Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurulu Üyesinden 'Favipiravir' Açıklaması: 'Sağlık Bakanlığı'nın Neden Verdiğini Bilmiyorum'

Bilim Kurulu Üyesinden 'Favipiravir' Açıklaması: 'Sağlık Bakanlığı'nın Neden Verdiğini Bilmiyorum'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs hastalarına verilen ve klinik çalışmayla etkisiz olduğu ortaya konulan Favipiravir ilacının Sağlık Bakanlığı tarafından hastalara verilmeye devam edildiğini aktardı. Prof. Yavuz 'Nedenini bilmiyorum' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, PRESECO çalışması sonucu koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir adlı ilacın 'etkisiz' olduğunun anlaşıldığını açıklamıştı.

"Sağlık Bakanlığı'nın rehberinde yer almaya devam ediyor"🎥

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz, katıldığı Habertürk yayınında konuyla ilgili sorulara yanıt verdi. Program sunucusu Mehmet Akif Ersoy, koronavirüs tedavisinde etkisiz olduğu ortaya konulan Favipiravir ilacıyla ilgili 'Neden kulandık'?' sorusunu yöneltti. 

Kovid 19'un yeni bir hastalık olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yavuz, 'Ona karşı elimizde etkili bir ilaç yoktu. Dolayısıyla laboratuvar ortamında duyarlı olduğu gösterilen ve insanlarda daha önce kullanılıp ciddi istenmeyen etkisi olmadığı gösterilen ajanlar bir etkisi olabilir ümidiyle kullanıldı. Çünkü Kovid-19 ölümcül bir hastalık' dedi. 

Prof. Dr. Yavuz'un 'Şu anda biz koronavirüs hastalarına hala Favipiravir veriyor muyuz?' sorusuna yanıtı 'Evet' oldu. 

Yavuz, Favipiravir'in koronavirüs hastalarına verilmesini doğru bulmadığını ancak Sağlık Bakanlığı'nın rehberinde yer almaya devam ettiğini söyledi. Yavuz, bu konunun Bilim Kurulu'nun gündemine de geldiğini ancak karar merciinin Sağlık Bakanlığı olduğunu kaydetti. 

Yavuz bu son çalışmanın sonuçlarının kendisi için güvenilir olduğunu, hastalarına artık bu ilacı vermeyeceğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
8
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yenilmez

Ben hala gidip yeni çıkan ilaçları olanları anlamıyorum.Yav kardeşim ben oldum ama en azından çoğu kişinin oldugu az çok bilinen biontechi oldum.Sizde gidin ... Devamını Gör