Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayarlarda Jane Austen Tehlikesi

Bilgisayarlarda Jane Austen Tehlikesi

Ulaş
04.08.2015 - 18:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet üzerinden dünya klasiklerini okurken dikkatli olun. Hackerlar klasiklerden paragrafları zararlı içerik bulunduran web sitelerini gizlemek için kullanıyor. Favori klasikleri ise Jane Austen'ın 'Kül ve Ateş'i

ABD’li bir yazılım şirketinin yayımladığı rapora göre bilgisayarların güvenlik duvarını yıkmak için dünya klasiklerini kullanan hacker'ların son gözdesi Jane Austen’ın 'Sense and Sensibility / Kül ve Ateş' romanı.

Kaliforniya merkezli yazılım şirketi Cisco Security’nin son raporuna göre, hacker'lar bilgisayarın güvenlik duvarını devredışı bırakacak yeni bir yöntem geliştirdi ve bu yöntem karşısında anti-virüs programları da çaresiz kalıyor. Sistemin işleyiş şekli ise şöyle: Zararlı içerik bulunduran web sitelerini gizlemek için dünya klasiklerinden paragraflar alıntılanıyor. Web tarayıcısı üzerinden dünya klasiklerinden bölümler 'okuduğunda', tarayıcı bu web sitelerini resmi ve güvenli kategorisine alıyor.

Cisco Security şirketinin mühendisleri 'Kül ve Ateş’in diğer klasiklere göre daha çok tercih edilmesinin sebebini henüz anlaşılamadığını açıkladı. Mühendis Jason Brvenik, “Her ne kadar hackerların kitapları rastlantısal olarak seçtiklerini düşünsek de her taşın altından 'Kül ve Ateş’in çıkması ilginç” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0