Görüş Bildir
Haberler
Bildirici'den Hürriyet'in Dilipak Haberine Eleştiri: 'Aşı Karşıtlığı Haberleri İntihar Haberlerine Benzer'

Bildirici'den Hürriyet'in Dilipak Haberine Eleştiri: 'Aşı Karşıtlığı Haberleri İntihar Haberlerine Benzer'

Hürriyet'in, yazar Abdurrahman Dilipak'ın aşı karşıtın açıklamalarının bilim insanlarına sorduğu haberine Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'den eleştiri geldi. Aşı karşıtı haberleri intihar haberlerine benzeten Bildirici, 'Bilimsel görüşlerle birlikte bu şekilde yazsanız bile komplo teorilerine yatkın insanların aşı karşıtı olmasına katkıda bulunursunuz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemde aşı karşıtlığında öne çıkan isimlerden biri Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak. 

Hürriyet'ten Musa Kesler imzalı haberde, Dilipak'ın aşı karşıtı açıklamalarına ve aralarında Bilim Kurulu üyelerinin de olduğu uzmanların bu açıklamalara verdiği yanıtlara yer verildi. 

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar içerisinde en tehlikelisinin Sniovac ve mRNA aşıları olduğunu ileri süren Dilpak, 'mRNA’daki ‘m’ye yani ‘messenger’a hangi mesajı, datayı yüklerseniz bünyeye onu yüklüyor' dedi. 

Prof. Dr. Yeşim Taşova, Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Dilipak'ın beyanlarının hiçbir bilimsel karşılığı olmadığını ve tamamen komplo teorisi olduğunu vurguladı.

"Komplo teorilerini görünmez kılmalı"

"Komplo teorilerini görünmez kılmalı"

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet'in haberini eleştirdi. Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda eleştirilerini şöyle sıraladı:

'Hürriyet, Abdurrahman Dilipak’ın aşı karşıtı teorilerine Yeni Akit'ten fazla ilgi gösterip geniş haber yapmış. Dilipak’ın dayanağı olmayan aşı karşıtlığını böyle haber yapmak yanlış. Gazetecilik, toplum sağlığını gözetmeli ve bu tür komplo teorilerini olabildiğince görünmez kılmalı. 

Kaldı ki, Abdurrahman Dilipak’ın sağlık anlayışı göz tansiyonu için hacamat yaptırmasından belli. Dilipak’ın aşı karşıtlığı girişimlerini böyle haber yapmak yerine aşıyla ilgili bilimsel verileri, Covid19 pandemisinin önlenmesine yararını aktarmak gerek.

Aşı karşıtlığı haberleri de intihar haberlerine benzer. Bilimsel görüşlerle birlikte bu şekilde yazsanız bile komplo teorilerine yatkın insanların aşı karşıtı olmasına katkıda bulunursunuz. O nedenle aşı karşıtlığı haberlerine de intiharlardaki gibi özenli, dikkatli yaklaşılmalı.”

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Keske coffe shoplar yasal olsa