Görüş Bildir
Haberler
Nadir Bilinen En Yararlı Meyve ve Gıdalar

Nadir Bilinen En Yararlı Meyve ve Gıdalar

Serhan Ozulup
19.01.2014 - 15:23 Son Güncelleme: 19.01.2014 - 15:45

Nadir Bilinen En Yararlı Meyve ve Gıdalar

Günümüzde çok fazla tüketilmeyen ancak sağlığımız için olmazsa olmaz vitamin ve mineraller bakımından en yüksek değerlere sahip olan bu nadir meyveleri sizin için derledim.Gelin bu özel meyvelere bir göz atalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alaska Yaban Mersini

Mavi Altın olarak adlandırılan,sadece Alaska'da yetişen bu özel meyve dünyanın en güçlü anti-oksidan kaynaklarından biri.Bu özel meyvenin;kanserden koruma,doğal anti-depresan,kan şekerini düzenleme,beyin sağlığını koruma gibi çok önemli yararları bulunuyor.

2. Aloe Vera

2. Aloe Vera

Hepimizin kozmetik dünyasından da yakından tanıdığı Aloe Vera,karşılaşılan bütün cilt hastalıklarına yarar sağladığı bilinmektedir.İlave olarak da;kemik erimesi,sindirim hastalıkları,kolestrol ve cilt yanıkları gibi hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.

3. Goji Berry

3. Goji Berry

Yüzyıllardır Tibet'li rahipler tarafından yetiştirilen ve Tibet çıkışlı olan bu özel meyve bilinen bütün hastalıklara yarar sağlıyor.İşte Goji'nin bazı önemli yararları;Tümörü durdurur,kemoterapi etkisini yok eder,cinsel güç artırır,mutluluk verir,kansere karşı etkilidir.

4. Arı Poleni

4. Arı Poleni

Bilinen en eski gıda takviyesi olan arı poleni,vücuda verdiği sayısız yararla bu özel meyvelerin arasına girmeyi hak etmiştir.Vücudun bütün gerekli temel vitaminlerini karşılayan bu özel besin,iştah açma ve kansızlık gibi problemleri çözmede birebirdir.

5. Kırmızı Üzüm

5. Kırmızı Üzüm

'Amerika'da 446 meyve ve sebze üzerinde yapılan araştırma, içerikleri ve hastalıklara karşı koruma kat sayıları ortaya çıkardı. Buna göre; kırmızı üzüm ve yaban mersininin en güçlü bağışıklık sistemi güçlendiricisi olduğu ortaya çıktı. En yüksek oranda D vitamini içeriğine de sahip olan meyveler vücudu kanserden koruyor.'

kaynak:http://www.takvim.com.tr/Yasam/2013/09/19/en-guclusu-kirmizi-uzum

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Noni (Hint Dutu)

6. Noni (Hint Dutu)

Ve son olarak Noni bir diğer adıyla hint dutu.Bu meyve Pasifik okyanusunda ki tropik adalarda yetişmektedir.Adanın yerlileri tarafından 'hayat meyvesi' olarak da bilinen Noni'nin sayısız hastalığı iyileştirdiği ve bilim adamları tarafından incelemeye alındığı bilinmektedir.Noni'nin en büyük özelliği ise nitrik oksit bakımından en zengin meyve olmasıdır.Nitrik oksit yaşamamızın en temel kaynağıdır ve vücudumuz tek bir saniye nitrik oksitsiz yaşayamamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
3
3
2
1
0