL değerinde olduğunu hesapladık. Sahip oldukların üzerinden yaptığımız bu hesaplamada verdiğin cevaplar bize yıllık ödediğin verginin ortalama olarak bu civarda bir tutarda olduğunu düşündürttü. Bu konuda önemli bir nokta da ödediğin vergilerin yanında sahip olduğun eşyaların sayısı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ek olarak eşyalarının sahip olduğu özellikler de verdiğin vergi tutarını etkiliyor.

20.000 TL vergi ödüyorsun!

Yıllık ödediğin vergi tutarının 20.000 TL civarında bir değere sahip olduğunu düşünüyoruz. Sahip olduğun araç ve konut sayısına ve özelliklerine ek olarak yıllık gelirinin bu vergi değerinin oluşmasındaki en temel ve başat etkendir diyebiliriz. Biliyoruz ki vergilendirme sistemi oldukça detaylı bir sistem ve sadece sahip olunan eşyalar ödediğin vergiyi doğrudan etkilemiyor. Bunlar karmakarışık matematiksel hesaplar olsa da senin ödediğin yıllık verginin yaklaşık 20.000 TL civarlarında bir değere sahip olduğunu söyleyebileceğimize inanıyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

8.000 TL vergi ödüyorsun!