Görüş Bildir
Haberler
Bingöl Saldırısı Davasında Sanıklara Hapis Cezası

Bingöl Saldırısı Davasında Sanıklara Hapis Cezası

ATKN
05.06.2015 - 14:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıyla ilgili yargılanan tutuklu sanıklar Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik, 5 yıl 7 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındaki emniyet görevlilerine yapılan silahlı saldırı ardından, yürütülen operasyon kapsamında Genç İlçesi girişinde 4 PKK'lının öldürüldüğü çatışmanın ardından yakalanıp tutuklanan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'in yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

9 Kasım 2014 tarihindeki saldırıyla ilgili iki kişi tutuklanmıştı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen haklarında 'devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak', 'terör örgütü üyesi olmak' ve '6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından 12 yıl hapis cezası istenen sanıklar, farklı illerde bulundukları cezaevinden duruşmaya telekonferans sistemi ile katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'e, 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olmak' suçundan, 5'er yıl, 7'şer ay 15'er gün hapis cezası verdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0