Görüş Bildir
Haberler
BioNTech'ten Beklenmedik Hareket: Varyantlar Önceden Tespit Edilebilecek mi? Virüsler Erken mi Anlaşılacak?

BioNTech'ten Beklenmedik Hareket: Varyantlar Önceden Tespit Edilebilecek mi? Virüsler Erken mi Anlaşılacak?

GNS
16.01.2022 - 21:37

Koronavirüsle mücadele kapsamında global olarak kabul görmüş aşı üreticilerinden biri olan BioNTech'in yeni çalışmalar üzerinde olduğu açıklandı. Virüsün boyut değiştirerek varyantlarla çoğalması tedirginlik yaratırken Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin, şirketlerini InstaDeep isimli yapay zeka şirketi ile birleştirmeye karar verdikleri öğrenildi. İki şirket birlikte çalışarak varyantlara karşı erken uyarı sistemi geliştirmeye çalışıyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurmuş olduğu BioNTech şirketinden yeni bir haber geldi. Koronavirüs ile mücadelede aşı üretimi ile en büyük desteği veren ikilinin şimdilerde yeni varyantları erken tesit edebilmek amacıyla, bir yapay zeka şirketi olan InstaDeep ile çalıştıkları öğrenildi. İşte detaylar...

BioNTech ile InstaDeep Güçlerini Birleştiriyor

BioNTech ile InstaDeep Güçlerini Birleştiriyor

2019 yılının Aralık ayından itibaren mücadele edilen koronavirüs global çapta milyonlarca cana mal olmasının yanında son dönemde yeni varyantları ile karşımıza çıkıyor. Bulaş oranının en yüksek olduğu kanıtlanan varyant Omicron ile nasıl başa çıkılacağı araştırılırken, bunun son varyant olmayacağı da ifade ediliyor.

Varyantlar Önceden Tespit Edilebilecek mi?

Varyantlar Önceden Tespit Edilebilecek mi?

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu şirket BioNTech, Londra merkezli yapay zeka şirketi InstaDeep ile güçlerini birleştirme kararı aldı. Fortune'da yer alan bir haber doğrultusunda, InstaDeep ile birlikte çalışan BioNTech, yeni varyantlara karşı erken uyarı sistemi geliştirmek üzerine faaliyetler yürütüyor.

Sistem tam anlamıyla kullanıma açılmasa da yapılan testlerde erken uyarı sisteminin Dünya Sağlık Örgütü'nün şu ana kadar potansiyel olarak tehlikeli olarak tanımladığı 13 Koronavirüs varyantından 12'sini yakalayabildiği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın