Görüş Bildir
Haberler
Bilime Göre Sivilce Sıkma Videolarını Deli Gibi İzlememizin Altında Yatan Bir Neden Var!

Bilime Göre Sivilce Sıkma Videolarını Deli Gibi İzlememizin Altında Yatan Bir Neden Var!

Ezgi Varlı
19.01.2018 - 17:15

Hiç ıyy mıyy demeyin bu videoları izlemeyi sevdiğinizi biliyoruz. Bu araştırmaya göre, bizi ekrana kilitleyen sivilce patlatma videolarına bağımlı olmamızın bir sebebi var...

100.000 kişi sivilceleri patlatmaya bayılıyor

Sivilce veya siyah nokta sıkma, internette istenmeyen olarak tanımlansa da bu eylemlerin 100,000 kişiden fazla müptelası var. 

Dermatolog Dr. Sandra Lee namı diğer Dr Pimple Popper'ın ( Dr Sivilce Patlatan)  yaklaşık 3 milyon Youtube takipçisi ve 1 milyardan fazla izlenmesi bulunuyor.

Dev çıban!!

" Kürkün içindeki yaprakları ve deride oluşan çapakları içgüdüsel olarak temizliyorlar. Yani kısacası derinin üzerinde ne varsa bunu çıkarmaya çalışırlar"

Dunbar sivilce sıkmanın, orangutan ve şempanze kardeşlerimizin devamlı olarak birbirlerinin vücutlarıyla oynamalarını ve karıştırmalarının bir parçası olduğunu söylüyor.

' Kürkün içindeki yaprakları ve deride oluşan çapakları içgüdüsel olarak temizliyorlar. Yani kısacası derinin üzerinde ne varsa bunu çıkarmaya çalışırlar'

Siyah noktalar

"Sivilcenin patlamasının, bizi rahatlatıyor"

Dunbar'ın ünlü 'sosyal beyin hipotezi', insan beyninin hayatta kalmayı kolaylaştırmak için büyük sosyal gruplara ayrıldığını savunur. Sivilcenin patlamasının, bizi rahatlattığını iddia eden Dunbar,  iletişim aracı olarak dokunmaya değer veren 'sosyal beyin' in evrimini, cildimizle beynimiz arasında özel bir sinirsel yol oluşturduğunu düşünüyor. Kürkleri bol bakım gerektiren primatlara özel olan bu durum, insanlarda da hala  önemini koruyor.

"Patlayan sivilceler aşk hormonu salgılıyor"

'Vücudumuzun genelinde tüy olmamasına rağmen bu 'kişiler arası dokunuşun' ağrı kesici etkisi bulunuyor ve 'Aşk Hormonu' olarakta bilinen oksitosinin salgılanmasına yardımcı oluyor. Toplumsal açıdan tabu olarak da görülse, bir annenin çocuğunun üzerindeki bir kabuğu alması veya kişinin banyoda kendi sivilcesini patlatması insanı rahatlatan bir durumdur'

"Bu videolar bizi hipnotize eder"

Dunbar'ın görüşüne katılan Dr Sandra Lee, kendi videolarının 'selebral orgasm' yaşattığını ve bazen bu videoları izlerken hipnotize olduğunu söylüyor.

Bazı çalışmalar gösteriyor ki primatların beynindeki ayna nöronlar başkalarının hissettiklerini hissetmelerini sağlıyor. Dr Pimple Popper izlediğimiz bu eylemlerin bizde empati uyandırdığını bu yüzden karşı tarafta rahatlama hissi uyandırdığını savunuyor...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
201
91
60
49
45
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lazkizi53

Bayılırım sivilce siyah nokta falan sıkmaya

WHOAMI

ulan bende kendi kendime ben manyakmıyım diyordum. şimdi anladım değilmişim...

Jane Rizzoli

Anlamsızca saatlerce izliyorum bu videoları ben de sorun var sanmaya başlamıştım :D