Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanları Noktayı Koydu: Kadınların Seksi Selfie Çekip Paylaşmasında Hiçbir Anormallik Yok!

Bilim İnsanları Noktayı Koydu: Kadınların Seksi Selfie Çekip Paylaşmasında Hiçbir Anormallik Yok!

Selfie çekmek hayatın bir parçası haline geleli uzun zaman oldu. Sosyal medya, kendini olduğundan daha mutlu, daha güzel, daha özgüvenli göstermek için çaba harcayan kadın ve erkek ile dolu! Peki neden çekiyoruz bu 'özçekimleri'? 

Yeni araştırmalara göre, kadınlar hemcinsleri ile rekabet edebilmek için seksi özçekimleri kullanıyor ve ekonomik açıdan eşitsizlik bulunan ortamlarda sosyal basamakları daha hızlı tırmanmayı amaçlıyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinden NSWU'nın araştırmasını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya'daki New South Wales Üniversitesi'nin 113 ülkede, binlerece sosyal medya paylaşımı üzerinden yürüttüğü bir araştırma oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Avustralya'daki New South Wales Üniversitesi'nin 113 ülkede, binlerece sosyal medya paylaşımı üzerinden yürüttüğü bir araştırma oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Bu çalışmanın sonucunda, kadınların cinsiyetleri yüzünden baskı gördükleri ve ekonomik eşitsizliğin olduğu yerlerde kendilerini daha cinsel birer varlık haline getirdikleri ortaya çıktı.

PNAS bilimsel dergisinde yayınlanan ve UNSW'nin Biyoloji, Dünya ve Çevre Bilimleri fakültesinden Dr. Khandis Blake'in liderliğini yaptığı çalışmada 113 ülkeden onbinlerce sosyal medya paylaşımı incelendi. 

Sosyal medya paylaşımları kadınlar tarafından çekilen ve 'seksi, ateşli' vb. etiketler ile paylaşılan selfie'leri içerdi.

“Daha sonra bunların dünyanın neresinde gerçekleştiğine baktık. Psikologların kadınların dış görünüşleri ile fazla uğraşmasının sebebine bir bakış açısı da, bu durumun ataerkil baskılar nedeniyle oluşması ve kadınların dış görünüşlerinin diğer niteliklerinden daha fazla değer gördüğü toplumlarda gerçekleşiyor olmasıdır. Buradaki argüman genellikle, cinselleştirmeyi gördüğünüz yerde aynı zamanda güçsüzleştirme gördüğünüzdür.”

Fakat araştırma bundan farklı bir sonuç ortaya koydu. Kadınlar güçsüzleştirildikleri toplumlarda değil, ekonomik eşitsizlik bulunan alanlarda daha seksi selfie'ler paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu bulgular internet erişimi, nüfus sayısı veya diğer birçok farklı faktör gözetmeksizin birçok farklı coğrafyada benzerlik gösteriyor.

Araştırmacılara göre, gelir eşitsizliği toplumsal hiyerarşinin neresinde olursanız olun sizi etkiliyor. Bu da 'diğerlerinden daha iyi olma' dürtüsü yaratıyor.

Doktor Blake'e göre günümüz dünyasında seksi görünmek ekonomik, sosyal ve kişisel açıdan birçok getiri elde edilmesini sağlamaktadır.

Araştırmacılar aynı sonuçları gerçek hayatta da tespit etti. Amerika'nın 1000'den fazla farklı ekonomik bölgesinde yapılan çalışmaya göre kadınların dış görünüşlerine harcadıkları para, gelir eşitsizliği ile doğru orantılı!

Araştırmacılara bunun evrim açısından bakıldığı zaman oldukça mantıklı olduğuna inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Evrimsel olarak, bu tür davranışlar tamamen mantıklı, hatta uyarlanabilir. Temel fikir, insanların eşler için nasıl rekabet ettikleri ve kendilerini hiyerarşinin zirvesine koymak için yaptıkları şeylerin gerçekten önemli olmasıdır. Bu araştırma da buna uyuyor, bu araştırma tamamen kadınların rekabet etmesi ve bu rekabetin neden kaynaklandığı ile ilgili..'

"Yani kendini seksi göstermek için selfie çeken genç bir kadın gördüğünüzde onu bir kurban sanmayın. Onu karmaşık bir sosyal ve evrimsel oyunun içinde stratejisini geliştirmiş ve aldığı puanı maksimize etmek isteyen bir oyuncu olarak görün."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
24
12
11
7
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak B.

Öncelikle başlık yanlış yönlendiriyor.Hangi açıdan anormallik yok ? Evrimsel açıdan rekabet edebilmek için çıplaklaşıyorlar peki.Bu normal diyelim.Nasıl olsa... Devamını Gör

Mr. Opposition

Başlık çok alakasız. Bu çalışma daha çok "neden kurban olduklarını" anlatmış bizlere. Bunu normalleştirmeye çalışmak çok ama çok yanlış. "Fakirim o zaman cin... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yani bütün içeriği okudum ama yanlış mı anladım bilmiyorum. Kadınların dişiliklerini sosyal medya üzerinden pazarlayarak sosyal statü, popülarite kazanmaları... Devamını Gör

sadistrues

evrime gore normal demiş sosyolojik oalrak degil