Görüş Bildir
Haberler
Bir Kez Daha Ölümden Döndü: Müşahede Altına Alınan 'Kuyu Köpek'in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

etiket Bir Kez Daha Ölümden Döndü: Müşahede Altına Alınan 'Kuyu Köpek'in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Onedio Medya
15.03.2017 - 19:54 Son Güncelleme: 16.03.2017 - 08:43

Beykoz’da düştüğü kuyudan 13 gün sonra kurtarılan Kuyu isimli köpek yavrusuna, durgunluk ve halsizlik belirtileriyle kaldırıldığı İstanbul Büyükşehir Hayvan Hastanesi’nde, halk arasında 'kanlı ishal' olarak bilinen 'Parvoviral Enterit' teşhisi konuldu. Kilo kaybettiği ve neşesiz olduğu görülen Kuyu'nun sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkincil enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanması için müşahede altında tutulan Kuyu köpekle ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Büşra İnal Günay, “Kuyu yaklaşık 1 hafta önce durgunluk ve iştahsızlık şikayetiyle hastanemize geldi. Durumu ciddiydi. Yapılan tetkikler ve testler sonucu ‘Parvoviral Enterit’ denilen halk arasında kanlı ishal olarak bilinen bir hastalığa yakalandı. Tedavisini yaptık ve tedavisine devam ediyoruz. Şu an kusması ve ishali kesildi, gayet iyi. Hayati tehlikesini atlattığını düşünüyoruz” dedi.

Kuyu köpeğin başına gelenleri bilmeyenler ve yeniden hatırlamak isteyenler için 👇

"Taburcu olup olmayacağı 2-3 güne netleşecek"

"Taburcu olup olmayacağı 2-3 güne netleşecek"

Kuyu’nun mutsuz görüntüsünü yorumlayan Günay, “Şu an burası çok kalabalık, hem strese sokmamak hem de ikincil bir enfeksiyona sebep olmamak için ziyaretçi kabul etmiyoruz. Bir de masa stresi var. Kendi ortamında daha mutlu” dedi. Kuyu’nun taburcu olup olmayacağının 2-3 gün içinde netleşeceğini belirten Günay, “Bu hastalığı başka hayvanlardan da kuyudan da kapmış olabilir. Belediyenin barındırdığı alanla ilgili değil, kendi yaşam alanından ya da kuyudan da kapmış olabilir. Aşısız başka hayvanlarla teması ve toprakla temas etmesi yeterli” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAYKONFED Temsilcisi: "30 kişi içeri girdi, bu nasıl karantina"

HAYKONFED Temsilcisi: "30 kişi içeri girdi, bu nasıl karantina"

Kuyu’nun sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İstanbul Temsilcisi Barış Şengün, dün Kuyu’yu karantinada olduğu için kendisine göstermediklerini, konuyla ilgili bilgi alamadıklarını söyledi. Şengün, “Aşı protokolü tamamlanmamış bir hayvanın bir bakım evine girmesi demek hastalık kapması demektir. Bütün tereddüdümüz buydu. Bir türlü bize açıklayıcı bilgi vermediler. Dün bandaj sağ bacağında şimdi sol bacağında, karantinada dedikleri hayvanı şimdi öpüyorlar. Dün karantinadaydı bugün 30 kişi içeri girdi. Bu nasıl karantinadır. Şaibeyi kendileri yarattı biz değil” dedi.

Kuyu, 'kurtarma köpeği' olarak yetiştirilmek üzere Beykoz İtfaiyesi tarafından sahiplenilmişti

"Kuyu’nun itfaiyeye geri verilmemesini istiyoruz"

"Kuyu’nun itfaiyeye geri verilmemesini istiyoruz"

Kuyu’yu iyi görmediğini söyleyen Şengün, “Kanlı ishal ölümcül bir hastalıktır ve ömür boyu taşıyıcı olacak. Kuyu’nun itfaiyeye geri verilmemesini istiyoruz. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun, itfaiyenin şartları müsait değil. Çok daha iyi bir yere sahiplendirmek istiyoruz” dedi. ‘Kuyu gibi binlerce hayvan var’ şeklindeki eleştiriler hakkında Şengün, “Kuyu bir semboldür. Kuyu nezdinde diğer hayvanların da hayat şartlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
51
31
13
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaddemrayt

köpek iyice serdar ortaç'a bağladı gündemde kalabilmek için her yolu deniyor.

outland

Benimde köpeğim kanlı ishal olmuştu daha aldıktan 1 gün sonra öğrenmiştik Veterinerimiz bulunduğu ortamdan demişti. Hayati durumu atlattı deselerse aşıları b... Devamını Gör

deli-sabit

Garibim kuyuda ölmedi de yetkililerin elinde ölecek işe bak.. Hayvanı kurtarır kurtarmaz Kenya'ya, Somali'ye, afet bölgesine mi gönderdiniz? Kanlı ishali nas... Devamını Gör