Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Üniversite Öğrencisi Yıkılma Riski Yaşayan Binalarda Okuyor: 'Yıllardır Bakanlığa Başvuruyoruz'

Binlerce Üniversite Öğrencisi Yıkılma Riski Yaşayan Binalarda Okuyor: 'Yıllardır Bakanlığa Başvuruyoruz'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü'nde bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarının 2001 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapıldığı ve 'riskli' kategorisinde olduğu ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Sütçü İmam Üniversitesi'nin Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu'nda bulunan, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Karacasu Kampüsü'nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, 2 bloktan oluşan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile 10 odalı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli bulunuyor. 1976 yılında da Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Öğretim Daire Başkanlığı'na bağlı olarak Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu olarak faaliyete başlayan binalar, bugün 2 ayrı yüksekokul olarak eğitim veriyor.

Binalar depreme karşı riskli kategorisinde.

Binalar depreme karşı riskli kategorisinde.

Yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü binalar, 2001 deprem yönetmeliği öncesinde yapıldığı için riskli bina kapsamına alındı, ancak aradan geçen zaman içerisinde okul boşaltılmadı ve öğrenciler bu binalarda eğitim görmeye devam etti.

Öğrenciler CİMER'e başvurarak can güvenliklerinin tehlikede olduklarını söylediler.

Öğrenciler CİMER'e başvurarak can güvenliklerinin tehlikede olduklarını söylediler.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğrenciler ise 'riskli' kabul edilen binalarda eğitim gördüklerinden dolayı tedirginlik yaşıyor. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bir öğrencisi, Nisan ayında CİMER'e yaptığı başvuruda, Kahramanmaraş'ın deprem bölgesinde olduğunu belirterek yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Başvurusunda okul binasının çürük raporu verilmiş depreme dayanıksız bir bina olduğunu ve yeni bir binada eğitim görmek istediğini belirten öğrenci şunları kaydetti:

'Can güvenliğimizin tehlikede olduğunu tarafınıza bildirme ihtiyacı duydum. Gereken incelemelerin yapılmasını, can kaybı yaşanmadan bir an evvel sağlıklı bir binaya naklin gerçekleşmesini, tarafınızdan gereğinin yapılmasını arz ederim.'

'Yeni bina için bakanlığa her yıl teklif yapılıyor'

'Yeni bina için bakanlığa her yıl teklif yapılıyor'

Öğrenciye cevap, bir ay sonra üniversiteden geldi. Sütçü İmam Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'ndan gönderilen cevap yazısında sadece Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun değil kampüsteki diğer binaların da riskli olduğu belirtilerek şöyle denildi:

'Karacasu Kampüsü'ndeki binalarımız 2001 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapılardan olup riskli bina olarak değerlendirilmiştir. 2012 yılından itibaren her yıl Kalkınma Bakanlığı'na üniversitemiz yatırım programına alınması için Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası yapımı teklif edilmektedir. Aynı zamanda il koordinasyon kurulu toplantılarında da yeni bir Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası yapımı ihtiyacı gündeme getirilmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
16
10
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Twenty Eight

Bakanlığı arayacaksın ana avrat söveceksin. Başka türlü anlamaz bunlar.

Pasif Kullanıcı

cerrahpaşa çapa tepemize yıkılıyo. sizinkine şaşırmadım

Toreador

Her yere ilkokul gibi universite ve meslek yuksek okulu acarsan tabi ki bakamazsin, universite mezunu bosa para harcamis insanlarla dolu ulke.