Görüş Bildir
Haberler
Bilimden Etobur Beyleri Sevindirecek Açıklama: Et Yiyenler Daha Erkeksi Oluyor!

Bilimden Etobur Beyleri Sevindirecek Açıklama: Et Yiyenler Daha Erkeksi Oluyor!

Luna N.
07.12.2017 - 16:25

Et yemenin sizi katil yapması -vejetaryenlere göre- ayrı bir şey. Peki ya et yemek sizi anti-feminist ve seksist yapıyorsa?

Kaynak: http://www.news.com.au/technology/sci...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili çalışma geçtiğimiz günlerde Feminist Geography dergisinde yayımlandı.

Bu araştırmada, hegemonik maskülinitenin et yemek için bir zorunluluğu belirttiğinden ve diğer güç hiyerarşilerini katılaştırdığından bahsediliyor.

Araştırma için Profesör Anne DeLessio-Parson, beslenme şeklinin ikili cinsiyet anlayışını yıkmaya yardımcı olan politik bir davranış olduğunu kanıtlamak amacıyla Arjantin'den vejetaryenlerle konuştu.

Vejetaryen olma kararı kendi başına cinsiyet istikrarını bozmuyor; ancak sonradan vejetaryenler ile et yiyen insanlar arasında gelişen sosyal etkileşim, cinsiyet yasasını ve direnci gerektiriyor.

Cinsiyet normlarının istikrarını bozmaya bir örnek olarak, erkek vejetaryenlerin beklenenin aksine dışarıda yemek yerine mutfakta daha fazla vakit geçirmelerini gösteriyor.

Bu nedenle et yemeyi reddetmek, her toplumsal etkileşimde ikililiğin doğruluğunun sorgulanması için fırsat sunar.

DeLessio-Parson, bu çalışmaya Arjantin'de vejetaryen olarak 5 yıl geçirip, burada beslenme şeklinin sadece bir tercih değil, aynı zamanda feminist bir hareket olduğunu öğrendikten sonra başlıyor.

Profesör, vejetaryenliğin kadınların özerklik ve temsilcilik haklarını savunduğuna inanıyor.

DeLessio-Parson'a göre kadınların ataerkilliğe karşı koyma yollarından biri: "Bu benim bedenim, bu yüzden bana ne yiyeceğimi söyleyemezsin." diyebilmeleri.

Profesör ayrıca Arjantin'de hala birçok adam hegemonik maskülinite davranışlarına sahip olsa da erkek vejetaryenlerin daha eşitlikçi ve saygılı göründüklerine ve cinsiyetçiliğin varlığı hakkında konuşmaya daha açık olduklarına inanıyor.

Son olarak, vejetaryenliğin hiyerarşiyi sarsabileceğini ve insanları sosyal değişime itebileceğini öne sürüyor.

Eğer ne yediğimize daha çok dikkat edersek dünyada daha iyi bir barış anlayışı oluşturabiliriz. Vejetaryenlik bunun bir parçası.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu araştırma sosyal medyada pek de iyi yorumlar almadı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sanırım bugün hindi kıyması yiyerek cinsiyet kalıplarını pekiştireceğim... ve tam da öğle yemeğinde siyasetten uzaklaşmam gerektiğini düşündüğümde!

İnsanlar çıldırmış.'

'Etçil kızlarım benim daha fazla hegemonik maskülinite istemeyişim sebebiyle ben bifteğimi bitirirken onlar salata yemek zorunda kaldıklarında oldukça hayal kırıklığına uğrayacaklar.'

'Resimdeki biftekleri istiyorum çok güzeller! Bu artık bir erkek olarak tanımlandığım anlamına mı geliyor?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Et yemeye devam edeceğim. Eğer bu 'hegemonik maskülinite'yi kalıcılaştırıyorsa o zaman bu bedeli ödemeye hazır olacağım. Liberaller gerçekten moron.'

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
12
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

et yemeyi katillikle özdeşletirenler unutmayın adolf hitler vejeteryandı

dusunen_odun

et ucuz olmadığı için sevinemedim, ucuz olsa sevinirdim ama

Allfather

Tavuk yemekten gına geldi yeminle. kırmızı et ne arasın öğrencinin mutfağında. Ay sonu para artarsa belki 250 gr alıp bir şeyler yaparım :(

Ayna Efendi

at eşek falan kestirin bu gidişle başka türlü miletin boğazından kırmızı et geçmeyecek