Görüş Bildir
Haberler
Bir Yeteneğin Hazin Sonu: Ricardo Quaresma

Bir Yeteneğin Hazin Sonu: Ricardo Quaresma

Uygar Şen
18.08.2014 - 00:20 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 02:35

Bir Yeteneğin Hazin Sonu: Ricardo Quaresma

Öncelikle şunu belirtmeliyim, burada başarısız bir futbolcudan bahsetmiyoruz. Sporting Lisbon, Barcelona, Porto, İnter ve Chelsea gibi dev kulüplerde oynamış, FIFA Yılın Golü ödülü kazanmış, Portekiz milli takımında 30 maçta 7 gol atmış biri başarısız sayılamaz. Ancak şu da bir gerçek ki onun yeteneğinde bir futbolcunun buralarda tutunamayıp hiçbir zaman bir türlü 'en iyi' oyuncular arasında gösterilmemesi tek bir şeyi açıklıyor: Disiplinsizlik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbola 10 yaşında Lisbon altyapısında başlayan Quaresma, daha 17 yaşındayken A takım forması giymeye başladı. O günlerde Quaresma yüzünden yedek kalan Cristiano Ronaldo bir hayli bozulmuş olacak ki, transfer listesinin başında Quaresma bulunan Sir Alex Ferguson'un takımı Manchester United'la 2003 yılında oynanan hazırlık maçında müthiş oynayarak Quaresma'nın değil kendisinin Man. Utd.'ye gitmesini sağlamıştır.

Lisbon'daki yaprak dökümü Ronaldo'yla sınırlı kalmadı ve Quaresma da 6 Milyon € karşılığında Barcelona'nın yolunu tuttu. Sadece bir sezon oynadığı Barca'da sezonu bir golle kapatıp üstüne bir de sakatlanıp 2004 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nı da kaçırmış oldu.

Sanki kendisi çok isteniyormuş gibi 'Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam' diyerek 15 milyon  € + Deco karşılığında kariyerinin en parlak yıllarını geçireceği Porto'ya transfer oldu.

Porto'da 112 maçta 32 gol ve 2 kez Portekiz'de yılın futbolcusu başarılarının ardından Mourinho'lu Inter'in yolunu tuttu. Porto'daki günlerini mumla arayan Quaresma burada da sadece bir maçta 90 dakika forma giyerek ne kadar istikrarlı olduğunu bir kez daha kanıtladı! Her söylediğini futbolun atasözüsaydığımız Jose Mourinho onun hakkındaki acı gerçeği dile getirmişti: 'Quaresma çok yetenekli bir futbolcu ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyecek.'

Yarım sezonluk Chelsea macerasında da hocası Hiddink'in gözüne giremeyen Quaresmasokakta mahalle maçı yapıyormuşcasına ilgisiz ve disiplinsiz olunca belki de dünyanın sayılı futbolcuları arasına girme şansı varken herkesin 'Umarız bugün günündedir de birkaç güzel hareket yapar' dediği biri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş'ta attığı ve attırdığı goller tabiki önemli katkılar sağladı fakat bu yetenekte bir adamın Beşiktaş'ta bile 'Acaba oynamasa mı?' dedirtmesi onun ve futbolseverler adına üzücü bir durum.

İşte bu, 'Neden Quaresma'yı başarılı mı başarısız mı diye tarif edemiyoruz?'un açıklamasıdır. Şu ana kadar tek bir transferi başarısızlıkla sonuçlanmayan Ferguson'un almak istediği bir adam nasıl yeteneklerini bu kadar kolay harcayabilir? İşte, Beşiktaş'ta daha ikinici sezonu bitmeden performansı ve disiplinsizliği yüzünden kadro dışı bırakılmış bir süper yetenek. Modern futbolun bizlere öğrettiği birşey var: Yetenek sadece fakirin ekmeği!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın