Görüş Bildir
Haberler
FOTOĞRAFÇILKLA ALAKALI MUTLAKA İZLEMENİZ GEREKEN 10 BELGESEL

FOTOĞRAFÇILKLA ALAKALI MUTLAKA İZLEMENİZ GEREKEN 10 BELGESEL

1- Objectified

Her fotoğrafçı, estetik ve tasarım için keskin bir göze sahip olmadır ve bu film, gündelik öğeleri göze hoş gelen şey haline getiren şeyleri araştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Filthy Gorgeous: The Bob Guccione Story

Bob guccione, bir yayıncılık imparatorluğu kurdu ve 'karmakarışık' olarak kabul edilenle milyonlar kazandı. Penthouse dergisinin yaratıcısı, sonunda Birinci Düzeltme kargaşası yarattı ve sonunda Yüksek Mahkemeye gitti. Bu biyografi, yaşamını, şöhretine yükselişi ve nihai çöküşünü inceler.

3- 5 Broken Cameras

Bu beğeni toplayan belgesel, Filistinli bir çiftçi olan hayatını çeşitli el kameraları ile çeken Emad Burnat'a odaklanıyor. İsrail İşgali sırasında Batı Şeria'daki bir köyde yaşam ve şiddete karşı direnç bakımından eşsiz bir görüntü silsilesi sunmaktadır.

4-Smash his Camera

Bu, tartışmalı süperstar paparazzo Ron Galella'nın harika bir profilidir. İnvaziv Paparazzi etiğini inceliyor ve Amerika'nın ünlülere olan saplantısını ele alıyor bu belgesel.

5- Time Zero: The Last Year of Polaroid Film

Dijital fotoğrafçılık dünyayı ele geçirmeye başladığında, Polaroid Kamera geçmişi değiştirmeye başladı. 2008 yılında Polaroid, anlık filmi yapmayı bırakacağını ve bu belgeselin, filmlerin son yıllarında Polaroid çalışanlarının ve fotoğrafçıların anılarını ve duygularını ayrıntılarıyla anlattığını duyurdu.

6- Chevolution

Tek bir fotoğraf, büyük bir kültürel etkiye sahip olabilir ve bunun en büyük örneklerinden biri, Ernesto 'Che' Guevara'nın ikonik görüntüsüdür. Bu film, Küba fotoğraf sanatçısı Alberto Korda'nın devrimcinin tek atışının sosyal ve siyasi bir simge haline geldiğini inceler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7- Bill Cunningham New York

New York Times'ın fotoğraf sanatçısı Bill Cunningham on yıllardır New York'un moda dünyasını takıntılı bir şekilde belgeliyor. Bu film tutkusu tarafından yönlendirilen bir fotoğrafçının hem eserinin hem de karakterinin öyküsünü anlatıyor.

8- Men at Lunch

1932'de New York siluetinin üzerinde çok tehlikeli bir öğle yemeğinden yararlanan bir grup inşaat işçisinin ikonik bir fotoğrafı çekildi. Bu fotoğraf Amerikan göçmen hikayesini ve Büyük Depresyonu temsil etmeye başladı. Bu belgesel filim de bu fotoğraftaki kişilerin kimlikleri vede sosyal statüleri ele alınıyor.

9- The Mexican Suitcase

2007'de, Mexico City'den Uluslararası Fotoprafi Merkezi'ne üç kutu geldi. Içinde efsanevi fotoğrafçı Robert Capa ya ait  İspanyol İç Savaşının iç yüzünü anlatan ve zamanında kaybolan negatifler vardı. Bu film, kurtarılan negatifleri ve fotoğrafların söyldiği trajik hikayeleri anlatmaktadır.

10- An American Journey: In Robert Frank’s Footsteps

1958'de İsviçre fotoğraf sanatçısı Robert Frank, 'Amerikalılar' başlıklı bir fotoğraf projesi hazırladı. 83 siyah beyaz fotoğrafın bulunduğu bu koleksiyon ABD yolculuğu sırasında ABD deneyiminin en samimi fotoğrafları idi. Bu belgeselde film yapımcısı Philippe Séclier, Tekrar bu fotoğrafların rotasını takip ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın