Görüş Bildir
Haberler
Bir Girişimci Olarak Doğduğunu Gösteren 5 İşaret

Bir Girişimci Olarak Doğduğunu Gösteren 5 İşaret

Ventures Zone
17.10.2014 - 12:33 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 14:19

Girişimci insanlar toplumun farklı farklı kesimlerinden gelen kişiler. Ancak hemen hemen hepsi benzer kişilik özeliklerine sahiptirler. Özgüvenden meraka kadar girişimcilerin bazı doğal nitelikleri vardır. İşte size bir girişimci olarak yaratıldığınıza dair 5 temel işaret:

Kaynak: http://ventureszone.com/blog/bir-giri...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Risk Almak

1- Risk Almak
ventureszone.com

Kendi işini yapmaya karar vermek ve başlamak zaten riskin kendisidir. Girişimcilik risk faktörünü beraberinde getirir ve bu maceran boyunca seni sürekli risk almaya sürükler. Normal birine göre bir girişimcinin risk alma ve risk yönetme özellikleri biraz daha ön plandadır.

2- Azimli / İnatçı olmak

ventureszone.com

Şimdi yeni bir şeyler yapalım desek herkes hemen hayallerinin peşinden gitmek için toparlanır ancak girişimcilik uzun ve meşakkatli bir yoldur, daha yolun başında tek başına kalabilirsin.  Girişimcinin kendi işini yapmaya başladığından itibaren karşısına irili, ufaklı birçok engel çıkacak. Girişimci, bu engelleri aşabilmek için azmine ve inatçılığına sık sık başvuracak. Bu yüzden azimli ve inatçı olmak ve her ne olursa olsun vazgeçmemek girişimcinin en önemli özelliklerindendir.

3- Özgüven

ventureszone.com

Gerçekten kolay bir şey değil, sırf sevdiğin bir iş uğruna keşfedilmemiş mali sulara kendini bırakmak ve o dalgalarla boğuşmak. Bu durum yüksek özgüven gerektirir. Sırf bu sebep bile girişimcileri çevrende görebileceğin kendine güveni yüksek özgüvenli insanlardan yapmaya yetmez mi?

4- Adaptasyon

ventureszone.com

Ekonominin ne kadar değişken olduğunu herkes bilir. Bir işi devam ettirebilmek, ekonomik etkenlere karşı ince bir zarafet ile kalıcı ve uygulanabilir hamleleri yapabilmeyi gerektirir. Ayrıca yeni bir girişim sık sık tecrübe edilmemiş ve zor kararları gerektirir. Tabi ki bir girişimci de her zaman zorluklarla başa çıkmak ve mümkün olan en iyi sonucu bulabilmek için çabalamalı ve sorunlara karşı her türlü duruma kolaylıkla adapte olabilmelidir.

5- Merak

ventureszone.com

Ayakta durabilmek için her zaman yeni stratejilere ve çözümlere ihtiyaç vardır. Yeniliği takip etmek ve taze kalmaya çalışmak işinin başarısı için çok önemli. Bu noktada altın değerinde bir özellik ortaya çıkıyor:“Merak”Aslına bakılırsa merak çoğu girişimcinin fazlasıyla sahip olduğu bir kas ve bu kas girişimciyi yeniliğe ve başarıya doğru sürükler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0