Görüş Bildir
Haberler
Bir Masaj Terapistinin Vücudunuza Dokunduğu An Anlayabileceği Durumlar

Bir Masaj Terapistinin Vücudunuza Dokunduğu An Anlayabileceği Durumlar

A. Ece
28.03.2019 - 12:10 Son Güncelleme: 29.03.2019 - 17:59

Hepimizin arada sırada iyice rahatlamaya, vücudumuzu dinlendirmeye ihtiyacı oluyor. Bunun için masaj yaptırmaktan daha iyi bir yol ise yok! Peki size masaj yapan insanların sadece parmaklarıyla vücudunuzun tüm hikayesini bilebileceğini biliyor muydunuz?

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir omzunuzda çanta taşıyorsunuz.

1. Bir omzunuzda çanta taşıyorsunuz.

Deneyimli bir masaj terapisti vücudunuzun bir tarafının diğerinden daha gergin olduğunu hemen fark edecektir. Tek omuzda çanta taşıma alışanlığı, özellikle de ağırsa, uzun vadede omurganızın kaymasına neden olacaktır. Kalçanızda, diz kapağı tendonlarınızda ya da baldırlarınızda gerginlik hissedebilirsiniz. Bunların hepsi leğen kemiğinizin doğal olmayan açısından kaynaklanır. Bu durumlara engel olmak için, omuzlarda ağırlığı eşit dağıtan çantalar kullanmak mantıklı olacaktır.

2. Çocuklarınız var.

2. Çocuklarınız var.

Hamilelik birkaç şeye neden oluyor: 9 ay boyunca bebeği taşıdığınız süreç boyunca vücudunuz oldukça değişiyor. Tendonlarınız leğen kemiği çevresinde ve vücut genelinde yumuşuyor. Bunun ardındansa iyileşmeleri birkaç yıl sürebiliyor. Bu yüzden iyi bir masaj terapist vücudunuzdaki değişikliklerin farkına varabiliyor. Ayrıca bazı kadınlar karpal tünel sendromu da yaşayabiliyor. Neyse ki, bu sıkıntıların çoğu zamanla kayboluyor.

3. Çok fazla araba sürüyorsunuz.

3. Çok fazla araba sürüyorsunuz.

Araba sürerken durulan pozisyon oldukça yanlıştır. Dizler kalçadan yukarıda, üst vücut ise öne doğru eğilmiş durumdadır. Bu pozisyon omuzların ve sırtınızın alt kısmının gerilmesine yol açar, ki bu durumda uzun vadede sırtınıza zarar verir. Kamburlaşmaya başlarsınız. Eğer çok fazla araba sürüyorsanız özel egzersizler yapın ve koltuğunuz için özel örtüler alın.

4. Yanlış pozisyonda uyuyorsunuz.

4. Yanlış pozisyonda uyuyorsunuz.

Uzmanlar en iyi uyku pozisyonunun sadece kafanızın yastıkta olduğu şekilde sırtüstü yatmak olduğu konusunda emin sayılırlar. Yüzüstü yatan insanlar sabahları boyun ağrısı çekerler çünkü omurgaya çok fazla yük yüklenir, kaslarınız gerilir ve zamanla daha ciddi omurga rahatsızlıklarına neden olabilir.

5. Küçükken yaralanmalar geçirdiniz.

5. Küçükken yaralanmalar geçirdiniz.

Bazı yaralanmaların sonuçları oldukça tipiktir ve bu onları bir uzmandan saklamayı oldukça zorlaştırır. Mesela kalçalarını, omurgalarını ya da bacaklarını kırmış olan insanların bir bacağı genellikle diğerinden kısadır. Yani siz bu tatsız olayları unutsanız bile bir masaj terapisti tarafından kolayca fark edilebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Telefonunuzu çok fazla kullanıyorsunuz.

Telefonlarımızı içine düşmüşçesine kullanırken sık sık oturuş şeklimizin farkına varmayız. Fakat oturuşunuz çok önemlidir! Telefonunuza bakarken kafanız ekrana doğru eğilir ve omuzlarınız biraz yükselir, boynunuzdaki kaslar gerginleşir. Bunun sonucunda bu bölgeyi biraz ovduğunuzda bile rahatsızlık ya da acı hissedebilirsiniz. Bu şekilde uzun saatler geçiriyorsanız omularınızda dengesizlik olabilir. Bu yüzden telefon kullanıcılarına sık sık ara vermeleri önerilir.

7. Alerjiniz var.

Yüzümüzde oldukça hassas noktalar bulunur. Bu noktalar göz çevresinde, alında ve yanaklarda bulunur. Eğer alerjiniz varsa bu noktalar iltihaplıdır ve el ile muayene, problemi bulmak açısında sadece gözlem yapmaya göre daha etkili olabilir. Bu bölgelerdeki dokular olması gerekenden farklıdır. Boyun ve göğüs çevresindeki lenf bezleri şişebilir.

8. Bilgisayar başında çok fazla çalışıyorsunuz.

8. Bilgisayar başında çok fazla çalışıyorsunuz.

Bilgisayar başında saatlerce çalışmanın vücuda oldukça rahatsız edici etkileri vardır. Öncelikle boynunuz ve omuzlarınız oldukça gerilir. İkincisi sırtınızın alt kısmı tehlikeye girer, bu yüzden uzun vadede bütün gününü bilgisayarın başında geçirmek durumunda kalan insanlarda bel dengesizliği oluşur. Çoğu kişi bacaklarındaki ya da kalçalarındaki gerginlikten yakınır, bu durum ise vücudun yanlış pozisyonda olmasından kaynaklanır.

9. Sindirim problemleriniz var.

9. Sindirim problemleriniz var.

Bu oldukça basit: Kronik kabızlık yaşadığınızda karnınız oldukça katıdır. Bu yüzden bir uzman size dokunduğu anda sindirim problemi yaşadığınızı anlayabilir. Neyse ki masaj terapistleri size bu konuda yardımcı olabilir. Bu konuda çeşitli yöntemleri vardır.

10. Ağır bir sırt çantası taşıyorsunuz.

10. Ağır bir sırt çantası taşıyorsunuz.

Sırt çantası kullanmanın bilmediğimiz birçok etkisi vardır ve bu etkiler omurga eğriliğinden kalp rahatsızlıklarına kadar oldukça ciddi durumlara yol açabilir. Askılar omuzlarınıza baskı yapabilir ve bu bölgedeki kaslar baskıya tepki olarak oldukça gerginleşecektir. (Bu durum sıkı sütyen kullanan kadınlar için de geçerlidir.) Bu yüzden de doğru çantayı seçmek çok önemlidir. Çanta sırtınızda sıkı olmalıdır ve belinize bağlı ayrı bir kemer olması da iyi olacaktır. Böylece ağırlık eşit dağılabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
15
7
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özgün bey

abartılı bir yazı olmuş